Najava i analiza: Serija A, 25. kolo: Može li neko da ugrozi Inter?

Od danas su na programu mečevi 25. kola italijanske Serije A, koje nam ovog puta ne donosi neki veći derbi, ali daleko od toga da će biti nezanimljivo.
Inače, ako bacimo pogled na tabeli doći ćemo do zaključka da se Inter trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Juventus, ali i osam poena više u odnosu na svog gradskog rivala, a kada na sve to pomenemo da Neroazuri imaju i meč manjka u odnosu na ove dve ekipe, postavlja se pitanje, može li neko uopšte da ugrozi prvo mesto milanskog giganta?
Na četvrtoj poziciji se trenutno nalazi Atalanta koja igra vrhunski u poslednje vreme, a društvo joj sa istim brojem bodova pravi najprijatnije iznenađenje prvenstva – ekipa Bolonje.
Na šestom mestu je stacionirana Roma, koja ima bod viška u odnosu na Lacio i Fiorentinu koji trenutno dele sedmo mesto na tabeli. Naravno, od timova koji se bore za Evropu ne treba zaboraviti ni Napoli, ali ovaj tim trenutno ima čak sedam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Atalantu.
Kada je u pitanju borba za opstanak, Salernitana je trenutno najugroženija, dok se još na pozicijama koje vode u Seriju B nalaze i ekipe Kaljarija i Verone.

Torino – Leće – 1 @ 1.75 u Mozzartbet

Premijerni duel 25. kola italijanske Serije A igra se u Torinu gde će istoimena ekipa na svom terenu ugostiti Leće. Torino se po starom dobrom običaju u ovom trenutku nalazi na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji, uz konstataciju da bi popularni Bikovi vrlo lako mogli da se umešaju u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja pošto trenutno izabranici Ivana Jurića imaju samo pet bodova manjka u odnosu na šestoplasiranu Romu. U prošlom kolu je Torino remizirao na teškom gostovanju kod Sasuola, a taj susret u Ređo Emiliji je završen rezultatom 1:1.
Leće je pre dva kola ostvario veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Fiorentine kada je bilo 3:2, pa se na jugu Italije sada nešto lakše diše, međutim, u prošlom kolu je ova ekipa ponovo poražena i to na gostovanju kod Bolonje sa ubedljivih 4:0, nakon čega se ovaj tim nalazi na trinaestom mestu na tabeli.
Veliku prednost na ovom duelu dajemo Torinu i savetujemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 1.75.

Inter – Salernitana – 4+ @ 2.05 u Meridianbet

Inter je tim koji je bez mnogo razmišljanja do sada ubedljivo najviše pokazao od svih ekipa u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, a to nam najbolje potvrđuje i tabela koja nam govori da se ova ekipa trenutno nalazi na prvom mestu uz čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Juventus, ali i meč manjka u odnosu na Staru damu pa je utisak da su fudbaleri Neroazura već stavili jednu ruku na pehar namenjen pobedniku Serije A.
U prošlom kolu je ova ekipa nakon velikog preokreta slavila na gostovanju kod Rome, a taj susret na Olimpiku je završen rezultatom 2:4.
U goste im stiže Salernitana koja je za razliku od Intera do sada najmanje pokazala od svih timova, i bez mnogo razmišljanja i analize, deluje da “fenjeraš” nema šta da traži na gostovanju kod lidera na tabeli.
Očekuje nas sasvim sigurno dosta pogodaka pa savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.05.

Napoli – Đenova – 1 @ 1.60 u Primobet

Nije se ni očekivalo da Napoli igra kao prošle sezone koja je bila savršena, međutim, sasvim sigurno je malo ko očekivao da će se ova ekipa trenutno nalaziti na devetom mestu na tabeli.
Na poslednjih pet mečeva još uvek aktuelni šampion Italije je ostvario dva trijumfa, dva poraza i jedan remi, a u prošlom kolu su Napolitanci doživeli poraz na gostovanju kod Milana, a taj duel u gradu mode je završen rezultatom 1:0.
Đenova igra na veoma visokom nivou ove sezone i pored poraza u prošlom kolu od Atalante, kada je tim iz Bergama na Marasiju bez većih problema slavio sa 1:4. Trenutno se Grifoni nalaze na dvanaestom mestu na tabeli i deluje zaista da Đilardinovi puleni ne bi smeli da imaju bilo kakvih problema oko opstanka u društvu najboljih.
Vreme je za jednu dobru partiju Napolija i trijumf, pa savetujemo da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 1.60 u Primobetu.

