TIP DANA: TSC – Crvena zvezda: Aktuelni šampion Srbije na teškom ispitu!

U subotu je sjajna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali najzanimljiviji meč 23. kola srpskog šampionata, u kom će ekipa TSC-a, na svom stadionu u Bačkoj Topoli ugostiti ekipu Crvene zvezde.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 16 časova.

TSC: Primarni cilj je osvajanje trećeg mesta na tabeli!

Prošla sezona je za TSC bila najuspešnija od osnivanja ovog kluba, a u prilog tome ide i činjenica da je ova ekipa uspela da dođe do drugog mesta na tabeli u srpskom šampionatu, a samim tim i do direktnog plasmana u Ligu Evrope, ali i trećeg kola kvalifikacija za ulazak u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, gde je ovaj tim očekivano poražen od Brage.
Naravno, nije se od grupne faze drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja očekivalo puno, osim da izabranici Žarka Lazetića steknu evropsko iskustvo, a na kraju je srpski predstavnik takmičenje završio na trećem mestu u grupi uz samo samo jedan osvojen bod, i to na domaćem terenu protiv Olimpijakosa kada je bilo 2:2.
Primarni cilj će i ovog puta biti plasman na jednu od prve tri pozicije u šampionatu Srbije, kako bi tim iz Bačke Topole mogao ponovo da se oproba u Evropi.
U ovom trenutku se izabranici Žarka Lazetića nalaze na trećem mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na četvrtoplasirani Čukarički, koji čak ima i meč viška, pošto je tim sa Banovog Brda sinoć slavio na svom terenu protiv Napretka sa 2:1.
Na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu srpskog fudbala, TSC je ostvario četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na svom terenu, takođe protiv Napretka iz Kruševca, kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu je tim iz Bačke Topole ostvario veoma važan trijumf na gostovanju u Pančevu kod ekipe Železničara, a taj meč je završen rezultatom 2:3, uz konstataciju da su gosti u jednom trenutku imali i tri gola prednosti, ali je domaći tim u finišu meča zaigrao dosta bolje, uspeo da postigne dva pogotka, i na kraju finiš susreta učini zanimljivim.
Pre toga su puleni Žarka Lazetića slavili na svom terenu protiv poslednjeplasiranog Radnika iz Surdulice, a taj susret je završen minimalnom pobedom domaće ekipe, i to pogotkom Đakovca sa bele tačke.
Inače, imao je TSC ove sezone nekoliko blistavih partija, a ona najbolja se desila prošle godine na gostovanju kod Partizana, kada je ova ekipa uspela da savlada crno-bele sa više nego ubedljivih 4:0, što je nešto što je malo ko mogao da pretpostavi pre početka tog duela.
Za kraj, na domaćem terenu je ekipa iz Bačke Topole do sada odigrala jedanaest mečeva na svom stadionu i ostvarila šest trijumfa, tri remija i samo dva poraza.

Crvena zvezda: Težak ispit pred derbi sa Partizanom!

Godinama unazad crveno-beli dominiraju srpskim šampionatom, a prošle sezone je naslov prvaka Srbije automatski značio i direktan plasman u Ligu šampiona, pa je ulog bio ogroman.
Bez većih problema je najtrofejniji srpski klub stigao do novog trofeja u svojim vitrinama, i to na jedan veoma ubedljiv način, pa slobodno možemo reći da se pitanje naslova prvaka niti u jednom trenutku i nije dovelo u pitanje.
Nažalost, u Ligi šampiona se crveno-beli nisu proslavili, a na kraju je nekadašnji šampion Evrope završio na poslednjem mestu u grupi, što znači da Zvezda nije uspela da dođe ni do nastavka takmičenja u Ligi Evrope, a upravo to i jeste bio primarni cilj za ovu sezonu, barem kada je u pitanju Evropa.
Na šest odigranih mečeva predstavnik Srbije je doživeo čak pet poraza, uz samo jedan remi i to na domaćem terenu protiv Jang Bojsa kada je bilo 2:2. U meču odluke, kolo pre kraja, tim koji je u tom trenutku predvodio Barak Bahar nije uspeo da savlada Jang Bojse na strani, pa je već tada bilo definitivno da će crveno-beli završiti na poslednjem mestu u grupi.
Opšti utisak je da se srpski predstavnik nije obrukao ni u jednom meču, međutim, od ovog tima su se i te kako očekivale bolje partije u šampionatu, a nakon poraza u poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva od Partizana, Barak Bahar je smenjen.
Na mesto uspeha je vraćen Vladan Milojević, pred kojim će biti dosta težak zadatak, da bude bolji od ove sezone odličnog Partizana, koji se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli, uz bod viška, a sve to na samo nedelju dana od predstojećeg “večitog derbija”.
Od kako se Milojević vratio na užarenu klupu Zvezde, ovaj tim je ostvario isto toliko trijumfa. Sve je krenulo od pobede u prvom kolu prolećnog šampionata na domaćem terenu protiv neugodnog Voždovca, kada je bilo 2:1, uz podsećanje da su popularni Zmajevi ove sezone naneli prvi poraz aktuelnom šampionu Srbije.
Nakon toga je Zvezda bez većih problema slavila na teškom gostovanju kod Novog Pazara kada je bilo 3:0, a sa istim rezultatom je savladan Čukarički u prošlom kolu na domaćem terenu.
Za kraj, na gostovanjima su crveno-beli do sada odigrali jedanaest mečeva i ostvarili osam trijumfa uz tri poraza, i to od Partizana, Voždovca i Čukaričkog.

Naš predlog

Sigurno je da crveno-bele očekuje nimalo lak meč, a sve to nedelju dana pred “večiti derbi” koji bi vrlo lako i mogao da odluči pitanje šampiona Srbije. Ipak, ukoliko žele da ostanu u igri za naslov prvaka, izabranici Vladana Milojevića prosto moraju da slave na ovom duelu, pa vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.26.

Možda su malo kladionice potcenile domaćina, međutim, gosti zaista nemaju pravo na kiks na ovom duelu, i sva je prilika da će aktuelni šampion Srbije od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu tima iz Bačke Topole, zbog čega vam preporučujemo da se oprobate sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.71.

Za kraj, vrlo je moguće da će nam ovaj susret između drugoplasirane i trećeplasirane ekipe na tabeli doneti i dosta pogodaka, pa vam preporučujemo da se oprobate sa igrom 4+ uz kvotu 1.97 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.