Najava i analiza: La Liga, 26. kolo: Đirona u krizi, Madriđani drže sve u svojim rukama!

Od petka su na programu mečevi 26. kola španske La Lige. Kako sada stvari stoje sva je prilika da će Real Madrid stići do novog naslova prvaka, pošto Madriđani trenutno imaju šest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Đironu koja igra slabo u poslednje vreme, ali i osam poena više od trećeplasirane Barselone, koja čitavim tokom šampionata igra po sistemu toplo-hladno.
Velika borba nas sigurno očekuje i za poziciju broj četiri, pošto Atletiko Madrid trenutno drži to četvrto mesto uz samo dva boda viška u odnosu na Atletik Bilbao.
Na šestoj poziciji je stracioniran Sosijedad, koji ima samo bod viška u odnosu na sedmoplasirani Betis.
Što se tiče borbe za opstanak, Almerija koja je sakupila samo osam bodova je već prežaljena, a u zoni ispadanja su još i Granada i Kadiz, dok razloga za brigu ima i Selta.
Ovo kolo nam donosi nekoliko veoma interesantnih susreta, a izdvajamo duele između Reala i Sevilje, potom Sosijedada i Viljareala, a ne treba zanemariti ni meč između Barselone i Hetafea.
Atletiko Madrid putuje u goste kod “fenjeraša” Almerije, dok će Bilbao u goste kod Betisa, što bi u najavi takođe mogao da bude jedan veoma interesantan susret.
Videćemo i da li će Đirona nakon tri meča bez trijumfa uspeti da dođe do sva tri boda u meču protiv Rajo Valjekana na svom stadionu, što će ujedno biti i poslednji meč ovog kola, nakon koga će po svemu sudeći mnoge stvari postati jasnije.

Sosijedad – Viljareal – X2 @ 2.11 u Mozzartbet

Prvi duel ovog kola se igra na Anoeti gde će snage odmeriti Sosijedad i Viljareal. Sosijedad ne igra toliko dobro kao što je to bio slučaj prošle sezone kada je ova ekipa uspela da dođe do plasmana u Ligu šampiona. U ovom trenutku se izabranici Imanola Agvasila nalaze na šestom mestu na tabeli i imaju čak jedanaest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Atletiko Madrid. U prošlom kolu je Sosijedad konačno odigrao jedan dobar meč i slavio na gostovanju kod Majorke, i to nakon pogotka u trećem minutu sudijske nadoknade (1:2).
Viljareal je vezao pet mečeva bez poraza, ali to i dalje ne umanjuje utisak da ovaj tim ima dosta problema ove sezone, o čemu najbolje govori trenutno trinaesto mesto na tabeli. U prošlom kolu je Žuta podmornica remizirala na svom terenu protiv Hetafea, kada je bilo 1:1.
Sosijedad u poslednje vreme ima dosta problema na svom terenu i mišljenja smo će gosti to znati da iskoriste, pa savetujemo da probate sa duplom šansom X2 uz kvotu 2.11 u Mozzartu.

Granada – Valensija – GG @ 2.05 u Maxbet

Prvi susret subotnjeg programa španske La Lige se igra u Andaluziji, gde će snage odmeriti Granada i Valensija.
Granada se nalazi u veoma teškoj situaciji, pošto je ovaj tim stacioniran na pretposlednjem mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni.
U prošlom kolu je Granada koja je pre samo nekoliko godina igrala grupnu fazu Liga Evrope, remizirala na svom stadionu protiv Almerije, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Valensija ove sezone igra dosta bolje nego u nekoliko prethodnih, a trenutno je sredina tabele rezervisana za ovu ekipu, preciznije osma pozicija. U prošlom kolu su “slepi miševi” remizirali na svom stadionu protiv Sevilje, a taj duel je završen bez pogodaka.
Smatramo da će ih ovde i te kako biti i to na obe strane, pa preporučujemo igru GG koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 2.05.

