TIP DANA: Čelsi – Liverpul: Na Vembliju na talonu pehar Liga kupa!

U nedelju je na programu nekoliko spektakularnih mečeva širom Evrope, ali i Južne Amerike, a ovog puta smo za vas pripremili veliko finale engleskog Liga Kupa, u kom će snage na Vembliju odmeriti ekipe Čelsija i Liverpula.
Početak duela između ova dva tima je zakazan za 16 časova.

Čelsi: Trofej u Liga Kupu jedina nada da Plavci zaigraju u Evropi naredne sezone!

Nova košmarna sezona za Čelsi, iako su svi bili mišljenja da od prošle sezone ne može gore. Na prvi pogled deluje da je tim iz Londona pružao daleko bolje partije dok klub nije dobio nove vlasnike, nakon čega su se automatski povećala i ulaganja u tim, koja su i prošlog i preprošlog leta bila zaista ogromna.
Prošle sezone kao što je to dobro poznato Plavci nisu uspeli da dođu do plasmana u neko od evropskih takmičenja, čime je sezona automatski proglašena neuspešnom.
Na klupu ovog tima je seo Maurisio Poketino, međutim, nekadašnji straget Totenhema se blago rečeno nije proslavio na klupi Čelsija, pošto se u ovom trenutku nekadašnji šampion Evrope nalazi na katastrofalnom desetom mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na Totenhem, koji se nalazi na petom mestu na tabeli koje donosi plasman u Ligu Evrope na kraju sezone, i već sada vidimo da po svemu sudeći tim iz Londona ni naredne godine nećemo gledati u nekom od evropskih takmičenja, jedino ako do istih ova ekipa ne dođe preko jednog od dva Kup takmičenja.
Ruku na srce, utisak je da Poketinovi puleni u poslednje vreme igraju dosta dobro, a najbolji pokazatelj za to su tri vezana meča na kojim ova ekipa nije doživela poraz, što se u poslednje dve sezone baš retko dešava. Sve je krenulo od trijumfa u FA Kupu nad Aston Vilom koja ove sezone igra na vrhunskom nivou, da bi nakon toga tim sa Stamford Bridža bio bolji i od Kristal Palasa na gostovanju, nakon čega je ovaj klub odlučio da smeni legendarnog Roj Hodžsona.
Najzad, u prošlom kolu je tim iz Londona uspeo da odoli na najtežem gostovanju u Premijer ligi kod aktuelnog šampiona Mančester sitija, a taj duel je završen rezultatom 1:1, zbog čega sasvim sigurno izabranici Maurisija Poketina u veoma lepom raspoloženju dočekuju Liverpul u okviru finala Liga Kupa.
Inače, u polufinalu ovog takmičenja Čelsi je demolirao Midlzbro i zakazao sebi duel sa trenutno prvoplasiranom ekipom u Premijer ligi.
Podsećamo vas da pobednik ovog takmičenja stiče pravo igranja u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pa možda baš preko Liga Kupa Čelsi uspe na kraju da izađe u Evropu, iako ne smemo zaboraviti ni FA Kup, gde su Plavci nedavno u šesnaestini finala eliminisali Aston Vilu.
Za kraj, tim sa Stamford Bridža generalno ima dosta problema u Premijer ligi, ali zato Poketinovi puleni u oba engleska Kup takmičenja igraju dosta dobro, i sigurno da će dati sve od sebe da dođu do trofeja u Liga Kupu, i već u februaru obezbede izlazak na evropsku scenu, što i jeste bio primarni cilj za ovu sezonu.

Liverpul: Redsi blistaju ove sezone!

Nije bila prošla sezona preterano uspešna za Liverpul, a najviše zbog toga što Redsi nisu uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona.
Ipak, u grupnoj fazi Liga Evrope je engleski predstavnik dosta dobro gurao i svakako da je Liverpul jedan od glavnih favorita za osvajanje drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, ako ne i glavni, uz konstataciju da ima tu još dosta dobrih ekipa poput Leverkuzena, Milana, Benfike, Rome, Brajtona, ali i Atalante koja igra na vrhunskom nivou u poslednje vreme.
Za rivala u osmini finala izabranici Jirgena Klopa su dobili ekipu Sparte iz Praga, koja na papiru verovatno jeste jedan od najlakših rivala u osmini finala, međutim, ne treba zaboraviti da je češka ekipa u šesnaestini finala uspela da eliminiše Galatasaraj koji je bio nadomak plasmanu u osminu finala Lige šampiona.
Bilo kako bilo, Liverpul će se sasvim sigurno ozbiljno posvetiti i Ligi Evrope, pogotovu što je nedavno Jirgen Klop izjavio da na kraju sezone napušta klub, i da će dati sve od sebe da dođe do trofeja u Premijer ligi i u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Što se tiče Premijer lige, Liverpul je tim koji je do sada ubedljivo najviše pokazao od svih timova, a pre ovog kola su se Redsi nalazili na prvom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti, ali i pet bodova više u odnosu na trećeplasirani Arsenal, međutim, treba napomenuti da Liverpul ima i meč viška u odnosu na ove dve ekipe.
U prošlom kolu su izabranici Jirgen Klopa ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv Lutona, i to nakon preokreta, pošto su gosti prvi došli do vođstva, što je samo naljutilo Redse koji su nakon toga postigli čak četiri pogotka.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu lider na tabeli je ostvario četiri izuzetno ubedljiva trijumfa, ali i poraz od Arsenala u velikom derbiju, na kom su Tobdžije slavile sa 3:1, što je zakomplikovalo borbu za naslov prvaka, jer ukoliko tim iz Londona slavi na zaostalom meču imaće samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Liverpul, a isto važi i za Siti, koji bi pobedom u zaostalom duelu prišao na samo bod manjka u odnosu na Redse, i deluje da ćemo posle dosta vremena imati veoma zanimljivu borbu za naslov prvaka Engleske.
Za kraj, ako se osvrnemo na međusobne mečeve između Liverpula i Čelsija doći ćemo do zaključka da je u poslednjem susretu tim sa Enfilda slavio sa 4:1, a pre toga su čak tri susreta između ova dva kluba u Premijer ligi završena bez pobednika.

Naš predlog

Kao što smo to već napomenuli, Čelsiju ovaj duel ne donosi samo trofej Liga Kupa, već i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, pa je sigurno da će Plavci imati ogroman motiv, i samo iz tog razloga vam ovde hrabro preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 3.30.

Veoma pristojna je i dupla šansa 1X na nekadašnjeg šampiona Evrope, a ona u kladionici Meridianbet iznosi 1.73.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza za ovo finale Liga Kupa, ako već uzmemo u obzir da smo blagu prednost dali Plavcima je kombinacija igara 1X&3+, a sve to uz fenomenalnu kvotu 3.30 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.