DERBI DANA: Lacio – Bajern Minhen: Kad ako ne sad za Lacijale?

U sredu su na programu nova dva meča osmine finala Lige šampiona, a na prvi pogled deluje da se zanimljiviji meč igra na Olimpiku, gde će Lacio ugostiti Bajern iz Minhena.
Početak ovog susreta između italijanskog i nemačkog predstavnika je zakazan za 21h.

Lacio: Lacijali nemaju razloga da se plaše ovakvog Bajerna!

Rimljani su prošle sezone igrali na jedan zaista sjajan način, a na kraju je klub iz prestonice potpuno zasluženo stigao do vicešampionske titule, pošto su Lacijali na kraju završili na drugom mestu na tabeli, ruku na srce uz ogromni bodovni zaostatak u odnosu na Napoli, koji je mimo svih očekivanja na kraju stigao do Skudeta, i to na jedan veoma ubedljiv način.
Nakon sjajnih rezultata u prvenstvu, Maurisio Sari je dobio poverenje uprave kluba, a primarni ciljevi se ni ovog puta neće značajne menjati, pošto je sav fokus usmeren ka plasmanu na jednu od prve četiri pozicije u prvenstvu, što naravno donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupskog takmičenje.
Dosta slabo su Rimljani igrali na startu šampionata, ali kako vreme prolazi tako su i Ćiro Imobile i drugari polako ali sigurno podizali svoju formu, pa se u ovom trenutku tim sa Olimpika nalazi na osmom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Atalantu, pa je sigurno da Lacio očekuje dosta težak posao u nastavku sezone.
Na poslednjih pet mečeva u Seriji A ova ekipa je ostvarila tri trijumfa, jedan poraz i jedan remi i to na svom stadionu protiv Napolija, u duelu koji je završen bez pogodaka.
Treba reći i to da Lacijali nisu imali nimalo lak raspored u proteklom periodu pošto su pored tog meča sa aktuelnim šampionom Italije gostovali i Atalanti, koja igra fantastično u poslednje vreme, a taj susret je tim iz Bergama lagano rešio u svoju korist rezultatom 3:1.
U prošlom kolu su Sarijevi puleni ostvarili veoma važan trijumf na nimalo prijatnom gostovanju kod Kaljariaj, i to pošto je taj susret na Sardiniji završen pobedom ekipe iz prestonice rezultatom 1:3.
Odlične partije je italijanski predstavnik pružao u Ligi šampiona, gde je već ostvaren primarni cilj a to je naravno bio plasman u nokaut fazu. Na kraju su Rimljani završili na drugom mestu u grupi uz četiri boda manjka u odnosu na Atletiko Madrid, ali i isto toliko bodova viška u odnosu na trećeplasirani Fejnord koji je Lacio tri kola pre kraja savladao u direktnom duelu na Olimpiku i tako sebi trasirao put u osminu finala elitnog takmičenja.
Na prvi pogled se činilo da italijanski predstavnik nema dobar žreb, međutim, kako Bajern igra u poslednje vreme, neće biti neko iznenađenje ukoliko Lacijali na kraju eliminišu Bavarce.
Za kraj, Maurisio Sari za ovaj susret na Olimpiku neće moći da računa samo na Rencetija koji svakako ne bi ni bio u prvoj postavi, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni.

Bajern Minhen: Bavarci pod ogromnim pritiskom!

Jedanaest godina zaredom Bavarci uglavnom bez većih problema dolaze do šampionske titule u Bundesligi, uz konstataciju da su za poslednju morali dobrano da se pomuče, ali opet, deluje da više moraju da zahvale Dortmundu nego li sebi.
Naime, na kolo pre kraja je nemački gigant bio na drugom mestu na tabeli i imao dva boda manjka u odnosu na Borusiju iz Dortmunda. Međutim, Milioneri su u prošlom kolu ponovo šokirali svoje navijače pošto su na svom stadionu odigrali samo 2:2 protiv Majnca, dok je Bajern golom u završnici slavio na gostovanju kod Kelna, i kao što smo već napomenuli stigao do svoje jedanaeste uzastopne titule, ali daleko teže nego što je bilo ko to mogao da pretpostavi.
Tako je Tomas Tuhel nekako preživeo na klupi, međutim, nova priča o njegovoj smeni je započela već sredinom avgusta, kada je Bajern doživeo pravu blamažu u finalu Superkupa Nemačke, pošto je Lajpcig bez većih problema slavio sa 3:0.
Ruku na srce, kako je vreme prolazilo tako su i Bavarci podizali svoju formu i stigli do prvog mesta na tabeli Bundeslige, ali se drugu godinu zaredom ovoj ekipi desilo da doživi skandalozno ispadanje iz nemačkog Kupa i to od trećeligaša Sarbrikena.
U ovom trenutku se aktuelni šampion Nemačke nalazi na drugom mestu na tabeli uz pet boda manjka u odnosu na prvoplasirani Leverkuzen, koji je baš u prošlom kolu održao pravu fudbalsku lekciju timu iz Minhena i na svom stadionu dosta lako slavio sa 3:0 i tako su praktično fudbaleri ove ekipe već stavili jednu ruku na šampionski pehar iako ima još dosta da se igra.
Do sada je Bajern u ovogodišnjem izdanju Bundeslige ostvario šesnaest trijumfa, dva trijumfa, ali i tri poraza, i to čak dva u poslednjih pet mečeva, pošto je pre ovog neuspeha u gostima kod Farmaceuta Bajern Minhen na svom stadionu doživeo šokantan poraz od Verdera kada je bilo 0:1.
Jedino takmičenje gde su Bavarci za sada igrali u skladu sa očekivanja je svakako Liga šampiona, a tu je nemački predstavnik u jednom nimalo naivnoj grupi završio na prvom mestu, ostavivši iza sebe Kopenhagen, Galatasaraj, ali i Mančester Junajted, koji je neočekivano završio na poslednjem mestu.
Za kraj, Tomas Tuhel za ovaj duel u prestonici Italije neće moći da računa na Dejvisa, Komana, Gnabrija, Marušića, Lainera, Buhmana, Pereca i Sara, pa je izvesno da aktuelnog šampiona Nemačke očekuje pakleno težak zadatak, pogotovu ako uzmemo u obzir da Lacio retko gubi na svom terenu u evropskim takmičenjima.

Naš predlog

Iako Bajern iz Minhena ima daleko više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju, evidentno je da ova ekipa ima dosta problema u poslednje vreme, što bi mogao da iskoristi Lacio koji u evropskim mečevima igra dosta dobro na svom stadionu.
Za početak, mišljenja smo da italijanski predstavnik neće doživeti poraz na ovom duelu pa vam predlažemo da se oprobate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu
2.19.

Kakav god da bude konačan ishod ovog duela, golovi se zaista ne bi smeli dovesti u pitanje, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75.

Za kraj, Lacijali nemaju šta da izgube na ovom meču protiv nemačkog predstavnika jer je i sam plasman u osminu finala veliki uspeh, pa vam hrabro savetujemo da se oprobate sa čistom jedinicom, a sve to uz neverovatno dobru kvotu 5.00 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.