Najava i analiza: Premijer liga, 27. kolo: Haland preti Junajtedu u gradskom derbiju Mančestera, Klop traži izlaz iz notingemske šume

premijer liga

Stvari dobijaju na dramatičnosti kako se bliži finiš Premijer lige. Liverpul, Siti i Arsenal su u samo dva boda i ova tri tima odlučiće o novom šampionu Engleske. Ostalo je još 12 kola i svašta je moguće, ali pehar će završiti na Emirejetsu ili Enfildu, ukoliko ne ostane na Etihadu. U ovom kolu igra se derbi Mančestera, Siti dočekuje probuđeni Junajted, a težak posao čeka desetkovani Liverpul u Notingemu. Arsenal ne bi smeo da ima problema u Šefildu, dok će Vila u Lutonu tražiti bodove za ostanak na 4. poziciji. Predložene kvote iz najave bile su aktuelne u trenutku pisanja analize.

Brentford – Čelsi – x @ 3.80 u Primobet

Pčelice su u lošoj formi i samo zahvaljujući slabim rezultatima Šefilda i Barnlija još uvek su na pristojnoj udaljenosti od zone ispadanja. U međuvremenu su Evertonu vraćena četiri boda od onih deset, koliko su bili kažnjeni, pa su i Karamele prestigle Brentford na tabeli. Sva je prilika da će se Luton, Brentford i Forest boriti da izbegnu tu poslednju, treću, poziciju koja vodi u niži rang, pošto sumnjamo da se Klaretsi i Oštrice mogu izvući. Na Komjuniti dolazi gradski rival Čelsi. Plavci su imali baš naporan program u prethodnoj sedmici. U nedelju su ostali bez trofeja u EFL kupu pošto su poraženi u finalu od Liverpula. Držali su se odlično i jedini gol primili tek u samom finišu drugog produžetka. Da se stiglo do penala verujemo da bi odlični golman Đorđe Petrović ”skinuo” neki penal Redsima. U sredu je Čelsi teškom mukom izbacio Lids iz FA kupa, pa mu to takmičenje ostaje kao šansa za trofej i Evropu. Čini nam se da bi ovde bod bio po meri i jednima i drugima, pa predlažemo x sa kvotom 3.80 u kladionici Primobet.

Everton – Vest Hem – 0-2 @ 1.95 u SuperBet

U znatno boljem raspoloženju Karamele čekaju ovaj meč sa Čekićarima. Iako nisu pobedili već punih devet rundi između dva prvenstvena kola prihodovali su četiri boda. Toliko im je Savez oprostio od kazne i smanjio je na 6 bodova umesto 10, koliko je ona iznosila. Na Gudisonu se lakše diše, od zone ispadanja sada je Everton na 5 bodova razlike ali je i pretekao Notingem Forest i Brentford. U prethodnih šest kola Everton ima pet remija i samo jedan poraz i to od Sitija u Mančesteru. Ne može se govoriti o nekoj krizi kada su rezultati takvi ali sigurno da skor nije zadovoljavajući za Šona Dajša i njegove momke. U Liverpul dolazi Vest Hem, ekipa koja niz od šest mečeva bez pobede, i sa tri vezana poraza, prekinula u prošlom kolu trijumfom nad Brentfordom. Njih u četvrtak čeka prvi meč osmine finala Lige Evrope protiv nemačkog Frajburga a Čekićari imaju velike ambicije i u tom takmičenju u kome nastupaju zahvaljujući osvajanju Lige konferencija prošle sezone. Da podsetimo, ako bi trijumfovali u Ligi Evrope debitovali bi naredne jeseni u Ligi šampiona. Očekujemo tvrd meč sa malo golova, kao i jesenas kada je Everton slavio sa 1:0. Za 0-2 gola kvota je 1.95 u kladionici SuperBet.

