Najava i analiza: Premijer liga, 26. kolo: Englezi nekompletni zbog finala EFL kupa, epicentar ovog kola je na Emirejtsu

premijer liga

U nedelju se igra finale EFL kupa, a u njemu će se na Vembliju sastati Čelsi i Liverpul. Iz tog razloga ovog vikenda ovi timovi ne igraju svoje utakmice, Liverpul je ranije pobedio Luton dok će se meč Čelsija i Totenhema odigrati naknadno. Najzanimljivije bi trebalo da bude na londonskom Emierjtsu gde Arsenalu u goste dolazi Njukasl ali očekujemo dosta vatre i u Bornmutu gde gostuje aktuelni šampion i trenutno drugoplasirani Mančester Siti. Sve kvote iz predloga važile su u vreme pisanja analize.

Aston Vila – Notingem Forest – GG3+ @ 1.90 u Mozzartbet

Za nas je pravi šok da Vila ulazi u duel sa Šumarima posle tri vezana poraza na svom terenu. Da sve bude čudnije tim iz Birmingema je važio za najnezgodnijeg domaćina, skoro godinu dana je samo pobeđivao na Vila parku, a ove sezone srušio je i Siti i Arsenal na svom stadionu. Sve je naopako krenulo kada je stigao Njukals i pobedio, onda je isto uradio Čelsi u FA kupu a na sve se nadovezao i trijumf Mančester Junajteda u Birmingemu. Za tim Unaji Emerija bilo je dobro da su za to vreme makar na strani pobeđivali, inače sada ne bi bili na visokom 4. mestu. Notingem je zaigrao bolje posle promene trenera ali je sada opet u minus fazi. Imali su četiri vezana meča bez pobede da bi u prošlom kolu uspeli da savladaju Vest Hem na svom Siti Graundu. U prvom delu sezone Forest je pobedo Vilu sa 2:0, a na ovom meču očekujemo golove i to na obe strane. Za GG3+ koeficijent je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Brajton – Everton – 1x,GG @ 2.13 u Meridianbet

Stvari se sve više komplikuju za ekipu Evertona mada su oni i sa jednim osvojenim bodom u meču sa Palasom prepustili mesto u zoni ispadanja Lutonu. Na ruku im ide i avansni poraz Šeširdžija u ovom kolu na gostovanju lideru Liverpulu. Međutim, Luton ima jedan zaostali meč od ranije, pa sada Evrton i oni imaju isti broj bodova i isti broj utakmica. Sudeći po sadašnjem izgledu tabele ova dva tima će se nadmetati do kraja sezone da bi izbegla treću kartu za Čempionšip, pošto su šanse Barnlija i Šefild Junajteda da opstanu sve manje. Ništa ne bi bilo problematično za Karamele da nije stigla ona kazna oduzimanja deset bodova, sa njima bi Everton bio na sigurnom. Brajton igra na svoj način, ponovo su izuzetno efikasni i u prošlom kolu su demolirali Šefild u gostima sa 5:0. Na svom Ameksu su bez poraza još od kraja avgusta kada je ovde slavio Vest Hem. Za Evreton bi i bod bio premija, ali će do njega teško doći. Ipak, pokušajte sa duplom šansom na domaćina uz igru gol-gol. Za 1x,GG kvota je 2.13 u kladionici Meridianbet.

