DERBI DANA: Sporting – Benfika: Bitka za prevlast u Lisabonu!

U četvrtak je na programu pregršt veoma interesantnih mečeva, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra u Lisabonu, gde će snage u okviru polufinala portugalskog Kupa odmeriti gradski rivali Sporting i Benfika.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21:45h
.

Sporting: Mogu li Lavovi ponovo do titule u Primeiri?

Sporting se prošle sezone nije proslavio, pošto je ova ekipa na kraju zauzela tek četvrto mesto na tabeli, pa posle duže vremena nismo imali priliku ovu ekipu da gledamo u Ligi šampiona.
Morali su popularni Lavovi da se zadovolje sa plasmanom u Ligu Evrope, a kada smo već kod ovog takmičenja, vredno pomena je da je ova ekipa uspela da dođe do plasmana u šesnaestinu finala, i to sa drugog mesta u grupi, pošto je na prvom završila Atalanta.
Do plasmana u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja ekipa iz prestonice Portugala je stigla nakon eliminacije nimalo naivne ekipe Jang Bojsa, uz konstataciju da se pitanje pobednika ovog dvomeča niti jedne sekunde nije ni dovelo u pitanje, pošto je oba duela četa Rubena Amorima odigrala na veoma visokom nivou.
Ono što je poprilično interesantno je da će protivnik u osmini finala ponovo biti ekipa Atalante, sa kojom se Sporting nije proslavio u grupnoj fazi, ali eto najbolje moguće prilike za popravni.
Što se tiče portugalske Primeire, trenutno se Lavovi nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Benfiku, međutim, moramo napomenuti podatak da Sporting ima i meč manjka u odnosu na svog gradskog rivala i jasno je da bi eventualnim trijumfom iz tog duela Zeleni ponovo zaseli na prvo mesto na tabeli.
U prošlom kolu je ova ekipa posle duže vremena odigrala jedan jako loš meč i to na gostovanju kod Rio Avea, a na tom duelu smo videli čak šest pogodaka pošto je na kraju bilo 3:3.
Pre toga su izabranici Rubena Amorima slavili na veoma teškom gostovanju kod Moreirensea kada je bilo 0:2, a nedavno su Lavovi ostvarili jedan neverovatan trijumf na svom terenu protiv Kasa Pije, u meču koji je završen rezultatom 8:0.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu Sporting je za sada bez greška, pošto je nekadašnji šampion Portugala na jedanaest odigranih susreta na svom stadionu ostvario isto toliko trijumfa, a nadaju se da domaći teren i ovog puta neće pasti, bez obzira što u goste dolazi najtrofejniji klub Portugala.

Benfika: Orlovi blistaju u poslednje vreme!

Benfika je prošle sezone potpuno zasluženo stigla do naslova prvaka Portugala, i zaista, popularni Orlovi su u prošlom izdanju Primeire ubedljivo najviše pokazali od svih timova, pa se pitanje šampiona Portugala i nije previše dovodilo u pitanje.
Bukvalno poslednjeg dana prelaznog roka je tim ostao bez Gonzala Ramosa koji je prešao u PSŽ, i svakako da je to bio ogroman hendikept za popularne Orlove, pošto je bez mnogo dileme upravo Ramos bio najbolji igrač prošle sezone.
U klub je dovedeno nekoliko zaista vrhunskih fudbalera, a ciljevi su naravno ostali isti, trofeji u nacionalnim takmičenjima, ali i što bolji plasman u Ligi šampiona.
Ipak, portugalski predstavnik je ove sezone debelo podbacio u Ligi šampiona, pošto je ova ekipa u konkurenciji Intera, Sosijedada i Salcburga na kraju jedva uspela da dođe do treće pozicije na tabeli, a sve to nakon trijumfa u poslednjem kolu nad austrijskom ekipom.
Sve to je timu iz Lisabona donelo plasman u šesnaestinu finala Liga Evrope, gde su Orlovi uspeli da eliminišu Tuluz i u osmini finala će odmeriti snage protiv nimalo naivne ekipe Rendžersa, koja igra fenomenalno u poslednje vreme.
Što se tiče portugalske Primeire, možemo konstatovati da stvari za sada teku po planu, pošto se trenutno aktuelni šampion Portugala nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Sporting, ali i uz konstataciju da njihov gradski rival ima meč manje.
U prošlom kolu je lider na tabeli ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv Portimonensea, a taj meč je završen rezultatom 4:0, uz napomenu da je prvi deo igre završen bez pogodaka, što je svakako bilo iznenađujuće, s obzirom da Orlovi u Primeiri na svom terenu uglavnom rivale lome u prvom delu igre.
Pre toga je tim iz prestonice Portugala ostvario još jedan veoma ubedljiv trijumf na svom stadionu protiv Vizele, kada je bilo 6:1, pa dolazimo do zaključka da je Benfika na dva poslednja meča na svom stadionu u prvenstvu postigla čak deset pogodaka.
Inače, kada su u pitanju partije na strani, do sada je ova ekipa odigrala jedanaest mečeva na strani i ostvarila osam trijumfa, dva remija ali i jedan poraz.

Naš predlog

Nikad nije lako prognozirati veliki derbi Lisabona, a ono što je u poslednje vreme i te kako karakteristično za međusobne mečeve između Sportinga i Benfike su golovi, i sva je prilika da će ih biti i na ovom susretu, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.72.

Takođe, realno je da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak na ovom duelu pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.63.

Za kraj, prednost u ovom prvom meču polufinala portugalskog Kupa ipak dajemo domaćoj ekipi i hrabro vam preporučujemo da odigrate jedinicu, a sve to uz kvotu 2.05 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.