MEČ DANA: Vest Hem – Brentford: Serija loših rezultata kao kamen oko vrata za obe ekipe!

Vest Hem će u okviru 26. kola Premijer lige na London stadionu ugostiti Brentford. Ovo će ujedno biti meč kojim će biti kompletirano ovo kolo. I jedna i druga ekipa se nalaze u lošoj formi, tako da će eventualna pobjeda i jednoj i drugoj ekipi donijeti izlazak iz krize. Utakmica je na programu od 21 čas.

Vest Hem: Bez trijumfa u 2024. godini!

U dobrom raspoloženju ispratili su fudbaleri Vest Hema 2023. godinu, ali su u 2024. ušli mimo svih očekivanja. I dalje su Čekićari bez pobjede, a ono što je posebno zabolilo simpatizere popularnih “Čekićara” je brukanje njihovih ljubimaca u derbi meču sa Arsenalom u 24. kolu Premijer lige.
Već na poluvremenu londonskog derbija Tobdžije su vodile sa 4:0, a moglo je da bude i ubjedljivije. Imao je Arsenal čak 18 šuteva ka golu domaćeg tima, dok su izabranici Dejvida Mojesa bili prilično neorganizovani.
Arsenal je na kraju slavio sa 0:6 i već na poluvremenu su mogle da se vide kolone nezadovoljnih navijača kako napuštaju stadion Vest Hema, što svakako nije bio dobar znak.
Sve je počelo u 32. minutu, kada je posle kornera Deklana Rajsa, Vilijam Saliba glavom loptu ubacio u mrežu Alfonsa Areole.
Bukajo Saka je u 41. realizovao penal, da bi Rajs u 44. ponovo dobro centrirao, samo što je egzekutor ovoga puta bio Gabrijel.
Nisu se tu gosti zaustavili, pošto je Leandro Trosar, posle dodavanja Martina Edegora, lijepo naciljao u drugom minutu nadoknade i tako postigao još jedan gol.
Arsenal je nastavio da broji, a vrlo lako, drugi put se u strelce upisao Saka, preciznim udarcem iz kaznenog prostora.
Najljepši gol na meču bilo je dijelo Rajsa, bivšeg igrača Vest Hema, koji se nije mnogo radovao nakon projektila sa više od 20 metara.
Nakon tog meča očekivalo se od Vest Hema da suzbije redove i da se koliko toliko iskupi svojim navijačima za katastrofalan poraz u derbiju. Međutim to se nije desilo, poraženi su i u prethodnom kolu na gostovanju kod Notingem Foresta i sada već ozbiljno možemo pričati o krizi koja je uzela maha.
Vest Hem je trenutno na 10. mjestu na tabeli sa 36 osvojenih bodova, a nevjerovatno zvuči podatak da su na poslednja 3 meča primili čak 11 golova i postigli NIJEDAN! Do tog šokantnog poraza od Arsenala imali su zaista sjajan niz dobrih mečeva na svom stadionu, pa će sigurni smo večeras izaći maksimalno motivisani na teren popularnog London stadiona.

Brentford: Baš teško ide na gostujućim terenima ove sezone!

Brentford nije bio na nivou protiv Liverpula u pretposlednjem kolu i izgubio je kod kuće rezultatom 1:4. Jedan mali pozitivan znak bio je pogodak Ajvana Tonija. Ovaj 27-godišnji napadač je u odličnoj formi od povratka na teren, pošto je postigao četiri pogotka u pet poslednjih utakmica. Pčele su u prethodnom kolu ušle u duel sa Mančester Sitijem kao jasni autsajderi i poraz od 1:0 nije bio nimalo iznenađujući. Ako Brentford ima svoje slabost ove sezone, onda su to dueli na strani. Od ukupno 12 duela odigranih na protivničkim terenima, izabranici Tomasa Franka osvojili su samo 10 poena i zabilježili osam poraza.
Junak za Građane bio je Erling Haland, koji je iskoristio kiks štopera Kristofera Ajera i donio pobjedu svom timu.
Prvu šansu na utakmici imali su domaći u 8. minuti. Foden je bio u dobroj poziciji i opalio iz velike udaljenosti. Šut je išao u donji desni ugao, ali je Mark Fleken to odbranio.
U 16. minuti prvi put prijete i gosti, Frenk Onijeka je primio tačan pas u šesnaestercu i odmah pucao nisko po sredini gola. Međutim, Ederson je bio spreman i fantastično mu odbranio udarac.
U drugom poluvremenu Siti je dominirao, nije bilo većih prilika do 71. minute, a onda pogodak Sitija. Izašli su malo više fudbaleri Brentforda na polovinu domaćih, pogriješili, a onda je uslijedila kontra. Julian Alvarez je odigrao odličan pas za Halanda, Ajer se okliznuo, a Norvežanin mu sjajno bježi i matira Flekena za 1:0.
Postigli su Građani i drugi pogodak preko Halanda u 80. minutu, ali je isti poništen zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se našao Voker prilikom upućivanja lopte ka norveškom napadaču. Veliku šansu imao je Foden u 91. minutu da završi sve, ali je Fleken odličnom intervencijom spasio goste.
U ovom trenutku, ekipi je prioritet borba za opstanak. Čisto kvalitativno, međutim, imaju prednosti u odnosu na neke druge ekipe, a raspoloženje je trenutno daleko od krize. Ovo su svakako pozitivni parametri koji bi takođe trebalo da budu važni u narednim sedmicama. Sa 25 bodova Brentford je trenutno na 15. mjestu.

Naš prijedlog:

Vest Hem kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, te je kvota na pobjedu domaće ekipe 2.55 u SuperBet kladionici. Koeficijent na pobjedu gostujuće ekipe je 2.85 u istoj kladionici.

Čekićari imaju zaista respektabilan sastav i prosto smo mišljenja da će kad tad morati izaći iz krize. Kvota na 1X je 1.50 u SuperBet kladionici i po nama bi to trebalo da bude jedan od sigurnijih opklada na ovoj utakmici. Oba tima igraju veoma efikasne mečeve, pa smo mišljenja da će na meču biti viđena makar 2 gola. Prema tome takođe predlažemo igru 1X&2-5 po kvoti 1.97, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo čistu jedinicu po kvoti 2.55 u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.