Kristal Palas – Barnli – 1 @ 2.00 u SuperBet

U svakom kolu najavljujemo utakmice Barnlija kao njihovu poslednju šansu u ovom prvenstvu. I Klaretsi nikako da iskoriste neku i vrate se u igru kada je opstanak u pitanju. Sada su sedam vezanih utakmica bez pobede sa samo dva osvojena boda u tom intervalu i nije čudo što su na deobi poslednjeg mesta sa Šefild Junajtedom. Sa samo 13 bodova do sada teško je planirati igranje u eliti mada je prvi tim iznad crte udaljen samo 7 bodova. Ipak, da bi se to stiglo i prestiglo mora se pobeđivati u seriji a Barnli nije za to kadar. Videćemo da li mogu nešt da urade na Selhurst parku protiv Palasa. Domaćin je osvojio važan bod na Gudisonu u ponedeljak i na taj način učinio uslugu i Barnliju pošto je direktnog konkurenta Klaretsa zakinuo za dva boda. Inaće to je bio prvi bod za Orlove posle dva uzastopna poraza pa i oni spadaju u timove koji još uvek nisu spokojni. U prvom delu sezone Palas je lako pobedio na Turf Muru, a favorit je i sada. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija kvota 2.00.

Mančester Junajted – Fulam – 1,2+ @ 1.85 u MaxBet

Ispostavilo se da je uprava Junajteda napravila pravi potez kada je ostavila Erika ten Haga na klupi i posle praznika. Holanđanin je najzad pohvatao sve konce i Junajted je tim koji nije izgubio u 2024. godini. Ne samo da Crveni đavoli nisu poraženi već imaju samo jedan remi i 6 pobeda, uključujući dva trijumfa u FA kupu. U prošlom kolu Junajted je gostovao kod Lutona, ekipa koja je mučila i najjače engelske timove, ali je na kraju pobedio tim iz Mančestera i vezao treći uzastopni gostujući trijumf u Premijer ligi, posle pobeda u Vulverhemptonu i Birmingemu. Na Old Traford dolazi Fulam, tim koji je posle tri meča bez poraza izgubio u prošlom kolu na svom Krejven Kotidžu od Aston Vile. Prošle sezone su Junajted i Fulam imali onaj vatreni duel u FA kupu polse koga je veliku kaznu dobio tadašnji centarfor Kolibara Alaksandar Mitrović. Zanimljivo je bilo i jesenas u Londonu a slavio je Junajted golom Bruna Fernandeša u poslednjim sekundama nadoknade. Očekujemo pobedu Junajteda i bar dve lopte u mreži Fulama. Za 1,2+ kvota je 1.85 u kladionici MaxBet.

Bornmut – Mančester Siti – 2,3+ @ 1.90 u Meridianbet

Mnogo muka imao je Siti ponovo sa Brentfordom u odloženom meču koji je odigran u utorak. Na kraju je presudio gol Erlinga Halanada kada je meč polako ulazio u završnu fazu. Efikasnost je postala boljka šampiona Evrope i Engleske, a to se vidi i po izostanku trijumfa u duelu sa Čelsijem prošle sedmice. Sada je Liverpul pobegao na 4 boda prednosti nakon trijumfa nad Lutonom ali sa utakmicom više u odnosu na Građane. Gvardiolin tim mora da pobedi u Bornmutu i onda će ponovo stići na samo bod zaostatka. Trešnjice ovog puta mirno čekaju favorita, oni su za sada na sigurnoj razdaljini od 8 bodova u odnosu na timove u zoni ispadanja a imaju i jedan zaostali meč sa Lutonom. Pomalo za brigu je podatak da nisu slavili na 6 prethodnih kola, mada su u prethodna četiri samo jednom poraženi. U prošlom kolu Bornmut je osvojio bod na teškom gostovanju u Njukaslu a opet je strelac bio Dominik Solanke, koji je postigao rvi gol, svoj već 14 u ovom prvenstvu. Ispred njega su samo Haland i Salah i najveća strepnja kod navijača Bornmuta odnosi se na njegov ostanak u ovom timu. Uz dvojku verujemo i u golove, a za 2,3+ kvota je 1.90 u kladionici Meridianbet.

