TIP DANA: Atletik Bilbao – Đirona: Ko će do trijumfa u duelu dva najprijatnija iznenađenja La Lige?

U ponedeljak je naravno nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u protekla dva dana, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč 25. kola španske La Lige u kom će Bilbao na svom terenu ugostiti Đironu.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Bilbao: Fantastične partije na domaćem terenu!

Prošlu sezonu je Bilbao završio na osmom mestu na tabeli i svakako da primarni ciljevi nisu ostvareni, a oni se godinama unazad tiču plasmana u grupnu fazu evropskih takmičenja.
Podsećamo, za one koji ne znaju, Atletik Bilbao je treći najtrofejniji klub u Španiji, pošto je ekipa iz Baskije do sada čak osam puta osvajala naslov prvaka Španije, ali i 23 trofeja u Kupu Kralja.
Što se tiče ove sezone, utisak je zaista da svi navijači kluba za koji mogu da igraju samo Baskijci mogu da budu i te kako zadovoljni.
Naime, u ovom trenutku se ponos Baskije nalazi na petom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu Evrope, uz podatak da Atletik trenutno ima samo pet bodova manjka u odnosu na Atletiko Madrid, koji ima i meč viška, pa ukoliko izabranici Ernesta Valverdea slave na ovom duelu protiv nimalo naivne Đirone, doći će na samo dva boda od četvrte pozicije, koja kao što je to dobro poznato na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
Na poslednjih pet mečeva Bilbao je ostvario dva trijumfa, isto toliko remija i samo jedan poraz i to na gostovanju kod Valensije kada je bilo 1:0.
U prošlom kolu je nekadašnji šampion Španije samo remizirao na gostovanju kod “fenjeraša” Almerije, a taj meč je mimo svih očekivanja završen bez pogodaka.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu, Bilbao ove sezone igra zaista sjajno na svom stadionu, a na dvanaest odigranih mečeva ovaj tim je ostvario devet trijumfa, dva remija i tek jedan poraz, i to veoma zanimljivo još u prvom kolu od Real Madrida.
Moramo podsetiti i na vrhunske partije ovog kluba u španskom Kupu Kralja gde je u prvom polufinalnom meču četa Ernesta Valverdea ostvarila veliki triumf na gostovanju kod favorizovanog Atletiko Madrida, a taj duel je završen rezultatom 0:1, uz konstastaciju da je Atletik pre ovog trijumfa u prvom polufinalnom susretu u četvrtfinalu eliminisao ekipu Barselone rezultatom 4:2, što nam možda i najbolje pokazuje koliko dobro Bilbao igrao ove sezone.

Đirona: Mogu li Katalonci da ugroze svoj već viđen plasman u Ligu šampiona?

Od tima koji je prošlu sezonu završio na sredini tabele, a ne tako davno igrao u Segundi, došli smo do toga da je Đirona ovog puta legitimni kandidat za naslov prvaka Španije, što je nešto što sasvim sigurno ni oni najveći optimisti pre početka šampionata nisu mogli da pretpostave.
Naime, u ovom trenutku se tim iz Katalonije, koji je u vlasništvu čuvene “Siti Grupe”, nalazi na drugom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, i ukoliko pobedi na ovom duelu doći će na samo tri boda manjka u odnosu na lidera na tabeli španske La Lige.
Ruku na srce, izabranici trenera Mičela su u prošlom kolu imali veoma lepu priliku da se ravnopravno uključe u borbu za naslov prvaka, ali je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja La Lige doživelo pravi debakl na Santjago Bernabeu, pošto su Madriđani na tom duelu bez većih problema slavili sa više nego ubedljivih 4:0 i utisak je da je taj trijumf lidera na tabeli mogao čak da bude i ubedljiviji.
To naravno ne umanjuje celokupan utisak o dosadašnjem toku sezone, pošto teško da je Đirona mogla bolje, i to u sezoni u kojoj je za primarni cilj označen opstanak u društvu najboljih.
Na pet poslednjih mečeva ova ekipa je ostvarila dva trijumfa, isto toliko remija uz pomenuti poraz u prošlom kolu.
Pre toga je Đirona odigrala dobar duel na svom terenu protiv učesnika osmine finala Lige šampiona, ekipe Real Sosijedada, ali na kraju nažalost nije bilo pogodaka, uz konstataciju da je domaćoj ekipi neopravdano poništen pogodak sredinom prvog dela igre.
Na gostovanjima je za sada četa trenera Mičela odigrala dvanaest mečeva i uz Real Madrid je Đirona najbolji gost u La Ligi, pošto je u tom periodu najprijatnije iznenađenje španskog prvenstva ostvarilo osam trijumfa, tri remija, uz samo jedan poraz.
Za kraj, prvi duel između ove dve ekipe je završen bez pobednika, rezultatom 1:1, a oba pogotka smo videli u drugom delu igre.

Naš predlog

Zaista nije realno da Đirona čitavim tokom šampionata igra na veoma visokom nivou, a na sve to Bilbao u poslednje vreme igra fantastično na domaćem terenu pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.96.

Deluje da će ponos Baskije od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Đirone, pa vam hrabro preporučujemo da se opredelite za prelaz 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.95.

Za kraj, možda je i najrealnije da nam ovaj duel u Baskiji donese dosta pogodaka, pa vam predlažemo da se fokusirate na igru 3+ uz kvotu 1.71 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.