Najava i analiza: Bundesliga, 23. kolo: Leverkuzen jednom rukom već drži pehar, ranjeni Bajern na teškom ispitu i ovog vikenda!

Novo, 23. kolo Bundeslige je pred nama ovog vikenda i sigurno je da ćemo i ovog vikenda gledati sjajan fudbal širom fudbalskih terena u Njemačkoj. Leverkuzen je u petak odigrao svoju utakmicu protiv Majnca i meč ove dvije ekipe se zbog toga nije našao u našoj rubrici. Bajern će i ovog vikenda imati težak ispit, pošto nakon prošlonedeljnog debalka u Leverkuzenu, na Alijanc Arenu stiže Lajpcig koji jedva čeka da timu iz Minhena zada težak udarac. Borusija će na domaćem terenu dočekati Hofenhajm, dok će Štutgart na svojoj Mercedes Benz areni igra protiv Kelna. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja analize.

Menhengladbah – Bohum – 3+ @ 1.60 u MozzartBet

Na trenutak se učinilo da ekipa Borusije iz Menhengladbaha neće imati problema u borbi za opstanak, ali je onda serija loših rezultata, nalik na one sa početka sezone, učinila svoje i crno-bijeli su trenutno na 15. mjestu na tabeli sa 22 osvojena boda (prva ekipa iznad crte). U poslednjih 5 mečeva nisu ostvarili nijedan trijumf, a u tom periodu su upisali čak 3 poraza i 2 remija. U poslednjem kolu je od njih bio bolji Lajpcig rezultatom 2:0. Bohum je sa druge strane zahvaljujući seriji dobrih rezultata u poslednje vrijeme, uspio da se izdigne na tabeli i tako sebi omogućio mirniji nastavak sezone. Trenutno su na 11. mjestu na tabeli sa 25 osvojenih bodova, a na poslednjih 5 prvenstvenih utakmica imaju skor od 2 trijumfa, 2 remija i jednog poraza. U poslednjem kolu su trijumfovali protiv Bajerna na domaćem terenu rezultatom 3:2, što je svakako uticalo na njihovo samopouzdanje. Obje ekipe igraju veoma efikasno tokom čitave sezone, pa vam predlažemo igru 3+ po kvoti 1.60 u MozzartBet kladionici.

Štutgart – Keln – 3+ @ 1.55 u MeridianBet

I dalje Štutgart igra zaista sjajno i sada su baš ozbiljan kandidat za plasman u Ligu šampiona naredne sezone. Nakon poraza od Bohuma sredinom januara, nanizali su 4 uzastopna trijumfa i trenutno se nalaze na visokom 4. mjestu na tabeli sa 46 osvojenih bodova. Zanimljivo je što su na 85% svojih utakmica postizali minimum 2 gola svojim protivnicima, što potvrđuje činjenica koja kaže da imaju treći najbolji napad u Bundesligi. Keln je nakon serije od 3 meča bez poraza, u poslednjem kolu upisao svoj 12. poraz ove sezone i to protiv Verdera na domaćem terenu (0:1). Sa svega 16 osvojenih bodova nalaze se u opasnoj zoni, doduše na mjestu koje vodi u doigravanje za opstanak u ligi, ali Majnc i Darmštadt vrlo brzo mogu da ih stignu. Sa 15 postignutih golova Keln je najneefikasnija ekipa u ligi, a mi smo mišljenja da će ovaj meč obilovati golovima, pa predlažemo igru 3+ po kvoti 1.55 u MeridianBet kladionici.

Union Berlin – Hajdenhajm – GG @ 1.85 u MaxBet

Prodisao je tim iz Berlina dolaskom Nenada Bjelice na klupu i čini se da će ova veoma čudna sezona na kraju biti okončana na pravi način. U poslednjih 5 mečeva Union je upisao 3 trijumfa i po jedan poraz i remi. U seriji su od 2 uzastopna trijumfa, a u poslednjem kolu su upisali sedmi trijumf ove sezone, protiv Hofenhajmna na teškom gostovanju (0:1). Hajdenhajm iz kola u kolo oduševljava sve ljubitelje fudbala širom Evrope. Hrabrost sa kojom igraju debitanti u Bundesligi je stvar za poštovanje. Sa 27 osvojenih bodova nalaze se na 10. mjestu na tabeli, a seriju dobrih rezultata su prekinuli u prethodnom kolu pošto su poraženi od vodećeg Leverkuzena rezultatom 1:2. Oba tima su u dobroj formi i mišljenja smo da će obje ekipe postići makar po jedan pogodak, pa vam prema tome predlažemo igru GG po kvoti 1.85 u MaxBet kladionici.

Verder – Darmštadt – 1 @ 1.68 u SuperBet

Tim iz Bremena može biti zadovoljan ovom sezonom, pošto su i pored prodaje glavnog igrača (Fulkurg) uspijeli da se održe u bitci za izlazak u Evropu. Nakon 22 odigrana meča nalaze se na 7. mjestu na tabeli sa 29 osvojenih bodova, a na poslednjih 5 mečeva upisali su čak 4 trijumfa, od kojih je poslednji bio protiv Kelna (0:1) prethodnog vikenda. Darmštadt je trenutno “zakucan” na poslednjem mjestu na tabeli sa svega 12 osvojenih bodova i čak 14 poraza ove sezone (više od bilo koje ekipe). U poslednjih 5 mečeva su upisali 3 poraza i 2 remija, a poslednji trijumf su ostvarili još u oktobru. Trenutno su u nizu od čak 15 mečeva bez pobjede, što zaista zvuči nevjerovatno. Verder je svakako kvalitetnija ekipa i mišljenja smo da će trijumfovati u ovoj utakmici, pa vam prema tome predlažemo jedinicu po kvoti 1.68 u SuperBet kladionici.

