Najava i analiza: La Liga, 25. kolo: Da li je trka za titulu završena?

Ovog vikenda pred nama je 25. kolo popularne La Lige, a pošto smo prvi meč između Viljareala i Hetafea analizirali u drugoj rubrici, ona se neće naći u ovoj analizi. Real Madrid je u prethodnom kolu uspio da se odlijepi +5 u odnosu na Đironu i čini se da je već jedna ruka na peharu iskusne čete Karla Anćelotija. Atletiko Madrid će u ovom kolu na svom stadionu dočekati Las Palmas, dok će Barselona gostovati u Vigu. Kao najzanimljiviji meč se ističe duel Valensije i Sevilje, pošto je riječ o timovima sa apsolutno suprotnom formom ali i ogromnom tradicijom godinama unazad. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja tiketa.

Atletiko Madrid – Las Palmas – 1&0-3 @ 2.15 u MozzartBet

Kada se činilo da je ekipa Dijega Simeonea konačno uhvatila priključak za vodećim dvojcem, uslijedilo je otriježnjenje. Prosto izgleda da ovaj tim Atletika, koliko god atraktivan fudbal igrao ove sezone, nema prevelike šanse u trci za titulu. Nakon remija sa Realom (1:1), u prethodnom kolu su poraženi na gostovanju protiv Sevilje rezultatom 1:0, što je bio čak njihov šesti poraz ove sezone. Tim iz Madrida je u seriji od 2 uzastopna poraza i poslednji trijumf su upisali protiv Rajo Valjekana još krajem januara. Las Palmas je nadmašio sva očekivanja ove sezone i već na polusezoni su ispunili svoj cilj, a to je ostanak u eliti i naredne sezone. Trenutno su na visokom 8. mjestu na tabeli sa 35 osvojenih bodova, a u poslednjih 5 mečeva su upisali čak 3 trijumfa, jedan remi i jedan poraz. U poslednjem kolu su na domaćem terenu slavili protiv Valensije (1:0), a sa 20 primljenih golova imaju drugu najbolju odbranu u ligi. Mišljenja smo da će Atletiko suzbiti redove u ovom meču i da će izvojevati tri veoma važna boda, pa vam predlažemo igru 1&0-3 po kvoti 2.15 u MozzartBet kladionici.

Osasuna – Kadiz – 1 @ 1.75 u MeridianBet

Moglo bi se reći da je i Osasuna već na polusezoni ostvarila svoj cilj, a to je opstanak u La Ligi. Nakon 24 odigrane utakmice osvojili su 29 bodova i trenutno se nalaze na 11. mjestu na tabeli. Nakon serije loših rezultata, u prethodnom kolu su trijumfovali protiv Real Sosijedada u Baskiji rezultatom 0:1, što će biti odličan podstrijek za nastavak sezone. Kadiz je sa druge strane dosta vremena već u opasnoj zoni, a trenutno su na 18. mjestu na tabeli sa 17 osvojenih bodova, 3 manje od mjesta van opasne zone. U poslednjih 5 mečeva su upisali 3 poraza i 2 remija, a u poslednjem kolu su poraženi od Betisa na domaćem terenu rezultatom 0:2. Osasuna igra veoma dobro na domaćem terenu, te smo mišljenja da će to u ovom meču biti presudno. Naš prijedlog za ovaj meč je jedinica po kvoti 1.75 u MeridianBet kladionici.

