MEČ DANA: Bolonja – Fiorentina: Oba tima sanjaju Ligu šampiona, da li će na kraju uspeti?

Bolonja će u okviru zaostalog meča 21. kola Serija dočekati ekipu Fiorentine. Biće ovo okršaj dva direktna rivala koja jure mjesto među 4 najbolje ekipe i plasman u Ligu šampiona, s toga će ovaj meč imati ogroman ulog kako za jedne tako i za druge. Utakmica je na programu od 19 časova.

Bolonja: Mota radi sjajan posao!

Štucanje u Seriji A krajem 2024. godine i tokom januara mjeseca uzdrmalo je Bolonju, ali je nije značajno skrenulo sa evropskog kursa. Bodove je uglavnom prosipala na gostovanjima, a kada se vratila na Dalaru srušila je prvo Sasuolo, a u 24. kolu italijanske elite prije par dana i Leče jednom od najautoritativnijih predstava od starta sezone, rezultat je na kraju bio 4:0.
Heroj trijumfa kojim je Rosoblu nastavio jurnjavu za Ligom šampiona bodovno se izjednačivši sa četvrtoplasiranom Atalantom, jeste bio dvostruki strelac Rikardo Orsolini, ali je čitav domaći tim pokazao zobg čega “pola Evrope” mjerka Tijaga Motu kao budućeg trenera od ljeta koje dolazi.
Pojeli su puleni Italo-Brazilca ekipu sa štikle Apenina u prvom poluvremenu i zahvaljujući Baukemi i Orsoliniju najavili pobjedu, koju su s lakoćom ovjerili u narednih 45 minuta. Nakon drugog pogotka, odnosno ljepotice Orsolinija sa početka drugog poluvremena, nije bilo dileme da će se Leče, posle prošlonedeljnog blijeska protiv Fiorentine, vratili na stazu poraza. Krilni napadač je od starta takmičarkse 2022/23 došao do brojke od 19 pogodaka u Seriji A i bolji učinak u konkurenciji Italijana ima samo Sasuolov Domeniko Berardi sa 21 golom.
Da se računaju isključivo mečevi na domaćem terenu, Bolonja bi za liderskom pozicijom na tabeli zaostajala svega dva boda. Jedini tim koji je ove sezone osvojio Dalaru jeste Milan u prvom kolu, a po bod sa bolonjskog fudbalskog hrama odnosili su samo još Đenova i Napoli. Sve ostalo bili su trijumfi Motinih izabranika. Bilo ih je ukupno devet u 12 domaćinstava ove sezone, a riječ je o učinku koji je Bolonja poslednji put imala u sezoni 1972/73 kada je sezonu završila na sedmoj poziciji. Trenutno djeluje da je Rosoblu zreo najmanje za peto mjesto na kojem se i nalazi.

Fiorentina: Podići formu što prije!

Pozicije od četvtog do sedmog mjesta dijele samo tri boda, što će reći da je tim iz Toskane samo jedan od mnogih koji se nadaju četvrtoj poziciji. Fiorentina ujedno ima i utakmicu manje koju će upravo večeras odigrati na gostovanju Bolonji.
Viola je u prethodnom kolu u meč sa Lečeom ušla kao izrazit favorit, ali je na kraju pognute glave otišla put Firence.
Fiorentina je, moglo bi se reći, povratila samopouzdanje u poslednjem kolu. Pukla je ‘petarda’ na Artemio Frankiju, stradao je Frozinone rezultatom 5:1.
Posle četiri utakmice bez pobjede i samo jednog osvojenog boda, Viola je ušla sa imperativom pobjede u ovaj duel, što se i te kako osjetilo u uvodnim minutima meča. Frozinone je u prvih 15 minuta stvorio tri vrlo dobre šanse. Dvije je imao Brazilac Kajo Žorž, jednu Demba Sek. Da je makar jedna lopta završila iza leđa iskusnog Pjetra Teraćana konačan ishod vjerovatno ne bi bio ovakav, međutim…
Po ko zna koji put staro i nepisano fudbalsko pravilo došlo je glave onima što su traćili prilike koje nisu smjeli. Nepuni minut nakon poslednje, Andrea Beloti je servirao kaznu. Igrao se 16. minut. Bio je to debitantski pogodak prekaljenog napadača za Fiorentinu i početak potopa gostiju.
Do kraja prvog poluvremena mreža ekipe Euzebija di Frančeska zatresla se još dva puta. Prvo je pogodio Žonatan Kone, pa onda Martinez Kvarta. Ikone je zaslužan i za prvi pogodak, pošto je servirao loptu Belotiju.
Momci Vinčenca Italijana osjetili su krv, kako se to obično kaže, i nisu imali namjeru da stanu ni u nastavku. Već u 53. minutu Niko Gonzales je bio strelac za 4:0. Još nekoliko šansi imali su domaći da ranije stignu do petog pogotka, ali učini će to tek pet minuta prije kraja. Tačku na i stavio je Antonjin Barak.
S ova tri boda Viola je skočila na poziciju koja vodi u Ligu Evrope i što je još važnije, ostala je u konkutenciji za Ligu šampiona. Podsjetimo, u eliti smo je poslednji put gledali prije skoro 15 godina.
Ove sezone trener Vinčenco Italijano ne može da se požali na izdržljivost svojih igrača i uspio je da ih ipak dovede u situaciju da se bore za Ligu šampiona.

Naš prijedlog:

Ekipa Bolonje kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, te je kvota na njihovu pobjedu 2.45 u MozzartBet kladionici. Trijumf gostiju iz Firence se plaća kvotom 3.25.

Oba tima posjeduju veoma kvalitetan sastavi i nije slučajno što su tako visoko pozicionirane na tabeli. Ono što krasi mečeva ova dva tima tokom čitave sezone su golovi, pa vam prema tome predlažemo igru GG po kvoti 1.91 u MozzartBet kladionici. Shodno važnosti utakmice mišljenja smo da će makar u jednom od dva perioda na semaforu biti neriješen rezultat, pa je igra PIK X po kvoti 1.63 veoma izvjesna. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1X&GG po kvoti 2.55 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.