Barselona – Hetafe – 3+ @ 1.63 u Meridianbet

Barselona je sredinom nedelje remizirala u prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv Napolija, a to je svakako dobar rezultat za revanš, koji će se uskoro odigrati. Što se tiče La Lige, evidentno je koliko se Katalonci muče čitavim tokom šampionata, a ono što nikako nije dobro je podatak da Barselona čak i kad pobeđuje to radi uz dosta muke.
Najbolji pokazatelj za tako nešto je sasvim sigurno duel iz prošlog kola na gostovanju kod Selte, kada je Barsa slavila sa 1:2 i to pogotom Levandovskog u sedmom minutu sudijske nadoknade. Trenutno se inače Katalonci nalaze na trećem mestu na tabeli i treba očekivati da uskoro prestignu Đironu na tabeli.
U goste im stiže neugodni Hetafe, koji ćemo po svemu sudeći i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, pošto je ekipa iz predgrađa Madrida trenutno stacionirana na desetoj poziciji. U prošlom kolu je ovaj tim uspeo da odoli i Viljarealu u gostima, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Sve osim pobede Barse je senzacija, međutim, neka fokus bude na što više pogodaka, pa savetujemo da se okušate sa igrom 3+ uz kvotu 1.63 u Meridianu.

Alaves – Majorka – 1 @ 1.95 u Primobet

Alaves igra dosta bolje nego što su to svi očekivali, a trenutno se tim iz Baskije nalazi na dvanaestoj poziciji i deluje da neće biti nikakvih problema oko opstanka u najkvalietnijem rangu španskog fudbala, a naravno da je to primarni cilj.
Tim iz Baskije je u prošlom kolu remizirao na veoma teškom gostovanju kod Betisa, a taj duel na Benito Viljamarinu je završen bez pogodaka.
Sa druge strane, Majorka je poražena na svom stadionu od Sosijedada, rezultatom 1:2, i to nakon primljenog pogotka u trećem minutu sudijske nadoknade. Trenutno se ovaj tim nalazi na šesnaestom mestu na tabeli, ali uz čak šest bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Veoma težak meč za prognoziranje, međutim, smatramo da će Alaves nastaviti sa sjajnim partijama na svom terenu pa otuda prognoziramo i jedinicu uz kvotu 1.95 u Primobetu.

Almerija – Atletiko Madrid – 3+ @ 1.75 u Meridianbet

Almerija je bez mnogo polemike tim koji je do sada ubedljivo najmanje pokazao od svih timova u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, a to nam najbolje pokazuje i tabela, koja nam govori da se ovaj tim trenutno nalazi na poslednjem mestu uz samo osam osvojenih bodova, pa kako sada stvari stoje sva je prilika da ćemo Almeriju naredne sezone gledati u Segundi. U prošlom kolu je ovaj tim ruku na srce odigrao jedan dobar meč i uspeo da odoli na gostovanju kod Granade, kada je bilo 1:1, a pre toga je Almerija remizirala i na svom stadionu protiv Bilbaa kada nije bilo pogodaka.
Atletiko Madrid je sredinom nedelje poražen u prvom meču osmine finala Lige šampiona od Intera sa 1:0, a deluje da su Neroazuri na tom susretu mogli i do ubedljivijeg trijumfa. Što se La Lige tiče, Atletiko trenutno drži četvrtu poziciju na tabeli, ali Bilbao ima samo dva boda manjka. U prošlom kolu je ova ekipa odigrala sjajan meč na svom terenu i demolirala Las Palmas sa 5:0.
Ne sumnjamo u pobedu Jorgandžija, ali opet, sigurnija varijanta su golovi, odnosno igra 3+, a sve to uz kvotu 1.75 u Meridianu.

Kadiz – Selta – 1 @ 3.10 u Superbet

Ovo kolo nam donosi i derbi začelja, pošto će se sastati osamnaestoplasirani Kadiz i sedamnaestoplasirana Selta. Trenutno je razlika između ova dva kluba tri boda, pa je zato ovaj meč od izuzetno velike važnosti.
Na poslednjih pet mečeva Kadiz je ostvario dva remija i i čak tri poraza, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa izgubila od Osasune sa 2:0.
Selta je u prošlom kolu izgubila od Barselone, koja je slavila sa 1:2, uz podatak da su Katalonci stigli do trijumfa u sedmom minutu sudijske nadoknade, nakon pogotka Levandovskog sa bele tačke.
Oba tima će ovde ići na sva tri boda, pa se vrlo lako može desiti da vidimo makar po jedan pogodak na obe strane, međutim, sva je prilika da je konačno došlo vreme za jednu dobru partiju Kadiza na svom terenu pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Superbet pripremila kvotu 3.10.

