TIP DANA: Sosijedad – Viljareal: Baskijci naciljali Žutu podmornicu a misle na Parižane!

U petak nas očekuje nekoliko zaista fenomenalnih mečeva širom Evrope, a po našem mišljenju se verovatno i najzanimljiviji igra u San Sebastijanu gde će Sosijedad ugostiti Viljareal.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Sosijedad: Dobre partije u Ligi šampiona, ali jako loše u La Ligi!

Pomenuli smo dosta puta u analizama Sosijedada da je prošla sezona bila za svaku pohvalu pošto je ova ekipa uspela da dođe do četvrte pozicije na tabeli i direktnog plasmana u Ligu šampiona, što je bez ikakve bio i dugogodišnji cilj ovog kluba.
Kada smo već kod ovog takmičenja, vredi istaći da je u konkurenciji Intera, Benfika i Salcurga, dakle jedne nimalo naivne grupe, španski predstavnik došao do prvog mesta, ruku na srce uz isti broj bodova kao i Inter. Upravo ova dva tima su u poslednjem kolu na Đuzepe Meaci odlučivali ko će u nokaut fazu sa prve pozicije, a španska ekipa je uspela da odoli Neroazurima, pošto je taj duel u Milanu možda pomalo i neočekivano završen bez pobednika, ali i bez pogodaka.
Žreb je bio nemilosrdan, pošto je u osmini finala Sosijedad dobio PSŽ. Prvi meč između ove dve ekipe je odigran pre desetak dana, i tada su Parižani relativno lako slavili sa 2:0, međutim, ne treba zaboraviti da nas očekuje i revanš na Anoeti, koja će sigurno biti ispunjena do poslednjeg mesta.
Bilo kako bilo, utisak je da smo od Sosijedada daleko više očekivali u ovogodišnjem izdanju španske La Lige i kako sada stvari stoje gotovo je izvesno da ovu ekipu naredne sezone nećemo gledati u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Naime, trenutno se izabranici Imanola Agvasila nalaze na šestom mestu na tabeli uz čak jedanest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Atletiko Madrid.
Na poslednjih pet mečeva je nekadašnji osvajač španskog Kupa ostvario dva trijumfa, dva remija, ali i jedan poraz i to nedavno na domaćem terenu protiv Osasune kada je bilo 0:1.
U prošlom kolu je Sosijedad konačno odigrao jedan dobar meč i uspeo da slavi na nimalo naivnom gostovanju kod Majorke, kada je bilo 1:2, a sve to nakon pogotka Merina u trećem minutu sudijske nadoknade.
Ujedno, treba podsetiti da je pre toga tim sa Anoete vezao čak pet susreta ne samo bez trijumfa, već i bez postignutog gola, što je možda stvar koja nam najbolje pokazuje koliko predstavnik Španije u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona ima problema u poslednje vreme.
Za kraj, kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada je šestoplasirani tim na tabeli odigrao dvanaest mečeva i ostvario pet trijumfa, isto toliko remija i samo dva poraza.

Viljareal: Očekivali smo dosta više od Žute podmornice!

Ne tako davno je Viljareal došao do trofeja u Ligi Evrope nakon trijumfa nad Mančester Junajtedom, a prošlu sezonu je popularna Žuta podmornica završila na fantastičnom petom mestu na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Sosijedad, kod koga Viljareal i gostuje u ovom kolu.
Sve to je ovoj ekipi donelo direktan plasman u drugo po kvalitetu evropsko klupskog takmičenje, a kada smo već kod Liga Evrope treba istaći da je grupnu fazu španski predstavnik završio na odličnom prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Ren.
Bila je to sasvim sigurno jedna od najkvalitetnijih grupa ovogodišnjeg izdanja Liga Evrope, pošto su pored ova dva tima tu još bili i Panatinaikos, ali i Makabi iz Haife, koji je prošle sezone igrao u Ligi šampiona.
Generalno, svi u klubu su prezadovoljni partijama Žute podmornice u drugom po kvalitetu klupskom takmičenju, međutim, treba biti realan pa reći da smo daleko više očekivali od ovog tima u La Ligi.
Naime, trenutno se Viljareal nalazi na očajnom trinaestom mestu na tabeli, međutim, uz čak devet bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja, pa je sva prilika da se opstanak neće ni dovoditi u pitanje, što je sigurno najvažnije, bez obzira što tim sa Keramike ima daleko veće ambicije.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu Viljareal zanimljivo ne zna za poraz, a u tom periodu je ova ekipa čak četiri puta remizirala uz jedan trijumf, i to na gostovanju kod Barselone.
Bio je to duel na kom smo videli čak osam pogodaka, a na kraju je Viljareal golova u finišu meča slavio sa 3:5, što je bez ikakve sumnje bilo veliko iznenađenje, pogotovu što Žutoj podmornici ne cvetaju ruže ove sezone, a i generalno ovaj tim zaista retko pobeđuje Katalonce.
U prošlom kolu je trinaestoplasirani tim na tabeli samo remizirao na svom terenu protiv Hetafea, pošto je taj meč završen rezultatom 1:1. Većim delom tog susreta je nekadašnji osvajač Liga Evrope bio bolja ekipa na terenu, ali treba se priznati da je na kraju nedostajalo i malo sreće, pošto je domaća ekipa propustila nekoliko veoma izglednih prilika za postizanje pogotka.
Na strani je do sada Žuta podmornica odigrala dvanaest mečeva i ostvarila samo tri trijumfa, četiri remija, ali i pet poraza, uz napomenu da Viljareal na dva poslednja gostovanja nije doživeo poraz. Prvi put je to bilo u već pomenutom duelu protiv Barselone, a drugi put u gostima kod neugodnog Alavesa u Baskiji, a taj susret je završen rezultatom 1:1.

Naš predlog

Pre svega, poznato je kako Sosijedad igra u poslednje vreme i uglavnom su to sve mečevi sa malim brojem pogodaka, pa vam ovog puta hrabro preporučujemo da se oprobate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.78.

Umeo je Viljareal na gostovanjima da odigra neke izuzetno dobre partije ove sezone, a poslednji primer za to je i pobeda nad Barselonom kada je bilo 3:5, pa se vrlo lako može desiti da Žuta podmornica uspe da odoli i kod Sosijedada, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa duplom šansom X2 za koju je Meridianbet odredio kvotu 2.06.

Najzad, možda je i najrealnije da se za ovaj duel na Anoeti opredelite za kombinaciju igara X2&0-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.