MEČ DANA: Bajern Leverkzuen – Majnc: Pohod na titulu nastavlja se protiv otpisanog Majnca!

Trenutni lider Bundeslige, ekipa Bajer Leverkuzena će u okviru 23. kolo dočekati Majnc koji je sa 15 osvojen bodova na pretposlednjem mjestu na tabeli. Tim Ćabi Alonsa nema namjeru da se zaustavi, a tri boda protiv Majnca bi ih dodatno približila šampionskom trofeju. Utakmica je na programo od 20 časova i 30 minuta.

Bajer Leverkuzen: Jedini tim bez poraza na domaćem terenu!

Sve je perfektno ovih dana u redovima Bajer Leverkuzena, Farmaceuti se šepure na prvom mjestu na tabeli Bundeslige sa čak osam bodova više od najbližeg pratioca Bajerna iz Minhena. Aktuelnog prvaka su prije dvije nedelje odučili od fudbala i na svojoj Baj areni savladali sa 3:0. Tri gola dali su Alonsovi učenici, pogodili još prečku i stativu, a da pride šampionu nisu dozvolili da im napravi pravu šansu. Pa još da se ne zaboravi: sve ovo bez najboljeg strijelca ekipe, povrijeđenog Viktora Bonifejsa, i najvažnijeg defanzivca Odilona Kosunua.
Isto tako, mnogi su bili šokirani kada su vidjeli da nema Džerijama Frimponga uz desnu aut liniju, uz Grimalda, Bonifejsa, Džaku i Kosunua najvažnijeg igrača tima. Nije problem, tu je bio Jozo da pozadi zatvori još bolje, a i da odradi Frimpongov posao u ofanzivi. Na kraju je šansu dobio i Holanđanin, tek da ‘nafiluje’ ovaj trijumf. Vrlo moguće ključni u šampionskoj trci.
Nisu baš tako česte utakmice u kojima trener ponese jednake zasluge za pobjedu kao igrači. Ovo nije bila ta utakmica. U ovoj je trener imao i veće zasluge od igrača. Kakav bi to bio antiklimaks, prosipanje svega dosad učinjenog, ako bi ovog petka od 20 časova i 30 minuta izabranici Ćabija Alonsa dozvolili sebi da prvi poraz u sezoni dožive protiv posrnulog i pretposlednjeg Majnca. Uz podsjećanje da su baš te unaprijed dobijene utakmice uvijek najteže.
O kvalitetima Bajer Leverkuzena je sve već ispisano i ispričano. Farmaceuti računajući sva takmičenja imaju više od 30 odigranih utakmica u sezoni, nijedan poraz i samo četiri remija. U Ligi Evrope su primjera radi završili grupnu fazu sa svih šest pobjeda i sada rasterećeno čekaju osminu finala. Zbirno je Alonsov Leverkuzen vezao 32. utakmice bez poraza ove sezone, čime je izjednačio rekord njemačkog fudbala. Bajern Minhen, koji je pod palicom Hansa Ditera Flika osvojio triplu krunu, trenutno zajedno sa njima drži sa 32 uzastopne utakmice u svim takmičenjima na kojima nije savladan, a ukoliko večeras ostanu neporažen taj rekord će pasti!
U prethodnom kolu je Leverkuzen očekivano slavio na nimalo lakom gostovanju kod novajlije Hajdenhajma, koji je prvoplasiranoj ekipi uspio da postigne gol i unese nervozu u završnih 10 minuta meča. Međutim Alonsovi izabranici su zadržali stamenost i priveli tako meč kraju, upisavši čak osamnaesti trijumf u Bundesligi ove sezone, više nego bilo koja druga ekipa!
Samo Alonso ne smije da dopusti nikakvo opuštanje, da Bajerove igrače ne uspava to što su krajem septembra rutinski izašli na kraj sa Majncom u gostima. (0:3).

Majnc: Sve sem poraza ogroman uspijeh!

Prošle sezone Majnc se borio za plasman u evropsko takmičenje, što je na kraju bilo nedostižno. Međutim, sa devetim mjestom na finalnoj tabeli Majnc bi takođe mogao da bude veoma zadovoljan prethodnom sezonom. U novoj sezoni je situacija drugačija, pošto se Majnc bori za opstanak.
Upravo to 17. mjesto trenutno drže Nulfunferi, koji su iz 22. ligaške utakmice osvojili samo 15 bodova. Majnc je inače do pobjede u poslednjem kolu, pobjedio samo u jednoj od 24 poslednje utakmice u Bundesligi, uz deset remija i 14 poraza. Pride, na domaćem terenu je osvojio devet poena, što je drugi najslabiji učinak u ligi.
Otuda ne čudi što je zaglavljen u borbi za preživljavanje u najjačem njemačkom rangu. Tim nije trijumfovao na devet uzastopnih utakmica u šampionatu (do meča sa Augzburgom prošlog vikenda), pa je zbog toga došlo i do promjene trenera. Sličan učinak Majnc je imao 2021, ali je na kraju izborio boravišnu dozvolu pod vođstvom Boa Svensona.
Sada je poslednjem preostalom bundesligaškom klubu iz Rajnland-Palatinata potrebno čudo slično onome od prije tri godine, jer zaostatak do prvog mjesta u mirnoj luci, koje zauzima Menhengladbah, već je sedam bodova.
Svega 102 na poslu i otkaz za Jana Ziverta. Donekle očekivan, jer njegov tim je ostvario samo jednu pobjedu na 21 utakmici. Majnc nije imao izbora, uručio mu je otkaz i odmah imenovao već trećeg trenera u novoj sezoni.
Prvi je bio Bo Svenson (uzeo tri boda iz prvih devet utakmica), drugi Zivert (devet bodova iz 12 mečeva), a treći će biti Bo Henriksen, koji stiže iz Ciriha.
Henriksen je trenersku karijeru počeo u danskom klubu BK, onda je vodio Horsens i u ta dva skromna kluba proveo je cijelih 16 godina. Veliku šansu dobio je u Midtjilandu, a poslednje dvije godine radio je u Cirihu.
Zanimljivo, posle evo već 18 godina u trenerskom poslu nema još nijedan pehar, a opet je stigao do posla u jednoj od ligi petica. Možda zasluga temperamenta, zbog emotivnog ponašanja na utakmici porede ga i sa bivšim trenerom Majnca Jirgenom Klopom, mada je sasvim jasno da on to nije po trenerskom kvalitetu.
A, Majncu je baš potreban jedan takav, ili barem neki Tomas Tuhel čija se karijera takođe zakotrljala u taboru Nilfunfera.

Naš prijedlog:

Bajer Leverkuzen kao apsolutni favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihovu pobjedu u MozzartBet kladionici je 1.22. Eventualno iznenađenje je pobjeda gostiju plaća se kvotom 13.05!

Bajer ove sezone igra nevjerovatno i u stanju su da svakom timu postignu po makar 2 gola, a trijumf protiv Bajerna prethodnog vikenda je otklonio sve dileme oko toga ko je glavni favorit za titulu. Naš glavni prijedlog za ovaj meč je igra I1-3&II1-3 po kvoti 1.80 u MozzartBet kladionici, golovi na mečevima Leverkuzena su zagarantovani a igra vrlo često dolazi na njihovim mečevima. Takođe igra 1&3+ po kvoti 1.68 se čini veoma primamljivo, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1-1&4+ po kvoti 3.20 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.