TIP DANA: Fiorentina – Lacio: Violi ne leže Lacijali!

U ponedeljak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u protekla dva dana, a ovog puta smo za vas analizirali poslednji meč 26. kola italijanske Serije A, pošto će u Firenci ekipa Fiorentine ugostiti Lacio.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta
.

Fiorentina: Viola retko pobeđuje Lacio u Seriji A!

Fiorentina je prošle sezone zauzela osmo mesto na tabeli, što nije bilo dovoljno za plasman u neko od evropskih takmičenja, međutim, kako je Juventus izbačen iz Evrope, njegovo mesto je zauzeo tim iz Firence, koji i ove sezone nastupa u Ligi konferencije, a podsećamo da je ova ekipa prošle sezone stigla do velikog finala u ovom takmičenju, gde je nažalost poražena od Vest Hema, nakon preokreta.
Pored toga Ljubičasti su igrali prošle sezone i u finalu italijanskog Kupa, gde je ovaj tim ponovo poražen, ovog puta od Intera, ali je generalno ukupni utisak o prošloj sezoni i više nego dobar.
Ovog puta će primarni cilj biti direktan plasman u Ligu Evrope, međutim, to neće biti nimalo lak zadatak, pogotovu ako se osvrnemo na tabelu, pošto se izabranici Vinčenca Italijana trenutno nalaze na osmom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na šestoplasiranu Romu, koja na veliku žalost svih navijača tima iz Firence igra fenomenalno od kako je na klupu seo Danijele De Rosi.
Na poslednjih pet susreta u prvenstvu Fiorentina je ostvarila samo jedan trijumf i to veoma ubedljiv na Artemio Frankiju protiv Frosinonea kada je bilo 5:1, ali je pored toga ovaj klub doživeo čak tri poraza uz jedan remi.
U prošlom kolu su puleni Vinčenca Italijana remizirali na gostovanju kod Empolija, a taj duel u Toskani je završen rezultatom 1:1. Pre toga je prošlosezonski finalista Lige konferencija poražen na gostovanju kod Bolonje, koja igra nestvarno dobro ove sezone i legitimni je kandidat za plasman u Ligu šampiona.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je Viola odigrala dvanaest mečeva i ostvarila sedam trijumfa, dva remija i tri poraza.
Inače, kako nam sam naslov kaže, Fiorentina jako retko pobeđuje Lacio u poslednje vreme, a poslednji trijumf je ova ekipa ostvarila u maju 2021. godine kada je bilo 2:0, a pre toga još 2017. godine, pa se stiče utisak da tim iz Firence ove večeri očekuje izuzetno težak zadatak.
Za kraj, Viola i ove sezone predstavlja Italiju u Ligi konferencija, a grupnu fazu je italijanski predstavnik završio na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na mađarski Ferencvaroš, a na šest odigranih mečeva ova ekipa je ostvarila tri trijumfa i tri poraza.
Protivnik u osmini finala biće izraelski Makabi iz Haife, koji je prošle sezone kao što je to dobro poznato igrao u grupnoj fazi Lige šampiona.

Lacio: Veoma važan meč za Lacijale!

Iza Lacija je jedna zaista fenomenalna sezona u kojoj je ova ekipa uspela da mimo svih očekivanja dođe do drugog mesta na tabeli a samim tim i direktnog plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje što godinama unazad i jeste primarni cilj kluba iz prestonice Italije.
Kada smo već napomenuli Ligu šampiona, treba podsetiti na dosta dobre partije italijanskog predstavnika u grupnoj fazi elitnog takmičenja, a na kraju su izabranici Maurisija Sarija zauzeli drugo mesto u grupi uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Atletiko Madrid, ali i isto toliko bodova viška u odnosu na trećeplasirani Fejnord.
Pri samom žrebu za osminu finala Lige šampiona svi u klubu su zanemeli kada su videli da je protivnik Bajern iz Minhena, međutim, Bavarci igraju svoju najslabiju sezonu u poslednjih dvadesetak godina, a to se najbolje videlo pre izvesnog vremena, kada su Lacijali na svom stadionu u prvom meču slavili sa 1:0, a jedini pogodak delo je Imobilea sa bele tačke.
Revanš je na programu uskoro, i uz malo sreće se vrlo lako može desiti da Lacio gledamo u četvrtfinalu elitnog takmičenja što bi sasvim sigurno bio ogroman uspeh za ovu ekipu.
Što se tiče Serije A, zaista teško je bilo očekivati da tim iz prestonice ponovo blistave partije iz prošle sezone, pošto se u ovom trenutku ekipa sa Olimpika nalazi na sedmom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na šestoplasiranu Romu, uz konstataciju da oba gradska rivala svoje mečeve u prventvu igraju večeras.
Na poslednjih pet susreta u prvenstvu izabranici Maurisija Sarija su ostvarili dva trijumfa, dva poraza uz jedan remi, i to na svom stadionu protiv aktuelnog šampiona Napolija kada nije bilo pogodaka.
U prošlom kolu su Rimljani slavili na veoma teškom gostovanju kod Torina, kada je bilo 0:2, dok je pre toga tim iz prestonice poražen na svom stadionu od ove sezone sjajne Bolonje, koja se trenutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli.
Za kraj, na strani je Lacio ove sezone odigrao trinaest mečeva i ostvario šest trijumfa, isto toliko poraza uz jedan remi, ali uz konstataciju da su Lacijali na poslednjih pet gostovanja ostvarili čak četiri trijumfa.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na tradiciju, doći ćemo do zaključka da je Viola na poslednjih četrnaest međusobnih mečeva samo jednom uspela da pobedi Lacio, a ako na sve to dodamo da Ljubičasti igraju dosta slabije nego što je to bio slučaj na početku šampionata, dolazimo do zaključka da tim iz prestonice neće doživeti poraz na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da odigrate duplu šansu X2 uz kvotu 1.61.

Vrlo lako se može dogoditi da i jedna i druga ekipa na ovom susretu na Artemio Frankiju postigne makar po jedan pogodak, zbog čega vam preporučujemo da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.93.

Za kraj, za one najhrabrije, savetujemo vam da se okušate sa 2, za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 3.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.