Verona – Juventus – GG @ 2.25 u Maxbet

Verona se nalazi u veoma nezavidnoj situaciji, pošto je tim iz grada ljubavi trenutno stacioniran na osamnaestom mestu na tabeli koje nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
Pamtimo svi prošlu sezonu kada se ova ekipa izvukla nakon baraž meč sa Specijom, a veliko je pitanje da li će u tome tim sa Bentegodija uspeti i ove sezone.
Inače, u prošlom kolu je Verona remizirala na gostovanju kod Monce kada nije bilo pogodaka, što se svakako može smatrati dobrim rezultatom.
Juve polako ali sigurno posustaje, pošto je Stara dama na tri poslednja meča bez trijumfa, a u tom periodu su Bjankoneri doživeli dva poraza i jedan remi. U prošlom kolu je Juve mimo svih očekivanja poražen na svom stadionu od Udinezea, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Težak meč za prognoziranje, ali kako će i jedna i druga ekipa ići na sva tri boda, najbolje je da probate sa golovima na obe strane, odnosno igrom GG uz kvotu 2.25 u Maxbetu.

Atalanta – Sasuolo – 3+ @ 1.50 u Meridianbet

Atalanta blista u drugom delu sezone i trenutno se popularna Boginja potpuno zasluženo nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Bolonja, a poznato je da ta pozicija na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
Nakon nekoliko dosta dobrih mečeva na svom stadionu, tim iz Bergama je u prošlom kolu došao do trijumfa i na veoma teškom gostovanju kod Đenove, i to dosta lakše nego što se očekivalo pošto je taj meč završen rezultatom 1:4.
Sasuolu odavno nije ovako gorelo pod nogama, pošto se tim iz Ređo Emilije trenutno nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji su u zoni ispadanja. Na sve to u prošlom kolu su Domeniko Berardi i drugari na svom terenu samo remizirali protiv Torina kada je bilo 1:1, uz napomenu da je taj rezultat stajao na semaforu već posle devet minuta igre.
Iako Atalanta igra fenomenalno u poslednje vreme, najrealnije je da se ovde fokusiramo na golove, odnosno na igru 3+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.50.

Lacio – Bolonja – 1 @ 2.25 u Superbet

Lacio je u sredu uveče odigrao meč sezone, pošto je italijanski predstavnik u prvom meču osmine finala Lige šampiona na svom terenu savladao favorizovani Bajern iz Minhena sa 1:0, pa Lacijali drže sve u svojim rukama kada je u pitanju prolazak u narednu fazu elitnog takmičenja.
Na sve to su izabranici Maurisija Sarija slavili u prošlom kolu Serije A na gostovanju kod Kaljarija, kada je bilo 1:3, nakon čega se Rimljani nalaze na sedmom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na šestoplasiranu Romu.
U goste im stiže Bolonja koja je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja italijanskog šampionata o čemu najbolje svedoči i deoba četvrtog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Atalanta.
U zaostalom meču su izabranici Tijaga Mote sredinom nedelje savladali Fiorentinu, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Ipak, mislimo da je Lacio u dosta dobrom momentumu i da će slaviti i na ovom duelu pa hrabro preporučujemo jedinicu uz kvotu 2.25 u Superbetu.

