MEČ DANA: Milan – Atalanta: Rosoneri bi niz poraza da prekinu protiv zahuktale Atalante!

Ekipa Milana će u okviru 26. kola Serija A pred punim tribinama San Sira dočekati zahutalu Atalantu. Gostujući sastav se nalazi u sjajnoj formi i sigurno je da Piolijevim izabranicima neće biti lako da ostvare trijumf. Utakmica je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Milan: Važno je prekinuti seriju od 2 poraza!

Milan je porazom od komšijske Monce u prethodnom kolu (2:4) vjerovatno rekao zbogom skudetu koji se smiješi gradskom rivalu Interu posle kikseva ne samo Rosonera, nego i Juventusa.
Italijanski strateg je na meti kritika zbog postave koju je izveo. Ostavio je udarni trio u napadu, Leaa, Žirua i Puliišića na klupi. Šansu je dobio od starta Luka Jović i bio je tragičar posle crvenog kartona na startu drugog poluvremena. I sa desetoricom, šampion Italije iz 2022. godine je uspio da postigne dva gola, izjednači, ali košmarni finiš i dva pogotka domaćina su im zapečatili sudbinu.
Ako su i najveći optimisti među navijačima Milana pomislili da je njihov klub i dalje u trci za skudeto, nakon fijaska u Monci i njihove nade su usahle. Jedan od detalja koji su obilježili gostovanje Rosonera na Brijanteu jeste crveni karton Luke Jovića iz 53. minuta. Neki će reći da ga je Srbin nakon što je pao na provokaciju Ica, prestrogo zaradio, ali to ne mijenja činjenicu da su fudbaleri italijanskog velikana prečesto sebi ove sezone dozvoljavali izlive nervoze i padove koncentracije ostavljajući ekipu na cijedilu.
Da nije bilo tako, možda bi Milan imao koji bod više, ali uvijek stoji ono pitanje “šta bi bilo kada bi bilo”. Ono što je činjenica, jeste da je ekipa koju predvodi Stefano Pioli šesti put isprovocirala sudije da joj pokažu crveni karton u Seriji A. Jedini nedisciplinovaniji tim u ligama petice je Hetafe čiji su igrači u osam navrata isključeni.
Možemo samo da nagađamo koliko bi bodova više u odnosu na trenutnih 52, Milan imao da nije dozvolio Juventusu da se poluvrijeme i kusur šeta San Sirom sa igračem više, da Kalabrijino isključenje nije poremetilo fokus u finišu meča sa Atalantom, da nije ostao na vjetrometini protiv Monce.
Svakako ono što najviše hrabri trener Rosonera su partije (ako izostavimo crveni) Luke Jovića u poslednje vrijeme. Isprva je to dijelovalo sve traljavo, neubjedljivo, ali u poslednje vrijeme obećavajuće. Milan je počeo da dobija od Luke Jovića ono što je i očekivao. Možda i više od toga, jer sve više podsjeća na svoju verziju iz dana provedenih u Frankfurtu, kada je bio ‘smrt’ za protivničke golmane u Ligi Evrope.
Stefano Pioli je u prvom dijelu sezone bio rezervisan, zahtjevao je od srpskog reprezentativca da poboljšta fizičku spremu. Vremenom je, htio to ili ne, zbog povreda bio i primoran da mu da više prostora. I kada se posle dva i po mjeseca u Seriji A našao u startnoj postavi – zabrljao je. Ispao naivan. Dobio je crveni karton, a strateg Rosonera vjerovao je da je baš to momenat kada ga treba podržati i – vratilo mu se. Milan je prošao u osminu finala Lige Evrope eliminišući Ren, pa će u narednoj rudni snage odmjeriti sa Slavijom iz Praga.

Atalanta: Tim koji obećava!

