TIP DANA: Kristal Palas – Čelsi: Mogu li Plavci da prekinu svoju agoniju na Selhurst Parku?

U ponedeljak je naravno nešto slabija ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč 24. kola engleske Premijer lige u kom će snage na Selhurst Parku odmeriti Kristal Palas i Čelsi.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Kristal Palas: Sjajne partije na Selhurst Parku u poslednje vreme!

Kristal Palas je godinama unazad stabilan prvoligaš, preciznije, ovaj klub je u najkvalitetniji rang engleskog fudbala ušao još 2013. godine, nakon trijumfa u finalu plej-ofa nad ekipom Votforda, a taj duel je završen rezultatom 1:0. Dakle, tim iz Londona punu deceniju nastupa u elitnom rangu, uz konstataciju da je ekipa sa Selhurst Parka uglavnom sezone završavala na sredini tabele.
Prošle godine je Palas imao dosta problema, a sezonu je uspeo da spasi legendarni Roj Hodžson koji je u martu na klupi ovog tima nasledio Patrika Vijeru i na kraju uspeo da dođe do fenomenalne jedanaeste pozicije na tabeli.
Naravno, i ovog puta je primarni cilj ove ekipe opstanak u društvu najboljih, ali to zaista ne bi smelo da se dovede u pitanje, pošto se u ovom trenutku klub iz prestonice nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz čak pet bodova viška u odnosu na timove koji su u zoni ispadanja, ali uz konstataciju da Kristal Palas tek treba da odigra svoj meč 24. kola Premijer lige.
U poslednje vreme puleni Roja Hodžsona igraju poprilično promenljivo pa je tako ekipa sa Selhurst Parka na pet poslednjih susreta u prvenstvu ostvarila dva trijumfa i tri poraza.
U prošlom kolu je petnaestoplasirani tim na tabeli poražen na veoma teškom gostovanju kod Brajtona, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Inače, pre toga je Kristal Palas ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv Šefilda u jednom zaista sjajnom duelu na kom smo videli čak pet pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:2, uz konstataciju da smo čak četiri pogotka videli u prvom delu igre.
Junak meča bio je Olise, koji je prvo namestio dva gola Ezeu, a onda i sam postigao odlučujući pogodak za novu pobedu Palasa na domaćem terenu, gde inače ova ekipa u poslednje vreme igra zaista sjajno, pošto na tri poslednja meča ne zna za poraz, a u tom periodu su Hodžsonovi puleni ostvarili dva trijumfa uz jedan remi, i svakako da u lepom raspoloženju dočekuju ove sezone očajni Čelsi.
Za kraj, poslednji duel između dva tima iz Londona je odigran krajem decembra prošle godine kada su Plavci na svom Stamford Bridžu slavili sa 2:1, uz pogodak Maduekea iz penala u 89. minutu susreta.

Čelsi: Sezona ispod svih očekivanja!

Nova košmarna sezona za Plavce. Svi su bili mišljenja da se prošla sezona ne može ponoviti, međutim, tim koji je u poslednja tri prelazna roka oborio sve moguće rekorde igra katastrofalno i u ovogodišnjem izdanju engleske Premijer lige, a poražavajuće zvuči podatak da se nekadašnji šampion Evrope u ovom trenutku nalazi na očajnom jedanaestom mestu na tabeli uz čak 23 boda manjka u odnosu na prvoplasirani Liverpul, a podsećamo vas da su iz tabora Čelsija pred početak šampionata najavljivali borbu za naslov prvaka Engleske.
Da to neće biti slučaj bilo je jasno već posle nekoliko kola, kada je tim iz Londona samo nastavio tamo gde je stao prošle sezone, koja je naravno proglašena neuspešnom pošto Plavci nisu uspeli da izbore izlazak na evropsku scenu, što se godinama unazad nije dovodilo u pitanje.
Do sada su izabranici Maurisija Poketina koji u Čelsi nije doneo ništa novo, čak deluje i da je bivši strateg Totenhema unazadio Plavce, odigrali 23 meča u elitnom rangu engleskog fudbala i ostvarili devet trijumfa, četiri remija i čak deset poraza.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu Tijago Silva i drugari su ostvarili tri trijumfa uz dva poraza, ali uz napomenu da su se ta dva poraza desila u poslednja dva kola, što znači da forma tima iz Londona ponovo ide silaznom putanjom, iako je pre toga ovaj tim uspeo da savlada upravo Kristal Palas na svom terenu, Luton na strani, ali i Fulam na svom Stamford Bridžu, sa minimalnim rezultatom.
Činilo se tada da se Čelsi polako ali sigurno penje na tabeli i konačno počinje da igra onako kako se to i očekuje, međutim, ubrzo je usledio poraz u velikom derbiju od Liverpula kada je bilo 4:1, a šta tek reći za poraz u prošlom kolu na domaćem terenu od Vulverhemptona, pošto je taj susret završen rezultatom 2:4, pa dolazimo do podatka da su Plavci na dva poslednja susreta u Premijer ligi primili čak osam pogodaka.
Inače, nekadašnji šampion Engleske dosta dobro gura u engleskim Kupovima, a posebno se to odnosi na Liga Kup gde je ova ekipa stigla do plasmana u veliko finale, u kom će Čelsi krajem meseca odmeriti snage sa Liverpulom, a ne treba zanemariti ni plasman u osminu finala FA Kupa, i to nakon trijumfa u ponovljenom meču sa Aston Vilom (1:3).
Za kraj, u gostima je do sada ova ekipa odigrala jedanaest mečeva i ostvarila četiri trijumfa, jedan remi uz čak šest poraza, a čak četiri u poslednjih pet mečeva na strani.

Naš predlog

Nekada je Čelsi bez većih problema izlazio na kraju sa Palasom, međutim, tim iz Londona u ovakvoj situaciji zaista ne može nikome da preti, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.08.

Plavci primaju dosta pogodaka u poslednje vreme, a kako izabranici trenera Poketina moraju da idu na pobedu na ovom duelu, deluje da nas očekuje jedan i te kako efikasan duel, a pre svega smo mišljenja da će i Čelsi i Kristal Palas postići makar po jedan pogodak, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.80.

Za kraj, iz potpuno istog razloga vam predlažemo da se oprobate sa igrom 3+, pošto smo mišljenja da na ovom duelu na Selhurst Parku golova neće manjkati, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.