MEČ DANA: Mančester Siti – Brentford: Veoma bitan meč koji bi mogao dodatno da zakomplikuje borbu za šampionski tron!

Mančester Siti će u okviru zaostalog 18. kola Premijer lige ugostiti ekipu Brendforda. Remijem za vikend protiv ekipe Čelsija, ekipa Pepa Gvardiole je sebi zakomplikovala put ka odbrani titule, te će u ovom meču morati krenuti odlučno i ofanzivno od samog starta. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Mančester Siti: Neće biti lako!

Smiješi se Jirgen Klop, laknulo je i Mikelu Arteti. Mančester Siti je ukočio! U dijelu sezone kada kao po pravilu podigne formu i uđe u seriju pobjeda, branilac titule se okliznuo u prethodnom kolu. Sapleo ga je ni manje ni više – Čelsi i to ponovo. Tim što na svakom koraku prosipa bodove, oduzeo je Građanima, moglo bi da se ispostavi, ključne u trci za englesku krunu.
Sredinom novembra 2023. u onoj spektakularnoj utakmici na Stamford Bridžu izbio mu je iz džepa dva, a onda u 25. kolu Premijer lige i tek za nijansu manje haotičnom meču na Etihadu još toliko. A, mogao je i sva tri. Gledao je tim Pepa Gvardiole praktično čitavo drugo poluvrijeme u oči porazu, prvom prvenstvenom na Etihadu još od novembra 2022. godine, i usput grickao nokte zbog promašenih prilika Erlinga Halanda, ali ga je kao mnogo puta od dolaska u Mančester golom u finišu meča spasao Rodri i tako kaznio Maurisija Poketina za kukavički pristup u završih dvadesetak minuta za konačnih 1:1.
Koliko je važan za Sitijevu igru, samim tim i rezultate, najbolje govori podatak da je Siti sa Rodrijem na terenu bez poraza više od godinu dana. Preciznije 377 dana. Poslednji neuspijeh sa španskim vezistom u sastavu Građani su doživjeli protiv Totenhema petog februara 2023. godine. Od tada su ih pretrpijeli još šest, ali ni u jednom od tih mečeva Gvardiola nije mogao da računa na bivšeg vezistu Atletiko Madrida. U ovom meču, na njegovu sreću – jeste. Našao se Rodri, baš kao u finalu Lige šampiona protiv Intera prošlog juna na pravom mjestu i snažnim udarcem spriječio prvo slavlje Čelsija na Etihadu još od onog u polufinalu Lige šampiona iz maja 2021.
Ujedno i spasao Erlinga Halanda etikete tragičara. Imao je Norvežanin priliku da kao prije tri mjeseca na Stamford Bridžu, kada je načeo Čelsi i najavio goleadu u zapadnom Londonu, da donese Sitiju prednost. I mada je tada bio precizan sa bijele tačke, utisak je da je ovog puta imao još bolju šansu. Našao se Norvežanin posle centaršuta Hulijana Alvareza sam na petercu, ubacio se ispred Livaja Kolvila i pravovremeno odrazio, ali ne i precizno šutirao. Njegov udarac glavom sa pet metara prošao je pored gola.
Kako je vrijeme odmicalo, Siti je sve više stezao obruč oko kaznenog prostora rivala i bilo je samo pitanje vremena kada će brana pred golom Đorđa Petrovića popustiti. Desilo se u 83. minutu. Iako se Čelsi u presudnom napadu branio sa 11 igrača u svom šesnaestercu, lopta je u šumi došla do Rodrija, a Sitijev ‘Mister clutch’ je bez oklijevanja uhvatio ‘dropku’ i uz pomoć Čalobe prevario Petrovića.
Siti uz utakmicu manje ima 53 boda, četiri manje od lidera Liverpula i dva manje od drugoplasiranog Arsenala.

Brentford: Golovi na mečevima Brendforda su zagarantovani!

Pčelice su slabije nego prošle sezone, u donjem dijelu tabele su i mogli bio da dođu u opasnost da se bore za opstanak, mada i dalje imaju solidnih šest bodova više od Evertona (utakmica manje) koji je u opasnoj zoni. Vratio se napadač Ajvan Toni posle osmomjesečne suspenzije, pa tim iz Londona lakše diše. Prošle nedelje su pobjeđeni Vukovi u Vulverhemptonu sa 2:0, ali su nakon toga na domaćem terenu poraženi od Liverpula sa ubjedljivih 1:4.
Da smo gledali Liverpul i Brentford iz prošle sezone, Redsi bi možda i strijepeli od gostovanaja u zapadnom Londonu. Ali lider Premijer lige imao je rutinsko popodne i dominantno je riješio uvodni meč 25. kola prije svega par dana. Obilježio ga je povratak na teren Mohameda Salaha koji mjesec dana nije dotakao loptu u takmičarskim duelima, a opet se prošetao kroz englesku prestonicu i to nakon ulaska sa klupe.
Da će Čelsi ostati jedini tim Velike šestorke čiji je skalp Brentford uspio da uzme ove sezone, nagovješteno je još u prvom poluvremenu. Domaćin je tu i tamo umio da priprijeti, ali je neoprezno dozvoljavao sebi da maltene čitav tim krene ka šesnaestercu rivala, te upadne u Liveprulovu zamku. Kada god ekipa Tomasa Franka pomislila da može da satjera u ćošak rivala, Redsi bi odgovorili ubitačnom kontrom. Ona iz 35. minuta prethodila je vodećem golu. Diogu Žoti je jedna duga lopta pomogla da potvrdi da je vjerovatno najdominantniji skakač u Ligama petice niži od 180 centimetara, a Darvin Nunjez je bocnuo loptu preko Flekena.
Nesrećni Žota je desetak minuta kasnije morao na nosila lijekarskog tima, a Salah je u drugom poluvremenu počeo da teroriše popularne Pčele i dovršava posao Liverpula. Nakon promašenog zicera iz 51. minuta, dalo se pomisliti da je Egipćanin pomalo zarđao posle jednomjesečne pauze, ali je vrlo brzo demantovao sve koji su to pomislili. Prvo asistencija za Aleksisa Makalistera u 55. minutu, a sredinom drugog dijela egzekucija pored Bena Mija, koji je izgledao nekako nesnađeno u duelu sa vedetom Liverpula.
Brentford je dvadesetak minuta prije kraja meča uspio da smanji na 1:3 zahvaljujući Ajvanu Toniju, ali nakon toga nije bio blizu izjednačenja, da bi Gakpov gol u 86. ponovo odaljio Liverpul na sigurnu razdaljinu i obezbijedio da i nakon 25. runde sačuva prvu poziciju.

Naš prijedlog:

Mančester Siti kao apsolutni favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihovu pobjedu je 1.22 u MeridianBet kladionici. Potencijalno iznenađenje i trijumf gostujućeg tima plaća se kvotom 15.80!

Ovaj meč bi zaista mogao značajno da utiče za nastavak sezone, a pošto Mančester Siti na Etihadu igra veoma dobro tokom čitave sezone, predlažemo igru H1 (0:1), tj. da će četa Pepa Gvardiole slaviti sa makar 2 gola razlike po kvoti 1.55 u MeridianBet kladionici. Takođe igra 3+ po kvoti 1.52 izgleda veoma primamljivo, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&4+ po kvoti 2.38 takođe u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.