Empoli – Fiorentina – GG @ 1.88 u Maxbet

Deluje da su fudbaleri Empolija u najboljem mogućem trenutku pronašli pravu formu. Naime, tim iz Toskane je na četiri poslednja meča u Seriji A neporažen, a u tom periodu su Plavi ostvarili dva trijumfa i isto toliko remija. U prošlom kolu je Empoli ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Salernitane, a taj duel je završen rezultatom 1:3, nakon čega se tim iz Toskane nalazi na šesnaestom mestu na tabeli.
Fiorentina u poslednje vreme igra po sistemu toplo hladno, a nažalost Viola je u zaostalom meču nedavno poražena u gostima kod Bolonje kada je bilo 2:0, pa se trenutno tim iz Firence nalazi na osmom mestu na tabeli i evidentno je da ovoj ekipi do kraja predstoji velika borba za plasman u neko od evropskih takmičenja.
Biće ovo i derbi Toskane, pa je sigurno da uzbuđenja neće manjkati, a po našem mišljenju ni golova i zato vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet prirpemila kvotu 1.88, uz konstataciju da se Viola u poslednje vreme nije proslavila na strani.

Udineze – Kaljari – 1 @ 1.95 u Mozzartbet

Udineze je u prošlom kolu bez ikakve sumnje odigralo svoj najbolji meč u ovogodišnjem izdanju Serije A pošto je ova ekipa mimo svih očekivanja slavila na jednom od najtežih gostovanja u ligi, i to kod Juventusa, a taj duel u Torinu je završen rezultatom 0:1.
Trenutno se Zebre iz Udina nalaze na petnaestom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na na timove koji su u zoni ispadanja.
Kaljari je upravo jedan od tih timova, pošto su Sardi trenutno stacionirani na devetnaestom mestu na tabeli uz osamnaest osvojenih bodova. Na pet poslednjih pet mečeva u prvenstvu tim iz Sardinije je ostvario samo jedan trijumf uz četiri vezana poraza, od čega se poslednji u nizu desio u prošlom kolu na domaćem terenu od Lacija, kada je bilo 1:3.
Mišljenja smo da će Udineze nastaviti tamo gde je stao u Torinu, pa vam predlažemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.95 u Mozzartu.

Frosinone – Roma – 3+ @ 1.75 u Meridianbet

Frosinone ni blizu ne igra onako dobro kao što je to bio slučaj prošle sezone, a u ovom trenutku je tim iz prestonice stacioniran na četrnaestom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je ova simpatična ekipa ubedljivo poražena na gostovanju kod Fiorentine, a taj duel u Firenci je završen rezultatom 5:1.
Roma je sa druge strane proigrala od kako je na klupu ovog tima seo Danijele De Rosi, međutim, u prošlom kolu je Vučica poražena na svom stadionu od Intera, iako je Roma u jednom trenutku imala i 2:1, ali su Neroazuri potom pokazali zašto su trenutno najbolja ekipa u Seriji A.
Pre toga je Roma od dolaska De Rosija vezala tri trijumfa i kako sada stvari stoje prava je šteta što bivši fudbaler tima nije bio na klupi Rimljana od početka sezone.
Miriše na dosta golova, pa je topla preporuka da se fokusirate na igru 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.75.

Monca – Milan – 2 @ 1.87 u Primobet

Poslednji duel 25. kola se igra u Monci gde će istoimena ekipa na svom terenu ugostiti Milan. Poznato je da je vlasnik Monce bio pokojni Silvio Berluskoni, koji je svakako imao i veliki udeo u Milanu, pošto je bivši premijer Italije bio na čelu kluba tokom onih zlatnih godina Rosonera.
Moncu ćemo po svemu sudeći i naredne sezone gledati u društvu najboljih, a to je svakako najbitnije, pošto se trenutno Paladinovi puleni nalaze na sredini tabele, odnosno na jedanaestoj poziciji uz čak jedanaest bodova viška u odnosu na najugroženije timove na tabeli.
Milan igra dosta dobro u poslednje vreme, a ova ekipa je u prošlom kolu slavila na svom terenu protiv Napolija, u derbiju kola, kada je bilo 1:0, nakon čega su izabranici Stefana Piolija prišli drugoplasiranom Juventusu na samo bod zaostatka.
Biće ovde sasvim sigurno dosta pogodaka, ali je ipak realnije da probate sa 2 koju kladionica Primobet plaća sa kvotom 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.