Betis – Atletik Bilbao – GG @ 1.93 u Maxbet

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola igra se na Benito Viljamarinu u Andaluziji gde će Betis ugostitit Atletik Bilbao.
Kako sada stvari stoje deluje da će navijači Betisa biti prezadovoljni ukoliko njihov tim dođe do plasmana u neko od evropskih takmičenja, pošto se trenutno Zeleni nalaze na sedmom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na šestoplasirani Sosijedad. U prošlom kolu je ova ekipa samo remizirala na svom terenu protiv Alavesa, a taj duel je završen bez pogodaka.
Atletik Bilbao je sa druge strane trenutno na petom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na četrtoplasirani Atletiko Madrid, pa deluje da će se ponos Baskije do kraja boriti za plasman u Ligu šampiona. Inače, u prošlom kolu je Bilbao u jednom sjajnom meču na svom terenu savladao ekipu Đirone sa 3:2.
Atletik Bilbao igra podjednako dobro i u gostima i na svom terenu, dok se od Betisa ovde očekuju napadi od prvog minuat, pa je idealno da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 1.93 u Maxbetu.

Las Palmas – Osasuna – 1 @ 2.45 u Mozzartbet

Ako uzmemo u obzir da se Las Palmas ove sezone vratio u najkvalitetniji rang španskog fudbala onda je sigurno da svi navijači ovog kluba imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, pošto se trenutno njihova omiljena ekipa nalazi na sjajnom devetom mestu na tabeli.
Svakako da nikome u klubu nije teško pao ni poraz u prošlom kolu od Atletiko Madrida i to sa 5:0, pošto je pre toga Las Palmas slavio na svom terenu protiv Valensije i trenutno se ova ekipa nalazi na fantastičnom devetom mestu na tabeli.
U goste im ovog puta stiže Osasuna, koja je nakon jedne očajne serije rezultata odigrala dva sjajna meča i popela se na jedanaesto mesto na tabeli. Prvo je savladan Sosijedad na strani sa 0:1, da bi u prošlom kolu tim iz Pamplone slavio sa 2:0 protiv Kadiza na svom stadionu.
Las Palmas igra fenomenalno na svom terenu a po našem mišljenju će to ostati slučaj i nakon ovog kola zbog čega savetujemo da se fokusirate na jedinicu, a sve to uz kvotu 2.45 u Mozzartu.

Real Madrid – Sevilja – 3+ @ 1.53 u Meridianbet

Derbi kola se igra na Santjago Bernabeu gde će snage odmeriti Real Madrid i Sevilja. Madriđani drže sve u svojim rukama, i pored remija u prošlom kolu na gostovanju kod Valjekana (1:1), kraljevski klub ima čak šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Đironu, što bi po svemu sudeći morala da bude dovoljna zaliha za nastavak prvenstva, iako trećeplasirana Barselona ima osam bodova manje.
Sevilja sa druge strane igra jednu od svojih najslabijih sezona u poslednjoj deceniji, uz konstataciju da Berberini polako ali sigurno počinju da daju znake života.
Sve je krenulo od trijumfa na domaćem terenu protiv Atletiko Madrida, a u prošlom kolu je Sevilja uspela da remizira i na veoma teškom gostovanju kod Valensije kada nije bilo pogodaka, pa se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz sedam bodova viška u odnosu na najugroženije timove na tabeli.
Real je svakako favorit, međutim, deluje da su sigurnija varijanta golovi, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.53.

Đirona – Rajo Valjekano – 1 @ 1.67 u Primobet

Poslednji meč ovog kola se igra u Kataloniji gde će snage odmeriti Đirona i Rajo Valjekano. Nije ni bilo za očekivati da Katalonci čitavim tokom šampionata igraju na vrhunskom nivou, pošto ova ekipa na tri poslednja meča ne zna za trijumf, ali i pored toga se Đirona i dalje nalazi na odličnom drugom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na trećeplasiranu Barselonu.
U prošlom kolu je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige doživelo poraz na gostovanju kdo Atletik Bilbaa u jednom fenomenalnom susretu koji je završen pobedom domaće ekipe od 3:2.
Rajo Valjekano igra po sistemu toplo-hladno, a trenutno se tim iz Valjehasa nalazi na četrnaestom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli. U prošlom kolu je ova simpatična ekipa odigrala sjajan meč na svom terenu protiv Real Madrida, koji je na kraju završen rezultatom 1:1.
Smatramo da je vreme za novu sjajnu partiju Đirone i trijumf, pa predlažemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.67 u Primobetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.