Tiket dana (petak, 16.02.2024)

Tiket dana

Posle uzbuđenja na utakmicama evropskih kupova vraćamo se ligaškim takmičenjima. Vikend pred nama je prebogat, ali je i u petak ponuda sasvim zadovoljavajuća. Kvote su važile u vreme pisanja teksta.

Torino – Leće – 1 @ 1.75 u Primobet

Granata je u dobroj formi, u poslednjih deset prvenstvenih kola Torino je izgubio samo jednom i to minimalnim rezultatom u Firenci. Sve to se nije preterano odrazilo na tabelu, imali su čak pet remija u tom periodu, pa se trenutno nalaze na 10. mestu sa, još uvek, solidnim zaostatkom za timovima u zoni plasmana u Evropu. Priliku da prekinu niz od dva uzastopna remija imaju u duelu sa Lećeom na svom terenu. Nisu to zagarantovani bodovi i pored činjenice da južnjaci nisu ni blizu forme sa početka sezone. Leće je u prethodnih osam kola upisao samo jednu pobede, jedan remi i čak 6 poraza. Iz sigurne zone stigli su na samo pet bodova od prvog tima ispod crte i krajnje je vreme da krenu sa osvajanjem bodova. U prošlom kolu su doživeli ubedljiv poraz u Bolonji pa je onaj trijumf nad Fiorentinom, koji je izvojevan na neverovatan naćin u finšu, sada još više dobio na težini. Torino ima odličnu odbranu i jedan gol im može biti dovoljan za pobedu. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent 1.75.

Herta – Magdeburg – T12+ @ 1.81 u Primobet

Nekada su ova dva tima bila vodeća u šampionatu Istočne Nemačke, ali od kada su se dve bivše zemlje ujedinile za one sa istoka Bundesliga je postala prejaka. Herta je uspevala da igra u eliti sve do prošle sezone. Sada su i oni u Cvajti i evo prvog duela sa Magdeburgom u Berlinu u poslednjih 35 godina. Jesenas je u Magdeburgu bio spektakl koji je završen pobedom domae ekipe sa 6:4. Herta je popravila formu sa početka sezone ali nam se čini da polako gube korak u bici za ekspresni povratak u Bundesligu. Ostaje nada da mogu do trećeg mesta i baraža, ali i da bi to ostvarili potrebno je da nadoknade osam bodova zaostatka za trenutno trećeplasiranim Hamburgerom. Magdeburg je napravio prvorazredno iznenađenje u prošlom kolu i naneo prvi ovosezonski poraz Sent Pauliju. Uspešna je bila i Herta koja je donela ceo plen iz Firta, sa jednog od težih gostovanja. Opet očekujemo golove i bar dve lopte u mreži Magdeburga na Olimpijaksom stadionu. Za T12+ kvota u kladionici Primobet iznosi 1.81.

Pakš – Zalaegerseg – 1 @ 1.60 u Primobet

Sigurno su rezultati Pakša iznenađenje za sve koji fudbal u Mađarskoj prate površno. Ipak, ekipa iz ovog malemog gradića poznatog po nuklearnoj centrali več je bila vicešampion ove zemlje i to pre više od decenije. Prošle sezone su igrali i finale kupa ali su ga izgubili od Ferencvaroša. Upravo pobedom nad Fradijem u smiraj jesenje sezone obezbedili su prvo mesto na tabeli koje i dalje ljubomorno čuvaju. Zanimljivo je da za ovaj klub igraju samo domaći fudbaleri i da je njihova vrednost višestruko manja od pominjanog Ferencvaroša. Videćemo koliko će izdržati trku sa moćnijim rivalom iz prestonice ali sigurno neće odustati bez borbe. U nastavku sezone zabeležili su sve tri pobede, doduše sa po golom razlike, ali su bodovi najbitniji. U goste im dolazi Zalaegerseg, ova ekipa je tek na 10. mestu u ligi sa 12 klubova, ali je odlično krenula u prolećnom delu sa 7 bodova iz tri utakmice. Jesenas je Paks pobedio Zalaegerseg sa čak 5:2 kao gost, pa očekujemo da to uradi i na svom terenu na obali Dunava. Za jedinicu se dobija kvota 1.60 u kladionici Primobet.

Kasimpaša – Karagumruk – T12+ @ 2.00 u Primobet

Domaćin nastavlja da iznenađuje dobrim igrama pa i dalje uspeva da ostane u konkurenciji za izlazak u Evropu narednog leta. Kasimpaša je na odličnom 5. mestu sa samo dva boda manje od Bešiktaša i Trabzona koji su na dva mesta ispred njih. jedino su nedostižni Fener i Galata na vrhu, a Kasimpaša će pokušati da prestigne barem jednu ekipu ispred njih i izbori makar Ligu konferencija. U poslednjih pet kola imaju 4 pobede i samo jedan poraza, a posebno su značajni trijumfi na strani protiv Trabzona i Adane. Na stadion Redžep Taip Erdogan u Istanbulu dolazi tim Karagumruka, ekipa koja jedno lice ima na svom terenu a posve drugo na strani. Karagumruk je odigrao 12 mečeva u gostima ove sezone a dobio je samo prvi kod Bašakšehira. Sada su u seriji od sedam vezanih poraza, pa da nije bilo 10 bodova na poslednje 4 utakmice pred svojim navijačima, verovatno bi bili duboko u zoni ispadanja, mada su i sada van nje samo zbog bolje gol razlike u odnosu Gaciantep. Jesenas je Kasipaša pobedila Karagumruk sa 3:2 u gostima, pa očekujemo da i na svom terenu daju barem dva gola. Za T12+ kvota u kladionici Primobet iznosi 2.00.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Primobet iznosi 10.14.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.