Selta – Barselona – 2 @ 1.85 u MaxBet

Jubilarna godina postojanja kluba iz Viga se pretvorila u košmarnu sezonu u kojoj će vrlo vjerovatno do kraja sezone voditi grčevitu borbu za opstanak. Dugo vremena su ove sezone proveli u opasnoj zoni, a sada su bar na kratko izašli iz nje, te se nalaze na 17. mjestu na tabeli sa 20 osvojenih bodova (3 više od opasne zone). Nakon ubjedljive pobjede na gostovanju protiv Osasune (0:3), u prethodnom kolu su poraženi od Hetafea rezultatom 3:2. Barselona je posle šokantnog poraza od Viljareala (3:5) uspijela da uđe u seriju dobrih rezultata, a dva uzastopna trijumfa su u prethodnom kolu prekinuta sa remijem koji su upisali protiv Granade (3:3). Čini se da imaju ogromne defanzivne probleme i prosto je nevjerovatno da su do sada primili čak 33 gola. Sa pedeset i jednim osvojenim bodom nalaze se na 3. mjestu na tabeli, sa čak 10 bodova manje od vodećeg Reala i prosto je svima jasno da će ove godine biti veoma teško odbraniti tron. Ipak mišljenja smo da je Barsa kvalitetniji tim i da imaju prednost na ovom gostovanju. Prema tome predlažemo čistu dvojku po kvoti 1.85 u MaxBet kladionici.

Valensija – Sevilja – GG @ 1.87 u SuperBet

Nakon dugo godina Valensija ponovo igra lijep fudbal i nakon dugo godina će se ove sezone boriti za izlazak u Evropu. Po ulasku u novu kalendarsku godinu “Slijepi miševi” su počeli da pružaju nešto slabije partije, pa su tako u poslednja 3 meča upisali 2 poraza i 1 trijumf. U poslednjem kolu su poraženi od Las Palmasa rezultatom 2:0 i trenutno se nalaze na 9. mjestu na tabeli sa 35 osvojenih bodova. Sevilja je čini se konačno proigrala i počela da bilježi nešto bolje rezultate, što je rezultovalo udaljavanjem od opasne zone. Nakon nevjerovatno loše serije, uspijeli su da upišu 2 uzastopna trijumfa od kojih je poslednji bio protiv Atletiko Madrida rezultatom 1:0, u prethodnom kolu. Sa 23 osvojena boda Sevilja se nalazi na tek 15. mjestu na tabeli, daleko od mjesta koje vodi u Evropu i čini se da će ove sezone morati da se zadovolje sredinom tabele. Ove ekipe tradicionalno igraju veoma neizvjesne mečeve i mišljenja smo da će u ovom meču oba tima postići makar po jedan gol, pa vam predlažemo igru GG po kvoti 1.87 u SuperBet kladionici.

Rajo Valjekano – Real Madrid – 3+ @ 1.80 u PrimoBet

Tim iz Valjekasa je znatno bolje partije pružao u prvom dijelu sezone i samo zahvaljujući tome nisu ugroženi u ovom momentu. U poslednje vrijeme igraju veoma loše i dovoljno govori podatak da u poslednjih 5 mečeva imaju čak 4 poraza i samo jedan remi. Trenutno su u seriji od 3 uzastopna remija, a poslednji su doživjeli protiv Majorke u prethodnom kolu (2:1). Kraljevski klub je u prethodnom kolu napravio ogroman korak u borbi za titulu, pošto su na domaćem terenu savladali glavnog konkurenta Đironu sa ubjedljivih 4:0. Karlo Anćeloti je najavio produženje saranje sa Realom i čini se da će ovaj tim u budućnosti biti još jači. Obje ekipe igraju veoma efikasno u poslednje vrijeme i mišljenja smo da će se taj trend nastaviti i u ovom meču. Prema tome predlažemo vam igru 3+ po kvoti 1.80 u PrimoBet kladionici.

Granada – Almerija – 1X&2+ @ 1.65 u MozzartBet

Biće ovo meč dva tima koja će ove sezone vrlo teško izboriti opstanak, pošto su daleko od sigurne zone. Granada je nakon 24 odigrane utakmice na pretposlednjem mjestu sa 13 osvojenih bodova, dok je Almerija daleko na poslednjem mjestu sa 7 osvojenih bodova. Riječ je o dvije najlošije odbrane u ligi, a nevjerovatno zvuči podatak da Almerija još uvijek nema nijedan trijumf u ovoj sezoni. Granada je nakon serije poraza upisala 2 uzastopna remija, a u poslednjem kolu su bodove podijelili sa Barselonom (3:3), što će sigurno biti dodatna motivacija i za ovaj meč. Almerija je takođe u prethodnom kolu remizirali i to sa veoma kvalitetnom ekipom Atletik Bilbaa u meču bez golova. Sa 17 poraza Almerija je tim koji prednjači u tom parametru, a sa gol razlikom -29 su i po tome najgori u ligi. Mišljenja smo da je domaći tim kvalitetniji i da je bliži pobjedi u ovom meču. Prema tome predlažemo igru 1X&2+ po kvoti 1.65 u MozzartBet kladionici.

