Najava i analiza: Serija A, 27. kolo: Fudbaleri Intera već stavili jednu ruku na šampionski pehar!

Od petka su na programu mečevi 27. kola italijanske Serije A. Ovo kolo nam donosi tri fantastična meča, mada na prvi pogled deluje da će na svim terenima biti izuzetno interesantno.
Izdvajamo duele između Napolija i Juventusa, kao i Lacija i Milana što će ujedno biti i uvodni meč ovog kola, ali ne smemo zaboraviti ni obračun u Bergamu za plasman u Ligu šampiona, pošto će petoplasirana Atalanta ugostiti četvrtoplasiranu Bolonju.
Od ostalih duela izdvajamo mečeve između Intera i Đenove kao i Monce i Rome, uz konstataciju da nam ovo kolo donosi i duel na Bentegodiju, gde će Verona ugostiti Sasuolo, i biće to pakleno važan meč za obe ekipe, pošto se i jedni i drugi grčevito bore za opstanak, i nije isključeno da jedan od ovih timova naredne sezone gledamo u Seriji B.

Lacio – Milan – X2 @ 1.36 u Superbet

Prvi meč ovog kola se igra na Olimpiku, gde će Lacio ugostiti Milan. Lacio ima dosta problema u Seriji A, o čemu najbolje svedoči i poraz u prošlom kolu od Fiorentine, međutim, isto tako ova ekipa igra odlično u Ligi šampiona, gde Lacijale već za nekoliko dana očekuje revanš meč protiv Bajerna, a svakako da je to trenutno u prvom planu, pogotovu što italijanski predstavnik ima prednost iz prvog meča (1:0).
Milan je vezao dve utakmice bez trijumfa, pošto je ova ekipa prvo doživela poraz na gostovanju kod Monce, a potom i remizirala na svom stadionu protiv Atalante, kada je bilo 1:1, nakon čega se Rosoneri nalaze na trećem mestu na tabeli, uz čak šesnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Inter.
Prvo mesto je naravno nedostižno, ali deluje da nekadašnji šampion Evrope ima i te kako šta da poruči u borbi za drugu poziciju na tabeli.
Sari će sigurno odmarati igrače za duel protiv Bajerna, što je lepa prilika za Rosonere, pa vam savetujemo da probate sa duplo šansom X2 uz kvotu 1.36 u Superbetu.

Udineze – Salernitana – 3+ @ 2.00 u Meridianbet

Prvi meč subotnjeg programa se igra u Udinama gde će Udineze dočekati Salernitanu. Očekivalo se dosta više od popularnih Zebri u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, međutim, u ovom trenutku se crno-beli nalaze na petnaestom mestu na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je Udineze poražen na gostovanju kod Đenove, a taj duel na Marasiju je završen pobedom domaćeg tima od 2:0.
Salernitana je odavno prežaljena, pošto se tim sa juga Italije trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz samo trinaest osvojenih bodova, što je za čak sedam poena manje u odnosu na timove koji su trenutno u bezbednoj zoni. U prošlom kolu je tim iz Salerna poražen na svom terenu od Monce (0:2).
Lepa prilike da tim iz Udina konačno dođe do trijumfa, ali su ipak sigurnija varijanta golovi pa savetujemo igru 3+ uz kvotu 2.00 u Meridianu.

Monca – Roma – GG @ 1.83 u Maxbet

Monca i u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A igra na veoma visokom nivou, a tim koji je u vlasništvu legendarnog Adrijana Galijanija se trenutno nalazi na sredini tabele, preciznije na jedanaestoj poziciji i opstanak se ni ovog puta neće dovesti u pitanje, što je naravno i bio primarni cilj.
Na poslednjih pet mečeva ova simpatična ekipa je ostvarila tri trijumfa uz dva remija, a u prošlom kolu je Monca savladala Salernitanu na gostovanju, sa 0:2.
Roma igra fenomenalno od kako je na klupu ovog tima seo Danijele De Rosi, a u ovom trenutku se Rimljani nalaze na šestom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju i deluje da će se Vučica do kraja boriti za plasman u Ligu šampiona.
Sva je prilika da će i jedna i druga ekipa postići ovde makar po jedan pogodak, pa savetujemo igru GG uz kvotu 1.83 u Maxbetu, uz konstataciju da bi Roma vrlo lako mogla da upiše ovde i novi trijumf i u potpunosti se uključi u borbu za plasman u Ligu šampiona.

