MEČ DANA: Viljareal – Hetafe: Žuta podmornica juri prvu pobedu na domaćem terenu u 2024. godini!

Viljareal će u okviru 25. kola La Lige dočekati Hetafe. Oba tima su u seriji dobrih rezultata, pa tako maksimalno motivisani ulaze u ovaj meč. Utakmica je na programu od 21 čas.

Viljareal: Potvrditi dobru formu!

Nije Viljareal prepoznatljiv ove sezone i sigurno je da navijači nisu zadovoljni kada pogledaju stanje na tabeli, koje kaže da je “Žuta podmornica” na tek 13. mjestu sa 25 osvojenih bodova. Međutim u neku ruku je trenutn ostanje i dobro, u odnosu na to kako je bilo prije samo 2 mjeseca. Prije tačno 3 nedelje pao je mrak na Monžuiku. Mrkli mrak! Mnogo puta se ove sezone Barselona spašavala u sudijskoj nadoknadi, držala se zubima u šampionskoj trci, ali je u meču sa Viljarealom potpisala kapitulaciju posle senzacionalne pobjede Viljareala – 3:5.
Posle inicijalnog vođstva Žute Podmornice (2:0), Barselona je slabijeg rivala ubacila u mašinu. Stigla do preokreta, vjerovatno pomislila da će ovaj duel možda biti prelomna tačka sezone. Ali desilo se suprotno – šampionske ambicije Ćavija Ernandeza su sahranjene. Nisu odustali gosti ni kada su bili pritjerani u ugao. Spašavala su ih više sile nekoliko puta, ali su u devetom minutu iskoristili lančanu greškuv odbrane Barselone. Tačnije, uradio je to Serlot u devetom minutu nadoknade. Peti gol došao je kao posljedica totalnog raspada.
Nakon tog meča i senzacionalne pobjede Viljareal je upisao 2 uzastopna remija. Prvi protiv Kadiza na domaćem terenu, a potom i sa Alavešom. Došli su fudbaleri Kadiza na Madrigal sa namjerom da ostanu neporaženi. Od prvog minuta su igrali povučeno i vrebali grešku rivala kako bi zaprijetili iz kontre. Nisu je dočekali, ali su svoj cilj ispunili odigravši 0:0. A umalo i da izabranici Maurisija Pelegrina nadmaše očekivanja. U 86. minutu Lukas Pires je oštro šutirao iz slobodnjaka, ali je Filip Jorgensen bio dobro koncentrisan i stigao da se postavi gdje treba.
Bila je to najblja šansa za goste koji su i drugi meč pod vođstvom novog trenera odigrali bez golova, dok su domaćini imali nešto bolje, u 75. minutu je okvir gola pomogao Kadizovom Ledesmi da ostane nesavladan na šut Aleksa Baene, koji je bio nakonkretniji pred gostujućim golom, ali nedovoljno da bi donio tri boda svom timu.
Podbacili su fudbaleri “Žute podmornice” kada se to nije očekivalo. Ipak, ostavili su Kadiz na bezbijednoj udaljenosti kada je riječ o borbi za opstanak.

Heatefe: Jedna pobjeda na 12 gostovanja!

Veliko je pitanje da li bismo ikada čuli za španski fudbalski klub Hetafe da Anhel Tores 2002. godine nije zvanično postao njegov vlasnik. Maleni klub iz madridskog predgrađa, koji je uglavnom igrao u trećoj ligi, pod Toresovom palicom je doživio procvat i trenutno igra već 19. sezonu u Primeri.
Toresov život je prava holivudska priča. Rođen je u Rekasu, u provinciji Toledo, a u Hetafeu je završio spletom tragičnih okolnosti. U saobraćajnoj nesreći je ostao bez oca sa 13 godina, pa je do punoljetstva morao da bude u sirotištu u Hetafeu, 13 kilometara južno od centra Madrida.
Mnogo toga je doživio ovaj mali klub u prethodnih 20 godina. Gledali smo ga i u Evropi, prvi put u sezoni 2007/2008, kada je dogurao do četvrtfinala Kupa UEFA. Rival mu je tada bio veliki Bajern, u Minhenu je bilo 1:1, a u Španiji 3:3. Bavarci su prošli dalje zahvaljujući pravilo gola u gostima, a kasnije ih je bez trofeja ostavio fenomenalni Zenit.
Ukupno tri puta je taj klub igrao na međunarodnoj sceni. U sezoni 2010/2011 je eliminisan grupnoj fazi Lige Evrope, dok je 2019/2020. u nokaut fazi tog takmičenja bio bolji od Ajaksa, ali je potom u jeku pandemije korona virusa izgubio od milanskog Intera (0:2).
Urlao je Rafa Benitez u poslednjem kolu kada je Hetafe slavio protiv njegove Selte rezultatom 3:2, aludirajući na stil fudbala koji gaje tokom čitave sezone.
Tako je Rafael Benitez vikao na Hetafeove fudbalere nakon što su oni – sa igračem manje pride – uspijeli da mu otkinu bod u meču iz prvog dijela sezone (2:2). Hose Bordalas, kolega sa protivničke klupe, nije želio da mu odgovara uoči revanš meča. Umjesto toga Hetafe mu je odgovorio na terenu i u 24. kolu Primere savladao Benitesovu Seltu sa 3:2.
Hetafe se tako opasno približio borbi za evropske vize i što mu je i bitnije – definitivno sačuvao prvoligaški status.
No, svakako Benitezu ne prija to što ga je nokautirao baš Hetafe i to baš na ovakav način. Taman kada je Jago Aspas počeo da sa svojih 36 godina dijeli životne i fudbalske lekcije. Sa dvije perfektne lopte potpisao je oba Seltina gola, mada mu se pisala samo asistencija onaj drugi, Tadea Aljendea. Zaista majstorski pas, dokaz da je klasa večna.
Međutim, sa ta dva gola Selta se tek vratila u život nakon što je u finišu prvog poluvremena mislima odlutala sa terena prije no što je smjela. U samo pet minuta, Borha Majoral – već 15. njegov gol ove sezone, samo je Džud Belingem efikasniji u Primeri, za jedan pogodak – pa Haime Mata i Hetafe je sasvim zasluženo stigao do ubjedljivog vođstva.

Naš prijedlog:

Viljareal kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihovu pobjedu u MeridianBet kladionici iznosi 2.15. Pobjeda gostiju plaća se kvotom 3.40.

Oba tima u poslednje vrijeme igraju veoma kvalitetno i sigurno je da će detalji odlučivati o eventualnom pobjedniku ovog meča. Nama se igra PIK X po kvoti 1.67 čini veoma primamljivo, a kada je riječ o igri sa golovima mišljenja smo da je igra 0-2 po kvoti 1.83 u MeridianBet kladionici takođe privlačna. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo X kao konačan ishod po kvoti 3.40 takođe u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.