Betis – Alaveš – 1X&2+ @ 1.69 u MeridianBet

Betis u ovaj meč ulazi nakon šokantnog poraza u Ligi Evrope na domaćem terenu, pošto su na nesvakidašnji način poraženi od Dinama iz Zagreba rezultatom 0:1. U La Ligi su visokom 6. mjestu na tabeli sa 38 osvojenih bodova, a u poslednjem kolu su trijumfovali na gostovanju kod Kadiza rezultatom 0:2. Daleko su od petog mjesta na kom je Atletik Bilbao, ali će sigurno dati sve od sebe da zadrže 6. mjesto koje vodi u Evropu. Alaveš je sa druge strane siguran na sredini tabele i nakon 24 odigrana meča imaju 27 osvojenih bodova. U poslednje vrijeme igraju veoma dobar fudbal, a seriju od 3 uzastopna trijumfa su prekinuli najprije porazom od Barselone (1:3) a potom i remijem u poslednjem kolu protiv Viljareala (1:1). Betis na domaćem terenu igra zaista dobro tokom čitave sezone, te bi bilo zaista poražavajuće da dopuste 2 uzastopna poraza u svom domu. Prema tome predlažemo igru 1X&2+ po kvoti 1.69 u MeridianBet kladionici.

Majorka – Real Sosijedad – 2+ @ 1.69 u MaxBet

Bila je Majorka dugo bez pobjede, a ta serija loših rezultata je prekinuta u poslednjem kolu nakon trijumfa nad Rajo Valjekanom (2:1). Sa 23 osvojena boda tim sa istoimenog ostrva se nalazi 16. mjestu na tabeli, što im još uvijek ne garantuje miran ostatak sezone. Tim iz Baskije u poslednje vrijeme igra veoma promjenljivo, što potvrđuje i podatak da u poslednjih 5 mečeva imaju 2 poraza, 2 remija i 1 trijumf. Već 3 kola Real Sosijedad ne zna za trijumf, a u poslednjem kolu su neočekivano poraženi na domaćem terenu protiv Osasune (0:1). Sa 37 osvojenih bodova nalaze se na 7. mjestu na tabeli i sigurno je da će se do kraja sezone boriti za mjestu koje vodi u Evropu. Ove sedmice su imali i iscrpljujući meč protiv PSŽ-a u okviru osmine finala Lige šampiona u kom su poraženi sa 2:0. Mišljenja smo da će na meču biti postignuta makar 2 gola, pa vam predlažemo igru 2+ po veoma primamljivoj kvoti 1.69 u MaxBet kladionici.

Atletik Bilbao – Đirona – GG @ 1.61 u PrimoBet

Ekipa iz Baskije je ove sezone nakon dugo godina nadomak mjesta koje vodi u Ligu šampiona, a trenutno su na 5. mjestu na tabeli sa 46 osvojenih bodova. U poslednje vrijeme igraju nešto lošije, a u poslednjem kolu su remizirali sa poslednjeplasiranom Almerijom (0:0), što je svakako bio neočekivani kiks. Đirona je u prethodnom kolu zakazala kada je bilo najvažnije i čini se da su u meču sa Real Madridom pokazali da nemaju dovoljno širok i kvalitetan roster da napadnu šampionski trofej. Na poslednjih 5 mečeva ekipa Đirone čak 3 puta nije postizala pogodak, što je zaista nekarakteristično za njih, a poslednja 2 susreta u nizu su završili sa 0 postignutih golova. Sada je glavni cilj očuvati se u vrhu tabele a sigurni smo da će nam ovaj meč donijeti dosta uzbuđenja. Prema tome predlažemo igru GG po kvoti 1.61 u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.