TIP DANA: Luton – Mančester Junajted: Može li Junajted do četvrtog vezanog trijumfa?

U nedelju je veoma zanimljiva ponuda, pošto je na programu nekoliko zaista sjajnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Lutona i Mančester Junajteda.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Luton: Primarni cilj je naravno opstanak!

Prošla sezona je donela dosta radosti svim navijačima Lutona pošto je ova ekipa posle 31 godine uspela da dođe do plasmana u najkvalitetniji rang engleskog fudbala.
Inače, Luton se po prvi put plasirao u Premijer ligu, pošto je poslednji put ovaj tim bio član elitnog ranga engleskog prvenstva 1992. godine, koja je bila i poslednja uoči reorganizacije takmičenja na Ostrvu.
Do velikog podviga ova ekipa je stigla nakon trijumfa u finalu plej-ofa Čempionšipa kada je savladan Koventri posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Nema nikakve sumnje da će primarni cilj u povratničkoj sezoni u elitnom rangu biti opstanak u društvu najboljih.
U ovom trenutku se popularne Šeširdžije nalaze na sedamnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na osamnaestoplasirani Everton, a poznato je da osamnaesta pozicija na kraju šampionata nažalost znači i selidbu u niži rang.
Do sada je novajlija u Premijer ligi odigrao 23 susreta i ostvario pet trijumfa, isto toliko remija, uz čak trinaest poraza.
U prošlom kolu je Luton poražen na svom terenu od Šefilda rezultatom 1:3, što je svakako bilo veliko iznenađenje, s obzirom da se Šefild trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli i glavni je kandidat za selidbu u Čempionšip. Pre toga su izabranici Roba Edvardsa odigrali jedan spektakularan meč na gostovanju kod Njukasla, a na tom duelu na Sent Džejms Parku smo videli čak osam pogodaka, pošto je na kraju bilo 4:4.
Na domaćem terenu je Luton do sada odigrao dvanaest mečeva i upisao samo tri trijumfa, dva remija i čak sedam poraza, što ovaj tim čini jednom od najgorih gostujućih ekipa u elitnom rangu engleskog fudbala.
Za kraj, prvi meč između ove dve ekipe je odigran sredinom novembra na Old Trafordu, kada je Junajted dosta teže nego što se očekivalo slavio rezultatom 1:0, golom Lindelofa.

Mančester Junajted: Stvari su konačno krenule na bolje!

Velike ambicije je imao Junajted pred početak ove sezone, čak su u klubu najavljivali i napad na titulu, međutim, već posle nekoliko kola je bilo jasno da od toga neće biti ništa.
Čak, deluje da će svi u klubu biti prezadovoljni ako Junajted uspe da dođe do plasmana u Ligu šampiona, što godinama unazad i jeste primarni cilj jednog od najtrofejnijih evropskih klubova.
U ovom trenutku se izabranici Ten Haga nalaze na šestom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na petoplasiranu Aston Vilu, i šest bodova manje od četvrtoplasiranog Totenhema, pa situacija oko borbe za plasman u elitno takmičenje nije nimalo naivna.
Ono što sasvim sigurno može da obraduje sve navijače ovog kluba su sjajne partije u poslednje vreme, pošto je Mančester na tri poslednja meča u Premijer ligi ostvario isto toliko trijumfa.
Sve je krenulo od trijumfa na gostovanju kod Vulverhemtpona u jednom sjajnom duelu na kom smo videli čak sedam pogodaka, a na kraju je Junajted slavio sa 3:4 i to nakon gola u poslednjim sekundama susreta.
Usledio je trijumf na domaćem terenu protiv Vest Hema kada je bilo 3:0, što je možda i najbolja partija Đavolova ove sezone. Najzad, u prošlom kolu je tim sa Old Traforda ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Aston Vile koja je ujedno i direktan konkurent u borbi za plasman u Ligu šampiona.
Naravno, treba istaći da se Junajted nije istakao u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, pošto je nekadašnji šampion Evrope u konkurenciji Bajerna, Kopenhagena i Galatasaraja zauzeo poslednje mesto u grupi i ne samo da nije stigao do plasmana u nokaut fazu elitnog takmičenja, već engleski predstavnik nije uspeo da dođe ni do treće pozicije i nastavka takmičenja u Ligi Evrope.
Kada su u pitanju partije na strani, do sada su izabranici Ten Haga odigrali dvanaest mečeva van svog terena i ostvarili šest trijumfa, jedan remi, ali i pet poraza, i ukoliko želi da dođe u situaciju da se bori za četvrtu poziciju sigurno je da Junajted mora da popravi igre van svog terena.
Za kraj, Junajted i Luton su do sada odigrali sedam međusobnih mečeva i Mančester je slavio na sedam, dok je jednom bilo nerešeno i to 1992. godine kada je bilo 1:1, a pomenuli smo već da je to poslednja sezona u kojoj je Luton bio član elitnog ranga engleskog fudbala, naravno pre prošlosezonskog povratka u isti.

Naš predlog

Pre svega, mišljenja smo da će nam ovaj susret između Lutona i Junajteda doneti dosta pogodaka, pa vam toplo preporučujemo da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.55.

Junajted je nakon tri vezana trijumfa sačuvao kakvu takvu nadu da može da dođe do plasmana u Ligu šampiona, međutim, sve to neće značiti apsolutno ništa ukoliko izabranici Ten Haga ne slave na ovom gostovanju, pa vam hrabro savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Za kraj, sva je prilika da će gosti na ovom duelu postići dva ili više pogotka, pa vam savetujemo da odigrate igru G2+ uz kvotu 1.65 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.