Najava i analiza: Bundesliga, 24. kolo: Kejn zadržao Bavarce u trci, Farmaceuti u komšiluku za održavanje distance

Malo je nedostajalo da Bajern ne pobedi Lajpcig i da Leverkuzen pred ovo kolo ima dvocifrenu prednost. To je sprečio Hari Kejn, svojim drugim golom na meču, u sudijskoj nadokandi i odžao plamen nade da Bavarci mogu odbraniti Salataru. U 24. kolu Farmaceuti ne idu na dalek put, u Keln bi mogli i biciklama, ali je komšijski derbi uvek više od igre a posebno sada kad Leverkuen juri titulu a Jarčevi se grčevito bore za ospatanak. To će biti centralni meč kola koje će otvoriti Bajernovo gostovanje u Frajburgu. Neće biti lako ti timovima koji se bore za Ligu šampiona, Dortmundu u Berlinu, Lajpcigu u Bohumu i Štutgartu u Volfsburgu. Kvote iz najave bile su aktuelene u vreme sastavljanja predloga.

Frajburg – Bajern – 2,3+ @ 2.01 u Meridianbet

Zaleđena srca navijala Bajerna otopio je centarfor engleske reprezentacije Hari Kejn koji je sa dva gola, drugim duboko u sudijskoj nadoknadi, srušio Lajpcig u prošlom kolu. Da su i tada Bavarci ostali bez pobede već bi moglo da se sprema preseljenje Salatare sa Alijanc arene na Baj arenu u Leverkuzenu. Ovako je Bajern i dalje živ, osam bodova je mnogo ali su oni i prošle sezone na neverovatan način odbranili pehar, pa zašto ne bi još jednom. Posle gostovanja u Frajburgu čeka ih jedan od važnijih mečeva u sezoni, revanš osmine finala LIge šampiona u kome će pokušati da nadoknade gol minusa protiv Lacija. Frajburg takođe ima evropske obaveze, samo dva dana kasnije, oni će u osmini finala igrati prvu utakmicu protiv engleskog Vest Hema. Frajburg je u lako lošoj seriji rezultata u Bundesligi, na poslednjih pet mečeva su izgubili četiri puta i samo jednom igrali nerešeno. Već je poznato da će Tomas Tuhel na leto napustiti Bajern ali svakako da bi voleo da se oprosti nekim trofejom. U Frajburgu Bavarci nemaju izbora, za nas je dvojka izvesna, a verujemo i u golove. Za 2,3+ kvota je 2.01 u kladionici Meridianbet.

Bohum – Lajpcig – GG @ 1.65 u SuperBet

Bikovi su odigrali odličan meč u Minhenu ali nisu uspeli da kao prošle sezone donesu bod sa Alijnac arene. Možda je Lajpcig bio bliži i pobedi ali je Bajern, zahvaljujući Kejnu, uspeo da slavi. Za Lajpcig je povoljna okolnost poraz Dortmunda odd Hofenhajma, pa su i dalje samo bod iza Milionera. Štutgart se malo odvojio na treem mestu i lako bi moglo da se dogodi da o poslednjoj vizi za Ligu šampiona odlučuju Borusija i Lajpcig. Ima još dosta da se igra a Bikovima predstoji i revanš sa Realom kada će u madridu pokušati da naprave senzaciju, nadoknade gol minusa iz prvog meča i eliminšu slavni španski tim. Bohum je podbacio u Menhengladbahu, primili su čak pet golova ali su igrali otvoreno i postigli dva. Prekinuli su niz od tri uzastopna meča bez poraza i na tabeli pali na 15. poziciju. Ipak, imaju isti broj bodova kao i tri tima ispred njih, Union, Volfsburg i Menhengladbah. Bohum je negostoljubiv domaćin, na 11 utakmica na svom terenu poraženi su samo jednom a i to se dogodilo krajem septembra. Za duel sa Bikovima naš predlog je igra gol-gol. Za GG koeficijent u kladionici SuperBet iznosi 1.65.

Darmštat – Augzburg – x @ 3.46 u Primobet

Desetak kola pre kraja Bundeslige šanse Darmštata da i naredne sezone buduu deo elite vrlo su male. Slobodno možemo reći da će biti zanemarljive ukoliko u ovoj rundi ne pobede Augzburg. Za sada su Ljiljani osvojili samo 13 bodova ukupno a prvi tim iznad crte, u ovom momentu, ima 12 više. Jasno je koliko je težak, možda i nemoguć, zadatak pred njima. Darmštat je bez pobede od 7. oktobra i tada su slavili, pogađate, baš protiv Augzburga i to na strani. To im je jedna od ukupno dve pobede, koliko ih trenutno imaju. Za goste bi najslađe bilo da se timu iz Hesena revanširaju trijumfom na njihovom terenu i tako ih, gotovo formalno, pošalju nazad u Cvajtu. Augzburg je osvojio kapitalno važne bodove protiv Frajburga u prethodnom kolu i popeo se na 11. poziciju mada četiri tima ispod njih zaostaju samo po bod. Nama je ovde remi nekako najrealniji, a na stranu što to neće biti po meri ni jednima ni drugima. Za x se u kladionici Primobet dobija koeficijent koji iznosi 3.46.

