Tiket dana (četvrtak, 15.02.2024)

Tiket dana

Sigurno je da će kladioce danas okupirati prvi mečevi šesnaestine finala u Ligi Evrope i Ligi konferencija. Igra se 16 utamica, pa je dovoljno materijala za sastavljanje tiketa. kvote su bile aktuelne u vreme sastavljanja predloga.

Jang Bojs – Sporting – GG @ 1.60 u MaxBet

Švajcarci stižu iz LIge šampiona a gosti iz Lige Evrope. Nekad bi to bilo dovoljno da se jasno sazna ko je favorit, ali je portuglaska liga i dalje jača od švajcarske i zato, bar po nama, Sporting ima veće šanse da prođe u osminu finala. Što se prvog meča tiče ”mladi momci” će morati da iskoriste prednost domaćeg terena ako planiraju da u Lisabonu budu konkurentni. U Super ligi Švajcarske više nisu toliko dominantni, mnogo češće gube bodove ali će, najverovatnije, ponovo osvojiti titulu. U Ligi šampiona nisu mogli protiv Sitija i Lajpciga, ali su u dvomeču sa Crvenom zvezdom uzeli 4 boda i to ih je ostavilo u Evropi. Sporting je bio drugi i grupi Lige Evrope, ispred njih je bila Atalanta a iza Šturm i Rakov. Da su Lavovi u odličnoj formi pokazao je subotnji duel sa Bragom koji su dobili sa 5:0. Evropa je nešto drugo, Jang Bojsi su dali gol i Sitiju i Lajocigu, pa bi trebali i Sportingu. Naš predlog je igra gol-gol za koju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.60.

Šahtjor – Marsej – 1x @ 1.65 u MaxBet

Ukrajinci su već navikli da kao domaćini igraju u Hamburgu, ovde su na pleća bacili i jednu Barselonu, ali to više nije onaj Šahtjor od ranije. U timu je malo stranaca, uglavnom dres tima iz Donjecka nose domaći mladi fudbaleri i samim tim i njihove šanse u Evropi nisu velike. Uspeli su da osvoje treće mesto u svojoj grupi Lige šampiona, iza sebe su ostavili Antverp, ali su ispred njih bili Barselona i Porto. Prvenstvo Ukrajine, ako rat ne eskalira, nastavlja se tek krajem februara, što može da bude otežavajuća okolnost za Šahtjor pred dvomeč sa Olimpikom. Ipak, igrali su mnogo pripremnih utakmica tokom pauze pokušavajući da održe formu. Ekipa iz Marseja je u punon ritmu ali daleko od prave forme. Marsej je bez pobede u četiri poslednja kola Lige 1 a ispao je i iz domaćeg kupa. Ukrajinci imaju motiv i verujemo da neće izgubiti, makar u prvom meču. Za duplu šansu na Šahtjor kvota u kladionici MaxBet iznosi 1.65.

Šturm – Slovan – 1 @ 1.90 u MaxBet

Šturm je ove sezone ozbiljan kandidat da prekine decenijsku dominaciju Salcburga u austrijskoj Bundesligi. To su pokazi i pre šest dana kada su u Salcburgu odigrali 1:1 sa Bikovima i ostali na istoj distanci od dva boda u odnosu na šampiona. Za bitku sa Redbulovcima ima dovoljno vremena a sada je za ekipu iz Graca primarno da se probiju u osminu finala Lige konferencija. Oni su igrali Ligu Evrope, bili su treći u grupi iza Sportinga i Atalante, a samo zahvaljujući boljem međusobnom skoru ostavili su iza sebe poljski Rakov. Protiv šampiona Slovačke su favoriti, makar na svom terenu. Slovan je igrao u grupi Lige konferencija sa francuskim Lilom i dve nešto slabije ekipe, ljubljanskom Olimpijom i debitantom Breidablikom sa Islanda. U domaćem prvenstvu su i dalje najbolji, a to su dokazali i u prvoj utakmici prolećnog dela kada su drugoplasiranu Žilinu deklasirali u gostima sa 4:0. Ipak, za prvi meč predlažemo jedinicu za koju je kvota u kladionici MaxBet 1.90.

Rojal Union – Ajntraht – T12+ @ 2.20 u MaxBet

Jedan od derbija ove runde igraju lider belgijskog prvenstva i nemački Ajntraht. Rojal Union je dve godine na neverovatan način ostajao bez titule u Župiler ligi ali nam se čini da ove sezone neće ispustiti novu šansu. Imaju veliku prednost u odnosu na rivale ali zabrinjavaju njihova dva poslednja izdanja. U prvom meču polufinala kupa izgubili su od Klub Briža a za vikend nisu uspeli ni da pobede znatno slabiji Vesterlo. Priliku za izlazak iz mini-krize imaju u meču sa Ajntrahtom, ekipom koja nije u dobroj formi u nemačkoj Bundesligi. Orlovi iz Frankfurta su prvo poraženi u Kelnu a onda nisu uspeli ni da pobede Bohum na svom terenu. Pošto se radi o rivalima sa dna tabele, jasno je da su fudbaleri tima iz bankarskog centra Evrope u zaostatku pet bodova u borbi za plasman u Evropu. Ajntraht je pre dve godine osvojio Ligu Evrope i zbog toga prošle sezone igrao sasvim dobro u Ligi šampiona. Zato ga nikako ne treba otpisivati u Ligi konferencija, mada mislimo da će platiti danak slaboj formi i da će Rojal Union pogoditi bar dva puta njihovu mrežu u prvoj utakmici. Za T12+ kvota u kladionici MaxBet iznosi 2.20.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 11.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.