TIP DANA: Atalanta – Sasuolo: Boginja blista u poslednje vreme, Neroverdima gori pod nogama!

U subotu je na programu pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali duel u Bergamu u kom će Atalanta ugostiti Sasuolo.
Početak meča između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Atalanta: Da li je na pomolu novi plasman u Ligu šampiona?

Đanpjero Gasperini je preuzeo Atalantu 2016. godine, i već u prvoj godini je uspeo sa ovim timom da dođe do šeste pozicije i plasmana u Ligu Evrope, i bio je to prvi plasman ovog tima u neko od evropskih takmičenja nakon čak 26 godina posta.
Zanimljivo je da je italijanski predstavnik završio na prvom mestu u grupi ispred Liona, Evertona i Apolona, ali je u doigravanju tim iz Bergama eliminisan od Borusije iz Dortmunda. Sledeće sezone je klub zauzeo sedmo mesto u Seriji A, a nakon toga je Atalanta završila na sjajnom trećem mestu na tabeli i izborila debitantsko učešće u Ligi šampiona, gde je ovaj tim stigao čak do četvrtfinala, ali je nesrećno eliminisan od PSŽ-a, iako je Boginja sve do finiša susreta vodila sa 1:0.
Gasperini je sa Atalantom još dva puta uspeo da dođe do plasmana u elitno takmičenje, međutim, prošle sezone nismo imali prilike da gledamo ovaj klub u evropskim takmičenjima, ali sezona naravno nije proglašena neuspešnom. Ekipa iz Bergama je većim delom prošlog šampionata igrala na visokom nivou i na kraju stigla do plasmana u Ligu Evrope što naravno i jeste bio primarni cilj.
Kada smo već kod drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja valja istaći da je Atalanta završila na prvom mestu u grupi, ispred Sportinga iz Lisabona, i čeka svog rivala u osmini finala, a u međuvremenu se Boginja fokusirala na Seriju A, gde stvari u poslednje vreme izgledaju zaista fantastično.
Naime, u ovom trenutku se Gasperinijevi puleni nalaze na sjajnom četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Bolonja, ali uz konstataciju da Atalanta ima meč manje. Poznato je naravno da je četvrta pozicija ujedno i poslednja koja na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona, pa bi posle određenog perioda mogli ponovo ovu ekipu da gledamo u elitnom takmičenju.
Na pet poslednjih mečeva u prvenstvu tim iz Bergama je ostvario četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na veoma teškom gostovanju kod Rome, kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu je Atalanta uspela da slavi tamo gde to nisu uspeli timovi poput Intera i Juventusa, na gostovanju kod Đenove, a taj meč na Marasiju je završen ubedljivom pobedom gostiju od 1:4.
Pre toga je Boginja odigrala još jedan fenomenalan meč u Seriji A i na svom stadionu bez većih problema savladala nimalo naivnu ekipu Lacija sa 3:1, uz podsećanje da su Rimljani pre samo nekoliko dana u prvom meču osmine finala Lige šampiona savladali Bajern iz Minhena sa 1:0.
Za kraj, kada se radi o partijama na domaćem terenu do sada je četvrtoplasirani tim na tabeli odigrao dvanaest mečeva na svom stadionu i ostvario devet trijumfa, jedan remi i dva poraza, uz konstataciju da je Atalanta na pet poslednjih mečeva na svom terenu upisala isto toliko trijumfa.

Sasuolo: Neroverdi odavno nisu bili u težoj situaciji!

Godinama unazad je Sasuolo stabilan prvoligaš, a jednom je čak ova ekipa uspela da dođe i do grupne faze Liga Evrope, i to pošto su popularni Neroverdi u plej-ofu kvalifikacija eliminisali Crvenu zvezdu, ukupnim rezultatom 4:1.
Domeniko Berardi je zaštitni znak ovog kluba, a italijanski reprezentativac je punih četrnaest godina u klubu. Uz njega naravno treba istaći kapitena Ferarija, ali i golmana Konsiljija, koji su godinama unazad “kičma” tima, a ove sezone je u tim stiglo i nekoliko veoma zanimljivih fudbalera poput Kastiljeha, Račića, Kumbule i Pedersena.
Inače, tim iz Ređo Emilije je prošlu sezonu završio na trinaestom mestu na tabeli, a treba istaći da se opstanak ni u jednom trenutku nije doveo u pitanje, što i jeste duži niz godina primarni cilj ovog tima.
Ovog puta je situacija poprilično loša, pošto se u ovom trenutku Neroverdi nalaze tek na sedamnaestom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja, pa ako se po jutru dan poznaje deluje da će se izabranici Alesija Dionizija možda i do poslednjeg kola boriti za opstanak, što je malo ko u klubu očekivao pred početak sezone.
Do sada su Domeniko Berardi i drugari odigrali 23 meča u ovogodišnjem izdanju Serije A i ostvarili pet trijumfa, isto toliko remija i čak trinaest poraza, što je svakako previše.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu Neroverdi su ostvarili samo jedan trijumf i to na svom stadionu protiv Fiorentine kada je bilo 1:0, a nakon toga je ova ekipa doživela tri poraza, uz jedan remi i to baš u prošlom kolu kada je u Ređo Emiliji bilo 1:1 protiv Torina, a veoma zanimljivo je da smo drugi gol na tom susretu videli u devetom minutu, nakon čega su mreže mirovale.
Iako ima samo pet trijumfa na svom kontu, veoma zanimljivo je da je Sasuolo u dosadašnjem toku šampionata uspeo da savlada i Inter, ali i Juventus, dva tima koja su do sada ubedljivo najviše i pokazala, a ako na sve to dodamo i pomenuti trijumf nad Fiorentinom, pravo je čudo kako tim iz Ređo Emilije nema više od pet trijumfa na svom kontu, ali je očigledno da Sasuolo najbolje igra upravo protiv najkvalitetnijih timova iz Serije A.
Za kraj, na gostovanjima su puleni Alesija Dionizija do sada odigrali dvanaest mečeva i upisali dva trijumfa, dva remija i čak osam poraza. Neroverdi su u gostima bili bolji od Intera i Empolija, dok su odigrali nerešeno u Udinama, i kod Lećea, a i jedna i druga ekipa slove za timove koji dosta dobro igraju na svom stadionu.

Naš predlog

Iako su Sasuolu bodovi preko potrebni smatramo da će Atalanta nastaviti sa sjajnim partijama i slaviti i na ovom duelu, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.35.

Pored toga, sva je prilika da će nam ovaj duel u Bergamu doneti baš dosta pogodaka pošto se radi o timovima koji neguju napadački stil fudbala i zbog svega toga vam preporučujemo da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.24.

Za kraj, kako smo poprilično ubeđeni u novi trijumf Atalante, a već smo konstatovali da nas ovde očekuje dosta pogodaka, smatramo da najmanje što bi fudbaleri Sasuola mogli da urade je da postignu makar jedan pogodak na ovom gostovanju, pa hrabro preporučujemo igru 1&GG uz fantastičnu kvotu 2.75 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.