TIP DANA: Lion – Nica: Može li posrnuli velikan do treće uzastopne pobede?

U petak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni meč 22. kola francuske Lige 1, u kom će Lion na svom stadionu ugostiti ekipu Nice.
Poznato je da Lion igra katastrofalno ove sezone i popularnim Lavovima predstoji velika borba za opstanak, dok se Nica bori za plasman u Ligu šampiona, ali se čini da tim sa Azurne obale polako ali sigurno zaostaje.
Početak meča je zakazan za 21h.

Lion: Pobeda je moranje!

Malo ko je mogao da pretpostavi da će fudbaleri Liona imati ovoliko problema u ovogodišnjem izdanju francuske Lige 1, a kako sada stvari stoje deluje da nekadašnjem šampionu ove zemlje predstoji grčevita borba za opstanak do poslednjeg kola.
Naime, trenutno se popularni Lavovi nalaze na trinaestom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Zanimljivo je da je pre samo par kola jedan od najtrofejnijih francuskih klubova bio na pozicijama koje na kraju šampionata znače i selidbu u niži rang, ali je Lion u poslednje vreme na veliku radost svih navijača ove ekipe počeo sa nešto boljim partijama.
Naime, na dva poslednja meča izabranici Pjer Sažea su ostvarili isto toliko trijumfa i uspeli da se makar malo pomaknu iz zone ispadanja, iako je i dalje situacija alarmantna.
Prvo je Lion slavio na svom terenu u velikom derbiju protiv Marseja, a taj duel je završen minimalnom pobedom domaćina. Nakon toga su Lavovi konačno došli i do trijumfa na strani, i to u prošlom kolu kod Monpeljea kada je bilo 1:2.
Zanimljivo je da je domaćin prvi stigao do prednosti, i na odmor otišao sa golom viška, ali je u drugom delu igre Lion odigrao dosta bolje i prvo preko Lakazeta izjednačio, a onda golom Kokerea u 82. minutu susreta i stigao do veoma važnog trijumfa.
Pre svega toga je ova ekipa izgubila na svom terenu od Rena, u jednom spektakularnom susretu na kom smo videli čak pet pogodaka, pošto je na kraju bilo 2:3, a svakako da trenera Sažea može da obraduje podatak da najbolji fudbaler ove ekipe Lakazet u poslednje vreme igra na veoma visokom nivou, o čemu najbolje i govori podatak da je bivši fudbaler Arsenala na tri poslednja meča postigao isto toliko pogodaka.
Inače, nekadašnji šampion Francuske je do sada u prvenstvu na domaćem terenu odigrao jedanaest mečeva i ostvario tri trijumfa, isto toliko remija, ali i pet poraza, a ono što je jako bitno je da je Lion slavio na tri od poslednja četiri meča na svom stadionu, što je najbolji pokazatelj da bolji dani za ovu ekipu polako ali sigurno dolaze.

Nica: Primarni cilj je ostati neporažen!

Prošle sezone je Nica završila na devetom mestu na tabeli, a treba podsetiti i da je ovaj klub stigao do četvrtfinala Lige konferencija. Sezona je svakako dobila prelaznu ocenu, uz konstataciju da nažalost nije izboren plasman u neko od evropskih takmičenja, što će naravno i ovog puta biti primarni cilj.
Od kako je na klupu tima sa Azurne obale početkom ove sezone seo Frančesko Farioli, desile su se mnoge lepe stvari, a treba podsetiti da je Nica u jednom trenutku bila čak i na prvom mestu na tabeli.
Međutim, kako je vreme prolazilo tako je i ovaj tim pružao sve slabije partije, i u ovom trenutku se nalazi na drugom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ, koji će po svemu sudeći ponovo odbraniti naslov prvaka.
Ono što je do sada bilo i te kako karakteristično za igru tima sa Azurne obale su mečevi sa malim brojem golova, pošto je pre prošlog kola Nica postigla dvadeset pogodaka a primila samo jedanaest.
Međutim, u prošlom kolu je ova ekipa poražena na svom stadionu od Monaka u jednom sjajnom duelu na kom smo videli pet pogodaka, a na kraju je bilo 2:3 za tim iz kneževine. Naravno, postavlja se pitanje šta bi se desilo da Dante početkom drugog dela igre nije dobio crveni karton, a treba istaći da se Nica vratila i u takvoj situaciji gde gosti imaju brojčanu prednost uspela da postigne jedan pogodak, međutim, to nije bilo dovoljno za novi trijumf u šampionatu.
Na poslednjih pet mečeva tim sa Azurne obale je ostvario dva trijumfa, dva poraza i jedan remi, a pre tog poraza u prošlom kolu od Monaka, Nica je remizirala na gostovanju kod Bresta. Taj duel je završen bez pogodaka, uz konstataciju da Brest ove sezone igra na vrhunskom nivou.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada je drugoplasirani tim na tabeli odigrao deset susreta na strani i ostvario četiri trijumfa, tri remija i isto toliko poraza uz konstataciju da je poslednji trijumf na strani četa Frančeska Fariolija ostvarila još krajem oktobra kod Klermona, kada je bilo 0:1, uz napomenu da je Nica u međuvremenu ostvarila dva trijumfa na strani u francuskom Kupu.
Za kraj, poznato je da je Dante godinama unazad stub odbrane Nice i njegovo neigranje će biti ogroman hendikep za Nicu, koja bi i sa njim imala dosta problema na gostovanju kod zahuktalog Liona.

Naš predlog

Lionu je svaka utakmica do kraja šampionata od krucijalne važnosti, iako se u ovom trenutku nešto lakše diše nego što je to bio slučaj pre samo nekoliko sedmica.
Sa druge strane, deluje da Nica u poslednje vreme ne pruža onako dobre partije kao što je to bio slučaj na početku šampionata i mišljenja smo da bi to domaćin mogao i morao da iskoristi pa vam savetujemo da se opredelite za jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.70.


Sasvim pristojna varijanta kada je u pitanju ovaj duel između Liona i Nice je i dupla šansa 1X na domaćina koja u kladionici Meridianbet iznosi 1.46.

Za kraj, Lion nema drugog izbora osim da od prvog minuta napadne svog rivala, koji je u prošlom kolu primio čak tri gola na svom terenu, a deluje da bi i Lion mogao da im “spakuje” još minimum dva, zbog čega vam predlažemo da se oprobate sa igrom D2+ uz sjajnu kvotu 2.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.