Torino – Fiorentina – X2 @ 1.49 u Primobet

Sigurno je pre svega da veoma mali broj ljudi zna da su Torino i Fiorentina bratski klubovi, pa se neretko dešavalo da se mečevi između ova dva tima završe bez pobednika.
Torino je u ovom trenutku stacioniran na desetom mestu na tabeli, i kako sada stvari stoje ni ovog puta Bikovi neće napraviti iskorak i doći do plasmana u neko od evropskih takmičenja, a pogotovu nakon dva vezana poraza, protiv Lacija i protiv Rome, mada treba reći da Torino nije imao sreće ni sa rasporedom.
Fiorentina je u prošlom kolu ostvarila veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Lacija, i to nakon preokreta, pošto su Rimlajani na odmor otišli sa golom prednosti, ali je na kraju Viola ipak slavila sa 2:1, pa se trenutno ekipa iz Firence nalazi na sedmom mestu na tabeli.
Veoma težak meč za prognoziranje, ali kako su gostima bitniji bodovi na ovom duelu, smatramo da Fiorentina neće izgubiti ovaj meč pa savetujemo da se oprobate sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.49 u kladionici Primobet.

Verona – Sasuolo – GG @ 1.78 u Maxbet

U gradu ljubavi se igra derbi začelja, pošto će Verona ugostiti Sasuolo. I jedna i druga ekipa igra dosta loše ove sezone, a krenimo od domaćina, koji je trenutno stacioniran na sedamnaestom mestu na tabeli uz 20 osvojenih bodova, koliko ima i njihov protivnik na ovom meču.
Vrlo lako se može desiti da jednu od ove dve ekipe naredne sezone gledamo u Seriji B, a sva je prilika da će to u velikoj meri zavisiti i od ishoda ovog duela.
Verona je u prošlom kolu glatko poražena na gostovanju kod Bolonje kada je bilo 2:0, dok je Sasuolo u sredu doživeo pravi debakl na svom terenu protiv aktuelnog šampiona Napolija, a taj susret je pripao gostima rezultatom 1:6. Pre toga je Alesio Dionizi dobio otkaz, ali se ni dolaskom novog trenera nije nešto mnogo promenila igra tima iz Ređa Emilije, čak, deluje da ukoliko Neroverdi ovako nastave, ne gine im selidba u niži rang.
Očekuje nas buran meč a samim tim i golovi na obe strane, pa savetujemo igru GG uz kvotu 1.78 u Maxbetu.

Empoli – Kaljari – 1 @ 2.15 u Mozzartbet

Empoli je u najboljem mogućem trenutku ubacio u petu brzinu, i ako tim iz Toskane nastavi u ovom ritmu, opstanak se neće dovesti u pitanje, a to naravno i jeste primarni cilj ovog tima.
Na poslednjih pet mečeva Empoli ne zna za poraz, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila dva trijumfa uz tri remija. U prošlom kolu su Plavci golom u sudijskoj nadoknadi slavili na gostovanju kod Sasuola, a taj duel u Ređo Emiliji je završen rezultatom 2:3.
Kaljari se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli i tim sa Sardinije je svakako jedan od glavnih kandidata za selidbu u niži rang. U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na svom terenu protiv Kaljarija, a taj meč je završen rezultatom 1:1, uz napomenu da je domaća ekipa izjednačujući pogodak postigla u šestom minutu sudijske nadoknade.
Kao što smo već rekli Empoli igra sjajno u poslednje vreme i deluje da je ova ekipa veliki favorit na ovom duelu pa savetujemo da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 2.15 u Mozzartu.