Ni Napoli, ni Fiorentina i Lacio, pa ni Roma i Bolonja kao najprijatnije iznenađenje. Najveći favorit da dođe do četvrte pozicije izbori plasman u Ligu šampiona u Seriji je – Atalanta.
Jedino je Inter u boljoj formi od ekipe Đanpjera Gasperinija u 2024. godini, a kakav fudbal zapravo igra tim iz Bergama na svojoj koži je osjetio i Sasuolo u prethodnom kolu. Boginja provincije je protiv ‘ubice favorita’ upisala petu vezanu pobJedu i učvrstila se na četvrtoj poziciji sa 45 osvojenih bodova.
Ipak, trijumf nad Sasuolom ne bi bio moguć (ili pak toliko ubjedljiv i lagan) da nije bilo Marka Karnezekija. Talentovani italijanski golman, koji je zaobilaznim putem tražio put do statusa prvog golmana Atalante, odbranio je dva penala u razmaku od dva minuta Andrei Pinamontiju spriječivši ga da vrati Neroverde u život.
Sasuolo je u nadoknadi prvog dijela zahvaljujući nespretnoj reakciji Đorđa Skalvinija dobio priliku da sa bijele tačke izjednači rezultat. Pinamonti je u odsustvu povrijeđenog Domenika Berardija preuzeo iskustvo, ali je naletio na neprobojan zid zvani Marko Karnezeki. Italijan, koji se Gasperiniju preporučio prošlosezonskim partijama na pozajmici u Kremonezeu, pročitao je namjeru nekadašnjeg Interovog napadača, ali se ispostavilo da je Sead Kolašinac požurio sa utrčavanjem u kazneni prostor, te je glavni arbitar Alesandro Prontera omogućio popravni Pinamontiju. Nije vrijedelo. Andrea je promjenio stranu, ali promjenio ju je i Karnezeki, ponovo mu pročitao namjeru i svojim prvim odbranjenim penalom u 41. nastupu u Seriji A omogućio svom timu da na odmor ode sa minimalnom prednošću.
Prednošću koju je Atalanti donio Mario Pašalić pogotkom u 22. minutu. Hrvatski vezista je ispratio odbitak posle odbrane Andree Konsiljija i pospremio ga u mrežu za svoj četvrti prvenstveni pogodak u aktuelnoj sezoni. Vođstvo domaćeg tima pred istek sat vremena fudbala duplirao je Teun Kopmejners, demonstriravši kakvim udarcem raspolaže. Natrčao je holandski vezista na povratnu loptu Emila Holma i iz prve je u trku sa desetak metara plasirao u dalji ugao te se tako na četvrtoj uzastopnoj utakmici u kojoj se našao u protokolu upisao u strelce. Ukupno ih je ove sezone u svim takmičenjima postigao devet, jedan manje nego čitave prošle.
Trijumf Atalante je u završnoj fazi utakmice podebljao Mičel Baker. Samo minut pošto je ušao u igru, holandski bek je sa ivice kaznenog prostora uz malo sreće – lopta u bloku pogodila protivničkog igrača – stigao do prvenca u dresu tima iz Lombardije.
Sledeći izazov za Atalantu nije nimalo lagan, gostovanje na San Siru nosi određenu težinu i sigurno je da će kompletan sastav tima iz Bergama sutra izaći motivisan kao nikad do sada.

Naš prijedlog:

Domaći sastav kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, te je kvote na njihovu pobjedu 2.45 u MaxBet kladionici. Pobjeda gostiju plaća se kvotom 3.05.

Nesumnjivo je da obje ekipe posjeduju ogroman kvalitet i u mečevima ova dva tima vrlo često gledamo golove na obje strane. Kvota na igru GG ovog puta je 1.62 u MaxBet kladionici, a kombinacija GG3+ plaća se kvotom 1.95. Ono što je za očekivati je svakako dosta borbe i trčanja, te nas to navodi na igru PIK X koja se plaća kvotom 1.72. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1X&3-5 po kvoti 3.35 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.