Fulam – Brajton – 1x,2+ @ 1.82 u Meridianbet

Sigurno je da je trijumf Fulama na slavnom Old Trafordu od prošlog vikenda jedna od najvećih pobedi ovog kluba u njegovoj istoriji. Uspeli su da pobede slavni mančesterski tim u trenutku kada je bio u odličnoj formi i kada su mu bodovi bili neophodni u pokušaju da ponovo izbori Ligu šampiona. Sve to nije interesovalo Kolibare i oni su stigli do pobede. Fulam je gotovo rešio sve brige oko opstanka i sada će pokušati da se preseli u gornju polovinu tabele. Trenutno su 12. mestu ali od sedmoplasiranog Brajtona imaju 7 bodova manje. Upravo su Galebovi njihovi gosti u ovom kolu a ako bi ih savladali na Krejven Kotidžu smanjili bi distancu na samo 4 boda. Brajton ponovo želi da izbori Evropu a za to bi morali da sačuvaju makar sadašnju poziciju. Pored toga tim sa juga Engleske nastupa u osmini finala Lige Evrope i već u četvrtak ih čeka prvi okršaj sa Romom i to u Rimu. Možda će im taj duel biti u podsvesti i u Londonu i to bi mogla biti šansa za Fulam. Brajton je ispao iz FA kupa u sredu porazom od Vulverhemptona, pa su ostali na dva fronta. Naš predlog je dupla šansa na domaćina uz bar dva pogotka na meču. Za 1x,2+ kvota je 1.82 u kladionici Meridianbet.

Njukasl – Vulverhempton – 1 @ 1.95 u Mozzartbet

Naprimala se odbrana Njukasla golova u poslednje vreme. Na prethodna četiri prvenstvena meča mreža Svraka se tresla čak 13 puta, više od tri puta po utakmici. Nešto čvršće su odigrali u FA kupu na gostovanju Belkburnu koga su savladali posle penala i plasirali se u četvrtfinale najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu. To im je jedina šansa da urade nešto značajno ove sezone pošto su već ispali iz Lige šampiona i EFL kupa, a u Premijer ligi su tek na 10. poziciji, ispod svih očekivanja. Nevolja je što će im rival u tom četvrtfinalu biti Mančester Siti, ali šta je tu je. Protiv Vulvsa jednostavno moraju da pobede ili će se pitanje poverenja treneru Ediju Hauu ponovo staviti na dnevni red. Vukovi su takođe bili uspešni u FA kupu, oni su zahvaljujući pogotku Lemine već u 2. minutu pobedili Brajton. Na isti način, minimalnim rezultatom, savladali su i Šefild Junajted u prošlom kolu prvenstva. Ako računamo pobedu u FA kupu, i dve vezane u ligi, s obzirom da su Vukovi pobedili Totenhem u gostima pre dva kola, ovo je već niz od tri vezana trijumfa za ekipu Gerija O'Nila. Mada Vulvsi imaju bod više od Njukasla ovde preporučujemo jedinicu za koju je kvota 1.95 u kladionici Mozzartbet.

Notingem Forest – Liverpul – 2,2+ @ 1.75 u MaxBet

Da su Redsi kompletni u Notingemu ne bismo imali dilemu oko toga hoće li pobediti. Ovako, kada Klop ne može da računa na ceo jedan tim gostovanje kod Šumara biće veoma teško. Forest je ispao iz FA kupa primivši gol u 90. minutu protiv Mančester Junajteda na svom terenu. Nisu imali ni sreće u tom meču kao ni na gostovanju u Birmingemu prošle sedmice kada su poraženi sa 4:2. Sada je tim iz Notingema ponovo u opasnoj zoni i nalazi se tik iznad crte koja deli ekipe koje će u Čempionšip. Ispod njih je Luton sa 5 bodova manje ali i utakmicim manje, pa bi hipotetički ta razlika mogla da iznosi samo dva poena. Dolazak Nuna Espirita Santa probudio je Šumare ali samo za kratko, pa nam se čini da su oni opet malo uspavani. Liverpul se održava na vrhu, Siti i Arsenal mu duvaju za vrat, a pored toga Redsi su uspeli da osvoje prvi trofej u sezoni pobedivši Čelsi u finalu Liga kupa. Dalje idu i u FA kupu, slavili su u meču sa Sautemptonom na svom Enfildu sa 3:0 i to sa jednom vrlo mladom postavom. Klop još uvek ima šansu da sezonu, u kojoj se oprašta od Enfilda, završi sa četiri trofeja, ali bi i osvajanje još samo prvestva bio sjajan uspeh. Na Siti Graundu će biti pakleno ali verujemo u Liverpul. Uz dvojku dodajemo i dva gola na goste a za 2,2+ kvota je 1.75 u kladionici MaxBet.