Hajdenhajm – Ajntraht – GG3+ @ 2.10 u Mozzartbet

Za razliku od Darmštata drugi ovosezonski novajlija, ekipa Hajdenhajma, mnogo se bolje snašla u Bundesligi i pored činjenice da su jedini debitanti. Još uvek nisu obezbedili opstanak ali smo uvereni da će u tome, na lakši ili teži način, uspeti na kraju. U prethodnih deset rundi poraženi su samo jednom i to protiv neprikosnovenog Leverkuzena pre dva kola. U prošlom su osvojili bod u Berlinu protiv Uniona, čime su i direktnog konkurenta zakinuli za dva poena. Deseto mesto nije garancija mirnog finiša prvenstva ali 11 bodova, koliko imaju više od prvog tima ispod crte, svakako jesu. Ajntraht je počeo da popušta, od velikih ambicija Orlova teško da će se nešto ostvariti, a oni za pobedu ne znaju u poslednjih 6 utakmica, četiri u Bundesligi i dve su odigrali u Evropi. Te dve su ih i koštale završetka evropskog puta s obzirom da ih je izbacio belgijski Rojal Union u baražu za osminu finala LIge konferencija. Ajntraht je i dalje na mestu koje vodi u Evropu, ali je plasman u Ligu šampiona nerealan. U prošlom kolu nisu pobedili ni Volfsburg u Frankfurtu, ali su bar spasili bod golom Marmuša u nadoknadi. Ovde su golovi zagarantovani i to na obe strane. Za GG3+ kvota u kladionici Mozzartbet iznosi 2.10.

Majnc – Menhegladbah – 0-2 @ 2.10 u SuperBet

Domaćin je u sve težoj situaciji u u Majncu bili bili prezadovolji kad bi uspeli da izbore baraž za opstanak. Pobeda nad Augzburgom oživela je nadu u povoljan rasplet ali su u prošlom kolu upisali novi poraz, ovog puta sasvim očekivan, kod Bajera u Leverkuzenu. Čak i na toj utakmici mogla je da se primeti bolja forma Majnca, a pitanje je samo da li su zakasnili sa finišom. Videćemo koliko mogu u duelu sa Borusijom iz Menhengladbaha. Svaki meč do kraja sezone za Majnc je kvalifikacioni, a to posebno važi za ovaj. Ukoliko pobede Ždrepce a Keln izgubi od Leverkuzena, doći će do rokade i Majnc će se nađi na 16. mestu, onom koje donosi baraž. Menhengladbah je ostvario važnu pobedu protiv Bohuma i sada mnogo lakše dišu u ovom gradu. Taj trijumf je stigao posle pet vezanih utakmica bez pobede i sa samo dva psotignuta gola za tih 450 minuta. Za nešto više od 90 minuta igre protiv Bhuma dali su čak 5 golova. Motiv je apsolutno na strani domaćina ali se mi opredeljujemo za igru na mali broj golova. Očekujemo tvrd meč i to je glavni razlog za ovakvu odluku. Za 0-2 gola kvota u kladionici SuperBet iznosi 2.10.

Union Berlin – Dortmund – GG @ 1.65 u MaxBet

Posle deset vezanih utakmica bez poraza, računajući i Ligu šampiona, razbijen je i krčag Borusije i to u Dortmundu. Milioneri su izgubili od Hofenhajma sa 3:2 i zabrinuli svoje navijače pred meč sezone, revanš protiv PSV-a u osmini finala Lige šampiona. Lajpcig je ostao na samo bod zaostatka ali je Štutgart dodatno umakao i Milionerima preti žestoka borba za obezbeđivanje novog plasmana u Ligu šampiona. Teško je izbrisati iz misli onu propuštenu šansu iz prethodne sezone i verujemo da je to glavna kočnica za tim Edina Terzića tokom prvenstva ove godine. Nešto slično može se reći i za tim Uniona, samo što je Berlince skupo koštalo to što su ostvarili velike uspehe nenadano. Igrali su po prvi put u Ligi šampiona a nisu bili spremni za tako nešto posle samo četiri sezone u Bundesligi. U jednom momentu Union se našao na začelju tabale i sledila je i smena trener Fišera, legende kluba. Dolazak Nevena Bjelice pokrenuo je stvari s mrtve tačke, za Evropu je bilo kasno ali su bar u prvenstvu na sigurnom, bar za sada. Već četiri kola Union nema poraz i sigurno da će pokušati da niz nastavi i u meču sa favoritom iz Dortmunda. Naš predlog je igra gol-gol sa kvotom 1.65 u kladionici MaxBet.

