TIP DANA: Atletik Bilbao – Atletiko Madrid: Ko će do plasmana u finale Kupa Kralja?

U četvrtak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali revanš meč polufinala španskog Kupa Kralja, u kom će snage odmeriti Atletik Bilbao i Atletiko Madrid.
Prvi duel između ove dve ekipe koji je nedavno odigran na Vanda Metropolitanu je završen pobedom tima iz Baskije od 0:1, a revanš meč je zakazan za 21:30h.

Atletik Bilbao: Mogu li Baskijci da sačuvaju prednost?

Atletik Bilbao je treći najtrofejniji klub u Španiji, odmah iza Reala i Barselone, a poslednji trofej je ova ekipa osvojila 2021. godine u španskom Superkupu.
Inače, mali broj ljudi zna da je tim iz Baskije do sada čak osam puta osvajao naslov prvaka Španije, a kada na sve to dodamo i čak 23 trofeja u Kupu Kralja, poprilično je jasno zašto se radi o trećem najtrofejnijem španskom klubu.
Prošla sezona je bila za zaborav, pošto tim sa San Mamesa nije uspeo da dođe do plasmana u neko od evropskih takmičenja i to pošto je Atletik na kraju završio tek na osmom mestu na tabeli.
Naravno, i pred početak ove sezone je primarni cilj bio izlazak na evropsku scenu, a kada se podvuče crta utisak je da svi u klubu moraju da imaju dosta razloga za zadovoljstvo.
Pre svega, krenućemo od španskog Kupa Kralja gde se Bilbao nalazi praktično nadomak plasmanu u veliko finale, pošto je u prvom meču polufinala ova ekipa pomalo neočekivano uspela da slavi na gostovanju kod favorizovanog Atletiko Madrida, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
U četvrtfinalu je ponos Baskije uspeo da eliminiše Barselonu u jednom fantastičnom meču koji je rešen posle produžetaka, a na kraju je bilo 4:2.
Što se tiče najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala, sva je prilika da ćemo ovu ekipu naredne sezone gledati makar u Ligi Evrope, mada nije isključeno ni da Bilbao napadne Ligu šampiona.
Naime, trenutno se izabranici Ernesta Valverdea nalaze na petom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Atletiko Madrid, koji je između ostalog i rival u polufinalu španskog Kupa Kralja.
Nažalost, u prošlom kolu je Atletik Bilbao doživeo poraz i to na veoma teškom gostovanju kod Betisa, kada je bilo 3:1, međutim, i pored toga, peto mesto na kraju prvenstva ne bi smelo da se dovede u pitanje pošto trenutno Baskijci imaju sedam bodova viška od upravo šestoplasiranog Betisa, što nije nimalo naivna bodovna prednost.
Inače, što se tiče partija na domaćem terenu, gde Atletik po tradiciji igra dosta dobro, ove sezone su Baski na San Mamesu odigrali trinaest mečeva i ostvarili deset trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, i to još u prvom kolu od Real Madrida.

Atletiko Madrid: Samo jedan trijumf na poslednjih šest mečeva!

Atletiko Madrid godinama unazad pripada samom vrhu španskog fudbala, a za preporod tima iz prestonice je najzaslužniji Čolo Simeone.
Za vreme njegovog mandata u Madridu, Atletiko je uspeo da dođe do dva naslova prvaka Španije, dva trofeja u Ligi Evrope, dva Superkupa Evrope, a dva puta su Jorgandžije igrale i veliko finale Lige šampiona, i nažalost, oba puta izgubili.
Prošla sezona je bila zadovoljavajuća, iako nije bilo trofeja, ali je ostvaren primarni cilj, a to je naravno godinama unazad plasman u elitno klupsko takmičenje.
Tokom leta je bilo nekoliko veoma interesantnih transfera, mada, i dalje je glavni igrač ekipe iz prestonice Antoan Grizman, koji polako ali sigurno postaje zaštitni znak ovog kluba.
U ovom trenutku se nekadašnji šampion Španije nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na Atletik Bilbao, koji će zanimljivo biti protivnik i u polufinalu španskog Kupa Kralja.
U prošlom kolu su izabranici Čola Simeonea odigrali jedan jako loš meč i samo remizirali na gostovanju kod Almerije (2:2), koja je već viđena u Segundi naredne sezone.
Generalno, klubu iz prestonice ne ide u poslednje vreme, pošto je Atetiko Madrid na poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima ostvario samo jedan trijumf, i to na domaćem terenu protiv Las Palmasa u prvenstvu, kada je bilo više nego ubedljivih 5:0.
Na putu ka polufinalu španskog Kupa Kralja, Jorgandžije su uspele da eliminišu Real Madrid i tako se revanširaju svom gradskom rivalu za poraz u polufinalu Superkupa.
Što se tiče Lige šampiona, treba istaći da je španski predstavnik uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona i to sa prvog mesta u grupi, uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Lacio. Za protivnika u osmini finala elitnog takmičenja izabranici Čola Simeonea su dobili ekipu Intera, a prvi duel između ova dva tima koji je odigran na Đuzepe Meaci je završen pobedom italijanskog predstavnika od 1:0, što svakako nije nenadoknadiv rezultat. Ipak, treba biti realan da se španska ekipa nije proslavila na tom prvom meču i pravo je čudo kako Neroazuri nisu ubedljivije savladali Atletiko.
Za kraj, Madriđani su do sada odigrali u prvenstvu trinaest mečeva na strani i utisak je da se baš i nisu proslavili, pošto su u tom periodu ostvarili četiri trijumfa, tri remija i čak šest poraza.

Naš predlog

Veoma težak duel za prognoziranje je pred nama, ali smatramo da ni ovog puta neće biti previše pogodaka, pa vam savetujemo da se fokusirate na igru 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.62.

Pored toga, Bilbao zaista retko gubi na svom stadionu, pa je sva prilika da će i ovog puta ponos Baskije ostati neporažen na svom stadionu, zbog čega vam preporučujemo da odigrate duplu šansu 1X uz kvotu 1.39 u Meridianu.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da ovaj revanš meč polufinala španskog Kupa Kralja bude završen bez pobednika, pa hrabro preporučujemo da probate sa X koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.