Arsenal – Njukasl – GG3+ @ 1.93 u Primobet

Tobdžije su se tako raspucale u poslednjih pet utakmica u Premijer ligi da sada svi strahuju od njih. Postigli su 21 gol na 5 utakmica, koje su, naravno, dobili. Da sve ne bude idealno potrudio se Porto koji je golom Galena u poslednjim sekundama slavio minimalnu pobedu nad Arsenalom u prvom meču osmine finala LIge šampiona. Opet bi početak nokaut faze mogao biti koban za londonski tim, ali do dolaska Zmajeva iz Portugalije ima još dosta vremena a Artetin tim nema mogućnost nikakvg kiksa u domaćem prvenstvu. Sa ovih 5 pobeda prišli su Liverpulu na bod razlike, ali su redsi opet pobegli na +4 trijumfom nad Lutonom. Titula se i dalje sanja na Emirejtsu i zato protiv Njukasla ne sme da dože ništa drugo u obzir osim pobede. I gosti imaju svoju računicu, Svrake se nadaju plasmanu u Evropu mada su sve dalje od nje. Njukasl nije pobedio ni Bornmut u prethodnom kolu, a pre toga ni Luton. Zato bolje igraju na strani, pa su dobili Vilu i Notingem u prvenstvu, te Sanderlend i Fulam u FA kupu. Verujemo u efikasan duel na Emirejtsu i u golove na obe strane. Za GG3+ kvota je 1.93 u kladionici Primobet.

Vulverhempton – Šefild Junajted – 1,2+ @ 1.70 u MaxBet

Čak i navijači Šefilda više ne veruju da njihovi ljubimci mogu igrati u eliti i naredne sezone. Taman su se ponadali posle pobede nad Lutonom u gostima a onda je na Bramal Lejn došao Brajton i slavio sa 5:0. Galebovi su dali pet golova Šefildu i u FA kupu u gostima, a prethodna ”petarda” je pukla i protiv Aston Vile, opet na Bramal Lejnu. Po pet golova Oštricama davali su i Arsenal i Barnli, a najsuroviji je bio Njukasl koji je u Jorkširu dao 8 golova. Vulvsi su u zlatnoj sredini, ne mogu ni mnogo napred a nemaju bojazan od ispadanja. To je prilika da šansu dobiju i neki mlađi fudbaleri jer se retko dešava da neki tim u Premijer ligi nema teret osvajanja bodova na leđima. Vukovi su izgubili dva prethodna meča na svom terenu, prvo od Mančester Junajteda a posle i Brentforda pa je vreme za prekid crnog mini niza. Protiv Šefilda su veliki favoriti a uz jedinicu dodajemo i dva gola domaćina. Za 1,2+ kvota je 1.70 u kladionici MaxBet.

Vest Hem – Brentford – x2,2+ @ 1.90 u SuperBet

Pčelice imaju jednu pobedu i čak četiri poraza u prethodnih pet utakmica, ali se nikako ne može reći da su igrali slabo. To se posebno odnosi na duel sa Mančester Sitijem u utorak, kada su poklekli tek posle hica Halanda u poslednjoj četvrtini meča. Pre toga su bili ravnopravan rival šampionu a možda su imali i bolje prilike. Brentford je tek na 14. mestu, samo 5 bodova imaju više od prvog tima ispod crte i za njih je u narednom periodu mnogo važnije da osvajaju bodove nego da ostavljaju dobar utisak. Čekićari su bez pobede u 2024. godini i to bi već moralo da zabrine Dejvida Mojesa. Poslednji trijumf ostvarili su još na gostovanju kod Arsenala pred kraj prošle godine, a od tada su upisali tri poraza i tri remija u prvenstvu, a ispali su i iz FA kupa od drugoligaša Bristol Sitija. Sada imaju tri vezana neuspeha, gubili su od Mančester Junajteda, Arsenala i Notingema, primili su 11 a nisu dali nijedan gol. Zato smatramo da Brentford neće izgubili na ovom gostovanju i predlažemo duplu šansu na goste uz bar dva gola na meču. Za x2,2+ kvota je 1.90 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.