Volfsburg – Štutgart – x @ 3.56 u Primobet

Sekunde su delile Vukove od prve pobede u 2024. godini ali su na kraju ostali bez nje u Frankfurtu. Nastavio je Volfsburg sa nerešenim rezultatima i protiv Ajntrahta im je to bio pesti u 7 odigranih utakmica u ovoj godini. Očigledno da tim Nika Kovača ima problem sa privođenjem kraju utakmica u kojima imaju prenost i to se najbolje videlo i u gradu na Majni jer je Marmuš izjednačio u 92. minutu. U grad automobila stiže trećeplasirani Štutgart, ekipa koja krupnim koracima grabi ka plasmanu u Ligu šampiona. Mogle su Švabe da dodatno umaknu Dortmundu i Lajpcigu, jedinim pratiocima i konkurentima, koji su poraženi u prošlom kolu, ali je i Štutgart podbacio remijem sa Kelnom na svom terenu. Ipak, i ovako imaju solidnih 6 bodova više od Milionera i sedam od Lajpciga, pa trebaju samo da nastave sa ovakvim igrama i svi će biti prezadovoljni u Štutgartu, pogotovo jer su prošlog proleća opstanak u Bundelsigi obezbedili tek u baražu protiv Hamburgera. U prvom delu sezone Štutgart je na Mercedes Benz areni pobedio Volfsburg sa 3:1 i svakako je blagi favorit i u Volfsburgu. Opet se nekako ”crta” remi na utakmici Volfsburga, pa za ovaj tip u kladionici Primobet sledi kvota koja iznosi 3.56.

Keln – Leverkuzen – 2,3+ @ 1.98 u Meridianbet

Meč koji privlači najviše pažnje u ovom kolu igra se u gradu na reci Rajni, prestonici pokrajine Severna Rajna Vestfalije. Radi se o duelu dve ekipe koje deli samo desetak kilometara, a računajući udaljenost stadiona, još i manje. I kada bodovi nisu toliko važni, kao što je to slučaj sada, rivalstvo je ogromno a šta tek reći u momentu kada se Bajer bori za titulu a Keln grčevito za opstanak. Leverkuzen još ne zna za poraz, ne samo u Bundelsigi, već ni u domaćem kupu ni u Evropi. Neverovatna sezona za sada je iza Farmaceuta i bilo bi stvarno šteta da je ne krunišu titulom šampiona Nemačke. Svi su se umorili od dominacije Bajerna i voleli bi da se Salatara po prvi put nađe u gradu poznatom po čuvenoj farmaceutskoj kući. U prva 23 kola Bajer ima 19 pobeda i samo 4 remija i osam koraka su ispred jedinog konkurenta Bajerna iz Minhena. Mogla je ta razlika da bude i svih 10 bodova da Bavaraci nisu u smiraj meča slavili protiv Lajpciga. U narednom perodu Leverkuzen čeka mnogo utakmica, igraće na tri fronta i na sva tri imaju najviše ambicije. Titula je glavni cilj ali neće odustati ni od DFB kupa ni Lige Evrope. Keln traži spas, sada su na mestu koje vodi u baraž a optimizam daje nerešen ishod u Štutgartu iz prošlog kola. Prednost je, ipak, na strani gostiju i uz dvojku predlažemo i tri gola ukupno na meču. Za 2,3+ kvota je 1.98 u kladionici Meridianbet.

Hofenhajm – Verder – x2,2+ @ 2.20 u MaxBet

Kada se najmanje očekivalo Hof je prekinuo niz bez pobede u Bundesligi. Nakon osam vezanih mečeva u kojima nisu osetili slast trijumfa uspeli su da slave na gostovanju na Signal Iduna parku u Dortmundu sa 3:2. Ostali su u igri za plsman u Evropu ali je još važnije da su probili barijeru zbog nemogučnosti da ostvare pobedu. U Sinshajm dolazi ovog proleća odlični Verder. Zeleni su izgubili samo jednom u prethodnih deset kola i to na svom Vezeru od Hajdenhajma. Na strani su poslednji neuspeh doživeli početkom decembta u Štutgartu a sada imaju tri vezane pobede na strani. Pobedio je Verder kao gost Bajern, Majnc i Keln i to sva tri puta rezultatom 1:0. Sjajna odbrana biće adut i u Sinshajmu ali ne zaboravite da je Hofenhajm dao tri gola Borusiji u Dortmundu. U Bremenu je jesenas Hof pobedio sa 3:2, a sada verujemo da se Zeleni mogu revanširati jer su prepuni samopouzdanja. Ipak, ostavljamo mogućnost da bude i nerešeno, pa predlažemo duplu šansu na goste uz bar dva gola ukupno. Za x2,2+ kvota je 2.20 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.