Frozinone – Leće – 3+ @ 1.92 u Meridianbet

Frozinone je u prošlom kolu bio nadomak velikog boda na gostovanju kod favorizovanog Juventusa, ali je Stara dama postigla pogodak u poslednjim sekundama meča i ostvarila veoma važan trijumf, a ostaje žal, pošto su gosti pružili jednu od svojih najboljih partija ove sezone.
Trenutno je tim iz prestonice na šesnaestom mestu na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na najugroženije timove na tabeli, i naravno, do kraja će se novajlija u Seriji A boriti za opstanak u društvu najboljih.
Leće je u prošlom kolu doživelo debakl, pošto je Inter na jugu Italije slavio sa 0:4, a bio je to ujedno treći uzastopni poraz za ovu ekipu, koja se trentno nalazi na četrnaestom mestu na tabeli i ima samo četiri boda viška u odnosu na ekipa koje su u zoni ispadanja.
Pre svega, očekuje nas jedan otvoren meč gde golovi ne bi smeli da izostanu, pa predlažemo igru 3+ uz kvotu 1.92 u Meridianu.

Atalanta – Bolonja – 1 @ 2.05 u Mozzartbet

Jedan od najzanimljivijih duela ovog kola se igra u Bergamu gde će petoplasirana Atalanta dočekati četvrtoplasiranu Bolonju, pa na prvi pogled vidimo da nas očekuje duel između dva glavna kandidata za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Atalanta je nažalost u prošlom kolu doživela pravi debakl na gostovanju kod Intera, pošto je taj meč završen rezultatom 4:0, međutim, mora se priznati da Neroazuri igraju fenomenalno u poslednje vreme.
Što se tiče Bolonje, malo ko je očekivao da će izabranici Tijaga Mote igrati ovako dobro ove sezone, a najbolji pokazatelj za to je sjajno četvrto mesto na tabeli.
Na poslednjih pet mečeva je Bolonja ostvarila isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Verone, kada je bilo 2:0.
Veoma važan meč i za jednu i drugu ekipu, međutim, moramo podsetiti na blistave partije Atalante u poslednje vreme na domaćem terenu, pa hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu, a sve to uz kvotu 2.05 u Mozzartu.

Napoli – Juventus – 3+ @ 2.35 u Meridianbet

Još jedan derbi kola se igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će fudbaleri Napolija ugostiti Juventus. Napoli ni blizu ne igra onako kao što je to bio slučaj prošle sezone, u kojoj je ova ekipa osvojila Skudeto, međutim, u prošlom kolu je Napoli podsetio na tu ekipu.
Naime, tim sa juga Italije je u zaostalom susretu demolirao ekipu Sasuola u Ređo Emiliji, pošto je taj susret završen rezultatom 1:6, a mogli su gosti bez preterivanja i do još nekog gola. Trenutno se Napolitanci nalaze na devetom mestu na tabeli, i daleko su od borbe za mesto koje vodi u makar Ligu Evrope.
Juventus je u prošlom kolu u poslednjim sekundama stigao do trijumfa na svom stadionu protiv Frosinonea, a taj meč je završen rezultatom 3:2. U međuvremenu je Pogbi potvrđena kazna, i francuski fudbaler ima četvorogodišnju zabranu igranja, pa je za njega verovatno i karijera završena.
Inače, trenutno se Juve nalazi na drugom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na Milan i svakako je da će tim iz Torina dati sve od sebe da sačuva tu poziciju i na kraju prvenstva.
Po svemu sudeći nas očekuje jedan duel sa dosta pogodaka, pa predlažemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.35.

Inter – Đenova – 1&GG @ 3.60 u Superbet

Poslednji meč ovog kola se igra na stadionu Đuzepe Meaca gde će Inter ugostiti Đenovu. Nema nikakve sumnje da su Neroazuri do sada najviše pokazali od svih timova u Seriji A, i ako se po jutru dan poznaje, Inter će dosta lakše nego što se očekivalo doći do novog Skudeta.
U četvrtak je tim iz Milana u zaostalom kolu uspeo da savlada nimalo naivnu ekipu Atalante, a taj meč je završen rezultatom 4:0, što najbolje odslikava kako puleni Simonea Inzagija igraju u poslednje vreme.
Jedna od retkih ekipa koja je uspela da odoli Interu u prvom delu sezone je upravo Đenova, koja igra zaista sjajnu sezonu i kako sada stvari stoje popularne Grifone ćemo i naredne godine gledati u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.
Trenutno se Đenova nalazi na odličnom dvanestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je savladana Đenova sa 2:0.
Pobeda domaćina se ne dovodi u pitanje, uz konstataciju da očekujemo i makar jedan pogodak u mreži lidera na tabeli, pa preporučujemo igru 1&GG uz fantastičnu kvotu 3.60 u Superbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.