TIP DANA: PSŽ – Sosijedad: Hoće li Mbape ostaviti ”ušati” pehar u Večnom gradu pre odlaska?

U sredu su na programu nova dva meča osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Parku Prinčeva gde će fudbaleri PSŽ-a ugostiti Real Sosijedad.
Početak susreta između francuskog i španskog predstavnika je zakazan za 21h.

PSŽ: Sjajne partije u poslednje vreme!

Od kako je PSŽ dobio prebogate vlasnike, ova ekipa gospodari francuskim prvenstvom, međutim, i dalje klub iz prestonice Francuske nije uspeo da dođe do “ušatog” trofeja.
Najbliži trofeju francuski predstavnik je bio 2020. godine kada je ova ekipa u velikom finalu poražena od Bajern Minhena, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Prošlu sezonu je ova ekipa završila na prvom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Lans, uz konstataciju da su Parižani na dva kola pre kraja već obezbedila naslov prvaka, pa su malo spustili gas u poslednjim mečevima.
Brojne promene su se desile na Parku Prinčeva pred početak ove sezone, pošto su klub napustili Nejmar, Verati, a od ranije je i Lionel Mesi otišao iz PSŽ-a i nastavio karijeru u Americi.
Za novog trenera je imenovan Luis Enrike što je svakako bilo veliko iznenađenje, a u klub su stigli Asensio, Dembele, Škrinjar i Ramos.
U ovom trenutku se popularni Sveci nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Nicu, što znači da je PSŽ na pravom putu da odbrani titulu prvaka Francuske, što naravno i jeste bio primarni cilj za ovu sezonu.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu ova ekipa je ostvarila čak četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na Parku Prinčeva protiv Bresta kada je bilo 2:2, uz konstataciju da gosti igraju fenomenalno ove sezone o čemu najbolje i svedoči trenutno četvrto mesto na tabeli.
Inače, u prošlom kolu Lige 1 je lider na tabeli bez većih problema slavio na svom stadionu protiv nimalo naivnog Lila, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Na domaćem terenu su izabranici Luisa Enrikea odigrali jedanaest mečeva u prvenstvu i ostvarili osam trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to od drugoplasirane Nice.
Što se tiče Lige šampiona, Parižani su u jednoj veoma teškoj grupi nekako uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu, pošto je francuski predstavnik u konkurenciji Milana, Njukasla i Dortmunda na kraju završio na drugom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i trećeplasirani Milan, ali su Sveci na veliku radost svih navijača ove ekipe imali bolji međusobni skor od italijanskog predstavnika i na kraju slobodno možemo reći i srećno prošli u narednu fazu, gde će odmeriti snage protiv Sosijedada.
Luis Enrike za ovaj duel u prestonici Francuske neće moći da računa na Škrinjara, Mendeša, Rika, Kimpembera i Kursavu.

Sosijedad: Četiri vezana susreta bez datog gola!

Prošle sezone je Sosijedad igrao vrhunski fudbal, pa otuda ne čudi što je tim iz San Sebastijana na kraju završio na četvrtom mestu na tabeli, koje kao što je to dobro poznato na kraju donosi direktan plasman u Ligu šampiona, a upravo to i jeste godinama unazad bio primarni cilj tima sa Anoete, za koji je prošle sezone nastupao i legendarni David Silva, koji je u međuvremenu okačio kopačke o klin.
Od 2018. godine na klupi ovog tima sedi Imanol Agvasil koji samo prve sezone nije uspeo da dođe sa timom iz Baskije do plasmana u neko od evropskih takmičenja, kada je ovaj tim završio na devetom mestu, a svaki sledeći put smo imali prilike da Sosijedad gledamo u UEFA takmičenjima, a ove sezone konačno i u Ligi šampiona.
Kada smo već kod toga, treba zaista pohvaliti igre španskog predstavnika u grupnoj fazi, koji je verovatno mimo svih očekivanja na kraju završio na prvom mestu na tabeli jedne nimalo naivne grupe, u kojoj su pored ovog tima tu još bili i Inter, Benfika i Salcburg, dakle sve izuzetno kvalitetne ekipe.
Na šest odigranih mečeva Agvasilovi puleni su ostvarili tri trijumfa i isto toliko remija uz samo dva primljena pogotka, što je podatak koji zaista zaslužuje svaku pohvalu.
U odlučujućem meču za prvo mesto u grupi tim sa Anoete je uspeo da odoli na gostovanju kod Intera, a taj duel je završen bez pogodaka.
Ipak, čini se da od kako je španski predstavnik obezbedio plasman u nokaut fazu Lige šampiona, ova ekipa ima ozbiljnih problema u nacionalnom šampionatu, gde se Sosijedad blago rečeno muči.
Pre svega, pomenimo to da ova ekipa na četiri poslednja meča u svim takmičenjima nije postigla niti jedan pogodak, što nije toliko čudno ako uzmemo u obzir Agvasilov stil igre, ali jeste čudno ako uporedimo ove partije Sosijeda sa onim sa starta sezone kada je ova ekipa igrala za gol više.
U prošlom kolu je tim sa Aneote doživeo novi neuspeh u šampionatu i to na svom stadionu od Osasune, a taj duel je tim iz Pamplone rešio u svoju korist rezultatom 0:1. Poslednji trijumf u prvenstvu nekadašnji osvajač španskog Kupa Kralja je ostvario na veoma teškom gostovanju kod Selte, pre skoro mesec dana, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Trenutno se Sosijedad nalazi na sedmom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Atletiko Madrid, pa je sva prilika da ovu ekipu naredne sezone nećemo gledati u Ligi šampiona, a po igrama to ovaj tim za sada nije ni zaslužio.
Za kraj, Imanol Agvasil za ovaj duel protiv PSŽ-a neće moći da računa na Odriozolu, Munjoza, Bekera, Fernandeza, Elustonda dok su pod znakom pitanja Ojrazabal i Tirni.

Naš predlog

PSŽ kako vreme prolazi igra sve bolje, dok Sosijedad nažalost kako odmiče sezona pruža sve bolje partije, o čemu najbolje svedoči podatak da ova ekipa na četiri poslednja susreta u svim takmičenjima nije uspela da postigne niti jedan pogodak.
Očekujemo da će Parižani slaviti na ovom duelu dosta lakše nego što se to očekuje, pa vam savetujemo da se fokusirate na jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.67.


Očekujemo da Parižani od prvog minuta krenu silovito ka golu španskog predstavnika i teško da će klub iz San Sebastijana moći da izdrži taj pritisak pa vam hrabro preporučujemo da odigrate prelaz 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.47.

Za kraj, sva je prilika da će Mbape i drugari uspeti da postignu makar dva pogotka na ovom meču, pa vam savetujemo da odigrate igru D2+, a sve to uz kvotu 1.81 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.