TIP DANA: Bajern Minhen – Lajpcig: Titula na izlazu iz Minhena, Lajpcig može da je pošalje u Leverkuzen!

Nemačka Bundesliga odavno nije bila ovako interesantna, a ovog vikenda nas očekuje nekoliko zaista fenomenalnih susreta.
Ovog puta je izbor pao na duel između aktuelnog šampiona Bajerna, ali i aktuelnog osvajača nemačkog Kupa, ekipe Lajpciga.
Početak duela između trenutno drugoplasirane i petoplasirane ekipe na tabeli je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Bajern Minhen: Bavarci su u ozbiljnoj krizi!

Bajern Minhen je prošle sezone jedanaesti put zaredom stigao do naslova prvaka Nemačke i to nakon velike drame u poslednjem kolu, pošto je Dortmund na svom stadionu samo remizirao protiv Majnca kada je bilo 2:2, a to su Bavarci umeli da iskoriste i pobedom na gostovanju kod Kelna dođu do novog naslova prvaka, što u jednom trenutku nije bilo nimalo realno, a pogotovu pre poslednjeg kola.
Tomas Tuhel je zadobio poverenje, iako je ni kriv ni dužan došao do šampionske titule, ponavljamo, najviše zahvaljujući kiksu Dortmunda u poslednjem kolu.
Bilo kako bilo, kada se podvuče crta, a polako i sigurno ulazimo u završnu fazu šampionata, slobodno možemo reći da smo dosta više očekivali od Bajerna ove sezone i kako sada stvari stoje vrlo lako će Nemačka posle čak jedanaest godina dobiti novog šampiona.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Tomasa Tuhela koji će na kraju sezone napustiti ovaj klub, nalaze na drugom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na Leverkuzen, koji je na pragu svoje prve titule u istoriji.
Posebno loše Bavarci igraju u poslednje vreme, pošto je ovaj tim na dva poslednja meča doživeo isto toliko poraza. Prvo je aktuelni šampion Nemačke poražen od upravo Leverkuzena u gostima, a taj duel je završen rezultatom 3:0, i bio je to zaista čas fudbala izabranika Ćabi Alonsa, za koga se otima čitava Evropa. U prošlom kolu je Bajern još jednom uspeo da šokira svoje navijače, pošto je ovaj tim lagano poražen na gostovanju kod Bohuma, kada je bilo 3:2.
Ne smemo zaboraviti da je tim iz Minhena drugu godinu zaredom doživeo eliminaciju u ranoj fazi Kupa i to od trećeligaša Sarbrikena, nakon čega je Tuhel bio pred otkazom, međutim, nekadašnji trener PSŽ-a i Čelsija je dobio poverenje uprave kluba, i sada se to čini kao ogromna greška.
Najzad, u Ligi šampiona je nemački predstavnik bez većih problema stigao do plasmana u nokaut fazu, međutim, Hari Kejn i drugari su poraženi u prvom meču osmine finala i to na gostovanju kod Lacija, a taj duel u Rimu je završen rezultatom 1:0, pa dolazimo do zaključka da je najtrofejnija nemačka ekipa vezala tri poraza u svim takmičenjima, što se zaista retko dešava.
Za kraj, Tomas Tuhel, koji ponavljamo napušta Minhen na kraju sezone ovog puta neće moći da računa na Upamekana, Komana, Gnabrija, Marušića, Boja, Buhmana, Mazruija, Sara, dok je Dejvis pod velikim znakom pitanja.

Lajpcig: Bikovima visi plasman u Ligu šampiona!

Iako je Lajpcig osnovan pre samo petnaest godina, ova ekipa je za veoma kratko vreme uspela da se probije do samog vrha nemačkog fudbala, a polako ali sigurno dolaze i trofeji.
Naime, u poslednje dve sezone ovaj tim je uspeo da osvoji dva nemačka Kupa, a na sve to je oba puta ovaj tim uspeo da dođe i do plasmana u Ligu šampiona, što je naravno godinama unazad primarni cilj ovog kluba.
Red Bul je pružao dosta dobre partije u grupnoj fazi najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a na kraju je ova ekipa stigla do drugog mesta na tabeli, iza neprikosnovenog Mančester sitija koji je imao naravno maksimalan broj bodova, ali i ispred Jang Bojsa i Crvene zvezde.
Na šest odigranih mečeva izabranici Marka Rozea su ostvarili četiri trijumfa, uz dva poraza, i to oba od engleskog predstavnika, pa je svakako učešće u grupnoj fazi dobilo prelazno ocenu, pre svega jer je primarni cilj ostvaren. U osmini finala je Lajpcig odmerio snage sa Realom iz Madrida, i taj duel je kraljevski klub rešio u svoju korist rezultatom 0:1, međutim, deluje da je nemački predstavnik ozbiljno oštećen na tom susretu, o čemu se prethodnih dana dosta polemisalo u medijima.
Bilo kako bilo, revanš u Madridu neće biti previše težak za popularne Bikove, koji su bez ikakve sumnje zadovoljni sa dosadašnjim učinkom u elitnom takmičenju.
Posle dva vezana trofeja u Kupu, ovog puta Lajpcig neće braniti trofej u ovom takmičenju, i to pošto su izabranici Marka Rozea eliminisani još u osmini finala od Volfsburga.
Što se tiče nemačkog šampionata, Bikovi se u ovom trenutku nalaze na petom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Dortmund, i na prvi pogled deluje da će ova dva tima do kraja prvenstva voditi veliku bitku za poziciju broj četiri, pošto trećeplasirani Štugart trenutno ima čak šest bodova viška u odnosu na Lajpcig, a pet od popularnih Milionera.
U prošlom kolu su Rozeovi puleni ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv Menhengladbaha, a taj meč je završen rezultatom 2:0, uz konstataciju da su Bikovi mogli vrlo lagano da postignu još koji gol.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu ovaj tim je ostvario dva trijumfa, dva poraza i jedan remi, a pre te pobede u prošlom kolu, Lajpcig je samo remizirao na gostovanju kod Augsburga kada je bilo 2:2.
Za kraj, Marko Roze ima daleko manje kadrovskih problema od svog kolege na klupi Bajerna, pošto za ovaj duel protiv aktuelnog šampiona Nemačke neće moći da računa jedino na Klostermana.

Naš predlog

I jedni i drugi ne blistaju ove sezone, a to se posebno odnosi na Bavarce, kojima polako ali sigurno izmiče šampionska titula i to posle jedanaest vezanih naslova prvaka.
Ipak, deluje da će u redovima aktuelnog šampiona Nemačke zbiti redove i osvetiti se Lajpcigu za težak poraz u Superkupu, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.70.


Pored toga, nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan izuzetno efikasan duel, pa vam predlažemo da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.07.

Za kraj, najmanje što se od Lajpciga očekuje na ovom gostovanju kod Bajerna je da postigne makar jedan pogodak, ali po našem mišljenju to neće biti dovoljno za trijumf, pa vam hrabro predlažemo da probate sa kombinacijom igara 1&GG, a sve to uz kvotu 2.85 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.