DERBI DANA: Mančester siti – Čelsi: Može li bolje od 4:4?

Subota nam po starom dobrom običaju donosi nekoliko spektakularnih mečeva, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na Etihadu, gde će snage odmeriti Mančester siti i Čelsi.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Mančester siti: Mogu li Građani do nove titule?

Nije sve od samog starta krenulo po Siti onako kako su svi u klubu očekivali, međutim, treba podsetiti da je i prošle sezone ovaj tim igrao jako loše u prvom delu sezone, ali kada je to bilo najpotrebnije, puleni Pepa Gvardiole su ubacili u petu brzinu i na kraju stigli do naslova prvaka Engleske.
Međutim, nije to bio jedini trofej prošle sezone, pošto su Građani konačno stigli i do trofeja u Ligi šampiona, uz trofej namenjem pobedniku FA Kupa, nakon trijumfa nad gradskim rivalom Mančester Junajtedom, što taj podvig čini još većim.
Ove sezone je Siti koji je po mnogim mišljenjima trenutno i najbolji klub u Evropi, osvojio već dva trofeja i to Superkup Evrope, ali i Svetsko klupsko prvenstvo, koje će se narednih godina igrati u znatno izmenjenom formatu.
Iako sve nije krenulo dobro od starta šampionata, Građani u poslednje vreme igraju na veoma visokom nivou, pa su tako puleni Pepa Gvardiole vezali čak pet trijumfa u šampionatu i trenutno se nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Liverpul, ali ono što je jako važno je da tim sa Etihada ima meč manjka u odnosu na lidera na tabeli i eventualnim trijumfom bi ponovo stigao do prvog mesta i bio glavni kandidat za naslov prvaka Engleske.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Evrope slavio na svom terenu protiv Evertona, a taj duel je završen rezultatom 2:0, uz dva gola Halanda.
Pre samo nekoliko dana je Siti odigrao prvi meč osmine finala Lige šampiona i to na gostovanju kod Kopenhagena, a taj duel je završen rezultatom 1:3, pa slobodno možemo reći da je engleski predstavnik već ozbedio plasman u četvrtfinale, pošto je nerealno da danski prvak dođe do trijumfa na Etihadu.
Sjajnu partiju odigrao je De Brujne, uz u poslednje vreme odličnog Fodena, a ako se osvrnemo na sva takmičenja doći ćemo do zaključka da je Mančester siti od onog remija na svom terenu protiv Kristal Palasa sredinom decembra vezao čak jedanaest trijumfa i iz ove perspektive gledano deluje zaista da se Čelsiju crno piše, pogotovu što su Plavci dužnici Sitiju, jer je prvi meč između ove dve ekipe završen rezultatom 4:4.
Za kraj, na domaćem terenu u dosadašnjem toku najkvalitetnije lige na svetu, puleni Pepa Gvardiole su odigrali jedanaest mečeva i ostvarili osam trijumfa uz tri remija, bez poraza.

Čelsi: Primarni cilj je sada osvajanje Liga Kupa!

Čelsi je imao katastrofalnu sezonu gde ova ekipa i pored enormnih ulaganja u prelaznom roku nije uspela da dođe do plasmana u neko od evropskih takmičenja, međutim, to nije ono najgore.
Naime, sva je prilika da Plavce ni naredne sezone nećemo gledati u Evropi, pošto se u ovom trenutku tim sa Stamford Bridža nalazi na katastrofalnom desetom mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na petoplasiranu Aston Vilu.
Ipak, postoji nada da izabranike Maurisija Poketina naredne sezone vidimo u nekom od evropskih takmičenja, pošto je poznato da pobednik Liga Kupa ide u kvalifikacije za Ligu Evrope, a jedina svetla tačka Čelsija ove sezone upravo i jesu nastupi u Liga Kupu, gde je ovaj tim stigao do velikog finala nakon eliminacije Midlzbroa, a ono je na programu za nešto manje od deset dana i protivnik će biti ni manje ni više nego Liverpul, koji igra sjajno ove sezone o čemu najbolje govori prvo mesto na tabeli.
Treba naravno pomenuti da je Čelsi uspeo da dođe i do plasmana u osminu finala FA Kupa nakon trijumfa nad Aston Vilom u ponovljenom meču, pošto je prvi duel između ove dve ekipe završen bez pobednika, ali i bez pogodaka.
Ipak, primarni cilj je ove sezone bio što bolji plasman u prvenstvo, napad na jednu od prve četiri pozicije, koje donose plasman u Ligu šampiona, nažalost, od svega toga neće biti ništa.
Kao što smo pomenuli Plavci su trenutno stacionirani na sredini tabele, a u poslednje vreme ovaj tim igra poprilično promenljivo i Poketino se nalazi na udaru sve češćih kritika.
Ruku na srce, u prošlom kolu je desetoplasirani tim na tabeli nekako uspeo da slavi na gostovanju kod Kristal Palasa sa 1:3, i to pogocima u finišu susreta, a zanimljivo je da je Palas nakon tog poraza smenio legendarnog Hodžsona.
Pre toga je nekadašnji šampion Evrope vezao dva ubedljiva poraza u Premijer ligi, i ako je onaj na gostovanju kod Liverpula kada je bilo 4:1 i bio očekivan, onda šta reći za poraz na Stamford Bridžu od Vulverhemptona, koji je slavio sa 2:4, pa su tako Plavci u samo dva kola primili čak osam pogodaka.
Za kraj, Čelsi je do sada odigrao dvanaest mečeva na strani i ostvario pet trijumfa, samo jednom remizirao i doživeo čak šest poraza što je svakako previše za tim koji je pre početka šampionata imao evropske ambicije.

Naš predlog

Prvi duel između ova dva tima nam je doneo čak osam golova, pošto je na kraju bilo 4:4 i po mnogim mišljenjima je to najbolji meč u ovogodišnjem izdanju engleske Premijer lige. Poznato je kako je Siti prošle sezone odigrao drugi deo prvenstva, a sva je prilika da nas isto očekuje i ovog puta pa vam savetujemo da se fokusirate na jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.35.

Nema nikakve sumnje da će nam i ovaj duel na Etihadu doneti dosta pogodaka, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.14.

Za kraj, smatramo da će Građani dati sve od sebe da što pre reše pitanje pobednika na ovom duelu, pa vam hrabro savetujemo da okušate sreću sa prelazom 1-1, a sve to uz kvotu 1.85 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.