MEČ DANA: Juventus – Udineze: Stara dami vida rane protiv bledog Udinezea!

Ekipa Juventusa će u okviru 24. kola Serije A dočekati Udineze. Stara dama u ovaj meč ulazi nakon poraza od Intera u prethodnom kolu, pa ukoliko žele da zadrže korak u trci za Skudeto moraju da trijumfuju. Utakmica je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Juventus: Bitan meč za nastavak sezone!

Iako mnogi Juventusu nisu davali prevelike šanse ove sezone u borbi za Skudeto, oni su ipak pokazali da su jedini i najozbiljniji konkurent Interu za titulu. Duel te dvije ekipe nam je u prethodnom kolu dao do znanja da Juventus još uvijek nije onaj stari, te da će ove sezone vrlo teško podići šampionski trofej.
Vjerovatno je bod na Meaci bio prihvatljiv ishod za Juventus i održao bi ga u ravnopravnoj trci sa najvećim rivalom ali Inter je više želio pobjedu i ključni iskorak u trci za Skudeto. I napravio ga je.
Srećno ali zasluženo, Nerazuri su minimalcem (1:0) riješili Derbi Italije u svoju korist i napravili vjerovatno ključni korak ka osvajanju 20. Skudeta i prišivanju druge zvijezdice iznad grba.
Djelovalo je da Inter ima veći motiv i želju da juri pobjedu i da je Alegri izašao na teren sa strategijom da čuva bod i eventulano napadne sva tri samo ako se ukaže prilika. Ali Inter je imao i veće mogućnosti za tako nešto. Inter je u ovom trenutku talentovaniji, jači i bolji od Juventusa. Ima najbolji napad i najbolju odbranu u ligi. Na klupi su mu Damfris, Karlos Augusto, Arnautović, Sančez, De Fraj, Fratezi, Klasen, Aslani, Sensi… Za svaku poziciju Simone Inzagi makar jednu dobru alternativu i mnogo više opcija od Maksa Alegrija koji izvlači maksimum iz limitiranog tima. Pride Inzagiju nije falio niko osim rezerviste Kvadrada. Alegrijeve mogućnosti su suženije i skučenije. Prva postava ima kvalitet da se bori sa Interom ali ne i da ga nadigra. Opcije sa klupe su mnogo tanje: mlade novajlije Đalo i Alkaras, ozbiljne opcije Vea i Kjeza plus Aleks Sandro i Rugani koji su tu da zakrpe rupe. I gomila neafirmisanih klinaca…
Dodajte tome da je Inter igrao pred rasprodatom “Meacom”. A kada 80 i kusur hiljada zagrmi u italijanskom hramu fudbala, to je jako teško neugodno mjesto za goste i daje dodatnu snagu domaćinu. Koliko je to težak teren najbolje zna Dušan Vlahović koji je i dalje bez postignutog gola ne Meaci ili San Siru, kako god da se zove. Zato konačan epilog i nije iznenađenje. Inter je Juventusu zadao šah, a vrlo vjerovatno i mat jer ima četiri boda više i i utakmicu manje. U sezoni kao što je ova u kojoj se bodovi rijetko prosipaju, to je ozbiljna prednost. Više je Inter zaslužio i ubjedljiviju pobjedu od 1:0 nego Juventus spasonosnih 1:1.
Alegri je probao sa mladim Jildizom kao podrškom Vlahoviću umjesto nedovoljno spremnog Kjeze ali mu nije prošlo. Računao je da mu je takav Kjeza korisniji sa klupe kao praktično jedina opcija uz Veu s obzirom na izostanke Milika i Kena. Uveo je i njih dvojicu ali se ništa nije promjenilo. Najveće nade je polagao u odbranu koja ipak nije izdržala tandem Lautaro – Tiram.

Udineze: Loša forma!

Već godinama je Udineze ekipa koja ne može da napravi iskorak i koja iz sezone u sezonu završava u donjem dijelu tabele. Čini se da već dugo vremena nemaju nekog igrača koji bi pravio razliku na terenima širok Italije. Trenutno su sa 19 osvojenih bodova na 17. mjestu na tabeli, a isti toliki broj dovoa ima i osamnaestoplasirana Verona koja je u opasnoj zoni, dok sa bodom manje Kaljari zauzima pretposlednje mjesto.
U poslednjih 5 prvenstvenih mečeva Udineze ne zna za trijumf, a u tom periodu su upisali čak 3 poraza i samo 2 trijumfa. U poslednjem kolu su remizirali sa Moncom u meču bez golova. Udineze nije izgubio od Monce na prethodna tri meča u Seriji A, pobjeda i dva remija. Vrijedi podvući da su oba tima na pomenutim mečevima postizali golove.
Domaćin je zabilježio samo jednu pobjedu (protiv Bolonje 3-0) u poslednjih 11 kola uz pet poraza i pet remija. Takođe, tim iz Friulija je napustio teren pognute glave u zadnja dva meča prije ovog. U ovom prvenstvu još uvijek nije vezao tri poraza, što su još jednom i potvrdili u meču sa Moncom.
Udineze je ekipa koja je najviše puta kapitulirala u poslednjih četvrt sata prvenstvenih dvoboja, 14 puta.
Lorenco Luka je dao šest golova u ovom šampionatu, pet na stadionu Friuli, a jedini na gostovanju je postigao protiv Monce.
Jedan od glavnih igrača Lazar Samardžić koji je uprkos svim prognozama i najvama ostao i u ovom prelaznom roku u Udinezeu bi trebalo da počne susret od prvog minuta na terenu.
Još jedan prelazni rok je prošao, a Lazar Samardžić je u Udinezeu ostao. Bilo je pokušaja da se naplate njegove dobre partije među Zebretama, mada se kao i u prethodnim slučajevima posao izjalovio.
Među momcima koji privlače pažnju uoči sudara Juventusa i Udinezea u aktuelnom kolu Serije A nalazi se baš srpski reprezentativac, jer je posle neuspijelih pregovora sa Napolijem postojala mogućnost da ga angažuje velikan iz Torina. Ni to se nije desilo, ali kako će Samardžić prvi put posle zatvaranja zimske pijace na teren naspram Stare dame, italijanski mediji koriste priliku da ga stave pod lupu.

Naš prijedlog:

Izraziti favorit u ovom meču je ekipa Juventusa, a kvota na njihovu pobjedu u MeridianBet kladionici iznosi 1.43. Pobjeda gostujućeg tima plaća se kvotom 8.05.

Mišljenja smo da će Juventus uspijeti da smogne snage i ostvarilo vrlo važnu pobjedu, pa vam svakako predlažemo čistog keca, dok je kombinacija 1&2+ po kvoti 1.74 takođe veoma izgledna. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&4+ po kvoti 4.35 u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.