Totenhem – Kristal Palas – GG3+ @ 1.95 u SuperBet

U ovom kolu igra se još jedan duel londonskih klubova, a pored meča Brentford – Čelsi, to je okršaj Totenhema i Palasa na Vajt Hart Lejnu. Pevci nisu izlazili na teren dve sedmice, njihov meč sa Čelsijem je odložen zgog finala EFL kupa u kome su Plavci nastupili pa sada za četvrtoplasiranom Vilom zaostaju svih 5 bodova. Poznat je cilj Totenhema za ovu sezonu, to je povratak u Ligu šampiona a to neće biti lako ostvariti. Samo je jedno mesto upraženjeno s obzirom da su tri prvoplasirana tima gotovo rezervisala svoja mesta. Sparsi su podbacili u tom svom poslednjem meču, izgubili su na svom terenu od Vulverhemptona i nemaju mogućnost nikakvog kiksa u duelu sa gradskim rivalom Palasom. Orlovi su popravili formu od smene trenera uzeli su četiri boda u dva prethodna kola, prvo su igrali nerešeno na Gudisonu a onda lako savladali Barnli na svo Selhurst Parku. Austrijanac Oliver Glasner je pravio velike stvari sa Ajntrahtom iz Frankfurta a videćemo kako će se snaći u Premijer ligi. Naš predlog su golovi kojih bi trebalo biti na obe strane i barem tri ukupno. Za GG3+ kvota je 1.95 u kladionici SuperBet.

Luton – Aston Vila – GG3+ @ 1.75 u Mozzartbet

Ponovo je Luton upao u malu krizu i to baš u nevreme. Vezali su četiti poraza, tri u prvenstvu i jedan u FA kupu ali, realno, samo je onaj prvi bio ozbiljan kiks. Tada su poraženi od poslednjeplasiranog Šefilda na svom terenu, dok su kasnije gubili od Mančester Junajteda i Liverpula u prvenstvu, te Mančester Sitija u FA kupu. Siti ih je zgromio na njihovom Kenivort Roudu a Erling Haland je postigao pet golova. Sve će se to zaboraviti ako Šeširdžije pobede Aston Vilu ali ne treba prenebregnuti da im u goste dolazi tim koji je četvrti na tabeli i bori se za plasman u Ligu šampiona. Luton ima 4 boda mnaje od Notingema, prvog tima iznad crte, ali ima i onaj zaostali meč sa Bornmutom. Svaki bod u preostalom delu sezone biće zlata vredan za Luton i svakako da će pokuašti da neki osvoje i protiv Vile. Gosti su vezali dve pobede od onog poraza od Junajteda, savladali su Fulam i Notingem, a u četvrtak ih čeka prvi meč osmine finala Lige konferencija na Amsterdam areni protiv slavnog Ajaksa. Za GG3+, što je naš predlog za ovaj meč, kvota je 1.75 u kladionici Mozzartbet.

