Tiket dana Evroliga (petak, 01.03.2024)

Večerašnjim utakmicama završava se 27. kolo košarkaške Evrolige. Takmičenje se bliži kraju i sada je svaka pobeda zlata vredna, posebno za timove koji se bore za plasman u doigravanje. Kvote i granice iz predloga bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Fenerbahče – Baskonija – D+ (granica 88,5) @ 2.05 u Meridianbet

Posle poraza od Panatinaikosa ekipa Fenerbahčea je ispala iz plej-of zone. Međutim pred ovo kolo samo ih jedna pobeda deli od 4. pozicije, one koju bi želeli da zauzmu posle 34. kola. Prošle sezone nisu bili među prve četiri ekipe i nisu uspeli da se domognu Fajnal fora. Za vreme pauze Fener je osvojio prvi trofej u Turskoj, u finalu kupa bili su bolji od Anadolu Efesa i sa dosta optimizma ulaze u finiš Evrolige. U Istanbul stiže Baskonija koja je na predah otišla sa dve vezane domaće pobede koje su ih vratiile u plej-in zonu. Plasman u doigravanje je cilj i baskijskom klubu i za njih je svaki naredni meč kvalifikacioni. Početkom decembra odigran je zanimljiv meč u Vitoriji koji je Baskonija dobila sa poenom razlike. Sada nam se čini da će Fener izaći kao pobednik iz ovog duela a oba tima igraju izuzetno potentno u napadu i verujemo i u dosta poena. Predlog je domaćin daje više od 88,5 koševa, a za ovaj tip kvota je 2.05 u kladionici Meridianbet.

Žalgiris – Olimpijakos – 1 @ 2.04 u Meridianbet

Litvanci ne odustaju od novog plasmana u doigravanje iako su jednog trenutka bili u izgubljenoj situaciji. Tada je došlo i do promene trenera, Maksvitisa je zamenio Trinkijeri, a Žalgiris je počeo da pobeđuje i favorite. Pobeda nad Zvezdom u Beogradu, posle koje je uspedila pauza, dovela ih je do skora 11-15 i pred ovo kolo bili su dve pobede daleko od plej-ina. Posebno dobro u poslednje vreme igraju u Kaunasu. U nizu su srušeni Alba, Fener, Efes i Panatinaikos. Da bi uhvatili poslednji voz za doigravanje moraju da dobiju i Olimpijakos na svom parketu ali i neke utakmice na strani. Pirejci su, kao i Žalgiris, u međuvremenu osvojili domaći kup, a u Kaunasu ponovo neće biti kompletni. Pored duže odsutnog Nikole Milutinova pod znakom pitanja su i Najdžel Vilijams- Gos i Janis Larencakis. Nejasna je situacija i sa Nazom Mitru- Longom, plejmejkerom koji je pojačao Atinjane u toku sezone. Neće ni Žalgiris biti kompletan, u kupu Litvanije teže se povredio veoma bitan defanzivac Dovidas Gidraitis i to će biti problem za Trinkijerija. Ipak verujemo u pobedu domaćina a za nju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent koji iznosi 2.04.

ASVEL – Olimpija Milano – 2,UP+ (granica 155,5) @ 2.73 u Meridianbet

Za ekipu iz Vilerbana još je jedino važno da izbegne poslednju poziciju na tabeli, pošto ni ove sezone neće videti doigravanje. Nije to iznenađenje, Asvel je od starta sezone igrao vrlo slabo, već u prva dva meča protiv beogradskih ”večitih” videlo se da to nije tim za plej-of, a to su samo potvrđivali iz kola u kolo. Imali su i svojih svetlih trenutaka, doduše vrlo retkih. Sada je na klupi već treći trener a francuski tim je samo na 5 pobeda uz čak 21 poraz. Poslednu pobedu ostvarili su u Minhenu protiv Bajerna još 25. januara a od tada su vezali tri poraza. Za Olimpiju je ovo ključni meč, meč koji jednostavno moraju dobiti. Posle velikih kadrovskih problema ekipa iz Milana se kompletirala i kreće ka obezbeđivanju vize za plej-in fazu. Sada su dve pobede udaljeni od nje ali to nije nešto što ne mogu da sustignu u preostalih osam utakmica. odbacili su u finalu Kupa Italije u kome su poraženi od Napolija, a nedovoljne su bile dobre parije Melija i Mirotića kada su svi ostali podbacili. Predlog za duel u Vilerbanu je dvojka uz više od 155,5 poena ukupno. Za kombinaciju 2,UP+ kvota je 2.73 u kladionici Meridianbet.

Bajern – Crvena zvezda – UP – (granica 161,5) @ 1.87 u Meridianbet

Zvezda je porazom od Žalgirisa verovatno zakucala poslednji ekser u sanduk svojih nadanja da mogu u doigravanje. Ništa još nije rešeno ali je teško očekivati da crveno-beli u preostalih osam kola upišu dovoljan broj pobeda i da konkurenti izgube dovoljan broj utakmica, da bi na kraju bili barem 10. Sada imaju tri pobede manje od poslednjeg tima u zoni plej-ina, pa bi pobeda u Minhenu mogla da oživi nade, ali i Bavarci traže svoju šansu, posebno nakon pobede nad Partizanom u prošlom kolu u sred srpske prestonice. I Bajern i Zvezda su osvojili u međuvremenu domaći kup, ali će Beograđani u Minhenu biti oslabljeni neigranjem Miloša Teodosića, a poznato je da ekipa Janisa Sferopulosa nije ista sa i bez sjajnog organizatora igre. Nema još uvek ni mladog Topića, pa će lopta biti najčešće u rukama brazilskog pleja Jaga Dos Santosa. On je u dobroj formi ali ume i da podbaci. Što se Bajerna tiče oni imaju samo pobedu više od Zvezde pa je i za njih ovaj meč poslednja šansa za hvtanje priključka. U prvom delu sezone Zvezda je lako slavila, a sada će meč biti krajnje neizvestan. Gosti će imati veliku podršku sa tribina, možda i veću nego domaćin, a naš predlog je igra na manji broj koševa ukupno. Za UP – kvota je 1.87 a granica je na 161,5 koševa ukupno u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Meridianbet iznosi 21.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.