MEČ DANA: Arsenal – Njukasl: Tobdžije novom kanonadom plaše Svrake!

U subotu je veoma interesantna ponuda za klađenje, a po starom dobrom običaju nam ovaj dan donosi nekoliko vrhunskih mečeva, i svakako da se jedan od njih igra na Emirejtsu, gde će fudbaleri Arsenala ugostiti Njukasl.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Arsenal: Poraz od Porta je pokvario raspoloženje u timu!

Arsenal je prošle sezone konačno podsetio na onu ekipu koja je u jednom periodu dominirala engleskim fudbalom, a pamtimo sigurno svi oni sjajnu generaciju Tobdžija iz 2004. godine koja je bez poraza stigla do naslova prvaka Engleske.
Odlaskom Arsena Vengera tim iz Londona je izgubio mnogo, a dugo ova ekipa nije uspevala da dođe ni do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, sve do prošle sezone.
Dugo su Tobdžije držale prvo mesto na tabeli, međutim, kada je to to bilo najmanje potrebno Arsenal je vezao nekoliko kikseva, što je naravno Siti umeo da iskoristi, koji je usput odigrao vrhunski u drugom delu šampionata i stigao do nove šampionske titule.
Ipak, kao što smo već napomenuli, daleko od toga da je prošla sezona bila neuspešna, pošto su Tobdžije posle dosta vremena uspela da dođu do plasmana u Ligu šampiona, a svakako da je to i ovog puta postavljeno kao primarni cilj, i kako sada stvari stoje to zaista ne bi smelo da se dovede u pitanje.
Naime, u ovom trenutku se puleni Mikela Artete nalaze na trećem mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na petoplasirani Totenhem, pa je teško očekivati da će neko moći da ugrozi mesto koje vodi u elitno takmičenje. Naravno, ne treba zaboraviti ni da se Arsenal ravnopravno bori za naslov prvaka Engleske, pošto ova ekipa trenutno ima pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Liverupul, koji ima i meč viška, ali i samo bod manjka od drugoplasiranog Mančester sitija.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu su Tobdžije ostvarile isto toliko trijumfa a posebno fascinantno je na koji način Arsenal igra u poslednje vreme, pošto je ova ekipa prvo slavila na svom terenu protiv Liverpula sa 3:1, pa pobedila Vest Hem u gostima sa neverovatnih 0:6, da bi nakon svega toga nekadašnji šampion Engleske u prošlom kolu demolirao i Barnli na gostovanju i to sa 0:5.
Sjajno je engleski predstavnik igrao i u grupnoj fazi Lige šampiona, gde su Artetini izabranici na kraju završili na prvom mestu u grupi, uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani PSV. Na šest odigranih mečeva engleski predstavnik je ostvario četiri trijumfa, jedan remi, ali i jedan poraz i to na gostovanju kod Lansa, koji poslednjih sezona igra izuzetno dobro na domaćem terenu.
Za rivala u osmini finala nekadašnji finalista elitnog takmičenja je dobio Porto, i nažalost, Tobdžije su poražene u prvom duelu, i to nakon gola Galena u poslednjim sekundama utakmice, ali i pored toga tim iz prestonice Engleske je i dalje favorit za prolazak dalje, i nakon sjajnih partija u proteklih mesec dana sigurno da niko ne sumnja u prolaz među osam najboljih evropskih ekipa za ovu sezonu.

Njukasl: Svrake dosta lošije nego prošle sezone!

Poput Arsenala i Njukasl je prošle sezone igrao na veoma visokom nivou, a to je na kraju dovelo do toga da ova ekipa završi na poziciji koja donosi plasman u Ligu šampiona, što i jeste bio glavni cilj od kako je ovaj klub pre izvesnog vremena dobio prebogate vlasnike.
Kada smo već kod toga, izabranici Edi Haua, nažalost nisu uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, pošto je na kraju engleski predstavnik u grupi smrti završio na poslednjem mestu na tabeli uz pet osvojenih bodova.
Sjajno su popularne Svrake startovale u elitnom takmičenju, međutim, za prolazak u osminu finala im je bila potrebna pobeda u poslednjem kolu protiv Milana, ali i da PSŽ ne pobedi Dortmund, koji je pomalo neočekivano završio na prvom mestu u grupi.
Zanimljivo je da je PSŽ samo remizirao u poslednjem kolu na gostovanju kod Borusije iz Dortmunda, što znači da je engleskom predstavniku odgovarala pobeda protiv Milana, međutim, Rosoneri su dobili taj meč rezultatom 1:2 i na kraju došli do treće pozicije i nastavka evropske avanture u Ligi Evrope, dok je za izabranike Edi Haua to značilo i kraj učešća u evropskim takmičenjima za ovu sezonu.
Što se tiče Premijer lige, malo ko je zaista očekivao da Svrake ponove briljantne partije iz prošle sezone, pa se u ovom trenutku tim sa Sent Džejms Parka nalazi na osmom mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na petoplasiranu Aston Vilu, a dobro poznato je da je četvrta pozicija ujedno i poslednja koja na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona.
Na poslednjih pet mečeva u šampionatu, Svrake su ostvarile dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to na svom stadionu od Mančester sitija u jednom sjajnom duelu koji je pripao Građanima, a sve to nakon gola Boba u sudijskoj nadoknadi.
U prošlom kolu su puleni Edi Haua remizirali na svom terenu protiv ove sezone veoma dobrog Bornmuta, a taj meč je završen rezultatom 2:2, uz konstataciju da je domaćin do boda stigao nakon gola Ričija u drugom minutu sudijske nadoknade. Pre toga je Njukasl slavio na veoma teškom gostovanju kod Notingem Foresta, u takođe jednom veoma dobrom meču koji je završen rezultatom 2:3.
Što se tiče partija na strani, Svrake se nisu proslavile ove sezone, pošto je tim sa Sent Džejms Parka na dvanaest mečeva na strani ostvario samo tri trijumfa, dva remija i čak sedam poraza, međutim, deluje da kako prvenstvo protiče tako i ova ekipa igra sve bolje na strani, pošto je na dva poslednja gostovanja Njukasl ostvario isto toliko trijumfa, što svakako ohrabruje pred ovog gostovanje kod Arsenala.

Naš predlog

Arsenal se ravnopravno bori za titulu sa Liverpulom i Sitijem, i sigurno je da je pobeda imperativ, a kako Svrake igraju ove sezone, mišljenja smo zaista da ovde pitanje pobednika ne bi smelo da se dovodi u pitanje, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.38.

Arsenal postiže dosta golova u poslednje vreme, a potpuno netipično za Njukasl, i tim sa Sent Džejms Parka u poslednje vreme postiže, ali i prima dosta pogodaka, pa je sva prilika da nas očekuje jedan veoma efikasan duel zbog čega vam predlažemo da se fokusirate na igru 4+ uz kvotu 2.17.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da nam prvo poluvreme ovog duela u prestonici Engleske donese dva ili više pogotka, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom I2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.18.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.