Barnli – Bornmut – GG @ 1.65 u MaxBet

Barnli je, najverovatnije, već ispao iz Premijer lige a u slučaju da ne pobedi Bornmut onda će to biti i izvesno. Matematički oni mogu da nadoknade 11 bodova minusa, koliko imaju manje od Notingema, prvog tima iznad crte, ali njiove igre ne nagoveštavaju takav scenario. Klaretsi su bez pobede već osam kola, a u tom intervalu su samo dva puta uspevali da osvoje po bod. Formom ne može da se pohvali ni Bornmut, Trešnjice su bez trijumfa u ligi već sedam uzastopnih rundi, a između dva vikenda završili su i sa nastupom u FA kupu porazom od lidera druge lige Lestera na svom terenu nakon produžetaka. Zahvaljujući sjajnoj seriji rezultata tokom novembra i decembra tim Andonija Iraole je još uvek na pristojnoj udaljenosti od ekipa iz zone ispadanja, pa tako imaju 8 bodova više od Lutona, koji jedini i može da ih realno ugrozi. Bodovi su neophodni i jednim i drugim, s tim da za Barnli neće biti popravnog. Bornmut je poslednji put neko gostovanje završio bez postignutog gola još početkom oktobra, pa sumnjamo da neće zatresti mrežu i na Turf Muru. I domaćin bi morao da postigne gol, pa predlažemo GG sa koeficijentom 1.65 u kladionici MaxBet.

Mančester Siti – Mančester Junajted – 1x,0-3 @ 2.08 u Meridianbet

U pravom trenutku po Siti proradio je Erling Haland. Norvežanin je spakovao pet komada Lutonu u FA kupu i sigurno će biti najveća pretnja po gol gradskog rivala Junajteda. Crveni Đavoli su igrali odlično u 2024. godini ali su potpuno neočekivano poraženi od Fulama u prethodnom kolu i to na Old Trafordu. Taj poraz znatno je umanjio šanse Junajteda da na kraju budu četvrti i ponovo igraju u Ligi šampiona naredne jeseni. Ukoliko bi praznih šaka napustili i Etihad, te šanse bi bile još manje. Zato im ostaje FA kup u kome su između dva prvenstvena kola uspeli da pobede Forest u Notingemu i to golom Kazemira u psolednjem minutu. Junajted će se za plasman među osam najboljih u FA kupu boriti sa Liverpulom sredinom marta a Siti če igrati protiv Njukasla. I jedan i drugi meč biće prave poslastice za ljubitelje engleskog fudbala. Siti će u međuvremenu morati da odradi posao u revanšu protiv Kopenhagena i sačeka da mu žreb dodeli rivala u četvrtfinalu elitnog takmičenja u kome brane trofej. Za Gvardiolin tim je prvenstvo prioritet, posebno posle osvajanja Lige šampiona prošle sezone, ali neće odustati ni od odbrane ”ušatog” pehara. U prvom delu sezone Siti je lako slavio na Old Trafordu sa 3:0 a sada sumnjamo u tako lak posao Građana. Naš predlog je dupla šansa na domaćina uz nešto manji broj golova. Za 1x,0-3 kvota je 2.08 u kladionici Meridianbet.

Šefild Junajted – Arsenal – 2/2,2+ @ 1.61 u Primobet

Za kraj kola ostao je okršaj Šefild Junajteda i Arsenala na Blamal Lejnu. Za Jorkširce se putevi ka opstanku sužavaju posle svakog kola i upravi nije pomoglo ni angažovanje ”čudotvorca” Krisa Vajldera, čoveka koji je u prvom mandatu doveo Oštrice do Premijer lige i izborio opstanak u prvoj sezoni. Šefild je na deobi poslednjeg mesta sa Barnlijem, oba tima su sakupila samo po 13 bodova do sada, imaju po 11 manje od prvog tima iznad crte i teško je očekivati da se iz takve situacije mogu izvući. Oštrice su odigrale sasvim solidno u Vulverhemptonu i izgubile pomalo i nezasluženo minimalnim rezultatom. Zato na svom terenu Jorkširci igraju katastrofalno. U poslednja tri meča primali su po pet golova, dva puta od Brajtona i jednom od Aston Vile. Još uvek se pamti i ”osmica” u mreži Šefilda u duelu sa Njukaslom. Arsenal igra fantastično u gostima, šest golova su dali Vest Hemu a 5 Barnliju. Međutim, u Portu su poraženi sa 1:0 i neće imati lak zadatak u revanšu sa Portugalcima u Ligi šampiona. Do tada ima vremena, a u