Bajern – Lajpcig – 1 @ 1.82 u PrimoBet

Neprepoznatljiv je gigant iz Minhena ove sezone i čini se da odavno nisu bili tako daleko od šampionskog pehara nakon 22 odigrana kola. Čini se da je najveći problem u svlačionici koja je okrenula leđa aktuelnom treneru Tomasu Tuhelu i da će to na kraju i presuditi ovoj, moramo priznati kvalitetnoj ekipi. Nakon ubjedljivog poraza od Leverkuzena, u prethodnom kolu su doživjeli još šokantniji poraz na gostovanju kod Bohuma (3:2), te su trenutno na čak 8 bodova zaostatka iza vodećeg Bajera iz Leverkuzena. Svaki naredni kiks bi značio opraštanje od titule i sigurno je da će redovi morati da se suzbiju i nekako izgura ova teška sezona. Lajpcig je nakon 2 vezana poraza uspio da se konsoliduje i upiše 3 meča bez poraza. U poslednjem kolu su trijumfovali protiv Menhengladbaha na domaćem terenu (2:0), te su trenutno na 5. mjestu na tabeli sa 40 osvojenih bodova, na bod manje od mjesta koje vodi u Ligu šampiona. Mi prednost dajemo Bajernu, koji će kad tad morati da proigra i krene da radi ono što najbolje zna – da pobjeđuje. Prema tome probaćemo sa jedinicom po kvoti 1.82 u PrimoBet kladionici.

Ajntraht Frankfurt – Volfsburg – GG @ 1.68 u MozzartBet

Tim iz Frankfurta je i ove sezone konkurentan u borbi za mjesta koje vode u Evropu, a trenutno su na 6. mjestu na tabeli sa 33 osvojena boda. Međutim forma u poslednje vrijeme ne obećava, pošto su poslednji trijumf upisali još prije mjesec dana. U čevrtak su eliminisani iz Lige konferencija, pošto su na domaćem terenu poraženi od Rojal Uniona rezultatom 1:2. U poslednjem kolu Frajburg je remizirao na gostovanju kod Frajburga (3:3). Volfsburg je sa 24 osvojena boda daleko od vodećih pozicija, te bi se moglo reći da je bliži mjestu koje vodi u doigravanje za opstanak. U poslednjih 5 mečeva su upisali čak 4 remija i 1 poraz, a poslednjih remi upisali su protiv Borusije iz Dortmunda na svom terenu (1:1). Poslednji trijumf ostvarili su još čak 16. decembra, ali na gotovo svakom meču od tada, postizali su makar po jedan gol svojim protivnicima. Mišljenja smo da će i na ovom meču obje ekipe postići makar po gol, pa vam predlažemo igru GG po kvoti 1.68 u MozzartBet kladionici.

Dortmund – Hofenhajm – 4+ @ 1.82 u MeridianBet

Uspijeva Borusija da se održi na 4. mjestu na tabeli zahvaljujući dobrih rezultatima u poslednje vrijeme, ali je petoplasirani Lajpcig na samo bod zaostatka, pa je pred timom iz Dortmunda velika borba za opstanak među četiri najbolje ekipe. U nokaut fazi Lige šampiona igraju protiv PSV-a, a prvi meč koji je odigran u Ajndhovenu je završen neriješenim rezultatom – 1:1. To znači da će Borusija sama odlučivati o svojoj sudbini i da će imati sjajnu priliku da se plasira u četvrtfinale. Hofenhajm je trenutno u veoma lošoj seriji rezultata, pošto na poslednjih 5 mečeva ne znaju za trijumf i u tom periodu su upisali svega 3 trijumfa i 2 poraza. U poslednjem kolu su poraženi od Union Berlina na domaćem terenu rezultatom 0:1, što je bio njihov deveti poraz ove sezone. Efikasni mečevi su nešto na šta su nas navikli ove timovi, pa vam prema tome predlažemo igru 4+ po kvoti 1.82 u MeridianBet kladionici.

Augzburg – Frajburg – 3+ @ 1.75 u PrimoBet

Ekipa Augzburga je nakon 22 odigrana kola na bilansu od 5 trijumfa, 8 remija i 9 poraza. To je dovoljno za 14. poziciju na tabeli sa 23 osvojena boda i koliko toliko su sigurni u borbi za opstanak. Loša forma u slabije vrijeme svakako treba da ih brine, a poslednjih trijumf su ostvarili sredinom januara u meču protiv Menhengladbaha. Frajburg je sa druge strane platio danak igranja Evrope i čini se da će preko domaćeg šampionata vrlo teško obezbijediti mjesto u Evropi naredne sezone. Međutim upravo u Ligi Evrope su u četvrtak priredili ogromnu senzaciju, pošto su uspijeli da nadoknade 2 gola zaostatka i nakon produžetaka eliminišu ekipu Lans, te se tako plasiraju u osminu finala ovog takmičenja. U Bundesligi su trenutno u seriji od 4 meča bez trijumfa, a 3 uzastopna poraza su prekinuli sa remijem u prethodnom kolu protiv Ajntrahta (3:3). Biće ovo sudar dvije ekipe koje tokom čitave sezone igraju zaista brz i atraktivan fudbal, pa vam predlažemo igru 3+ po kvoti 1.75 u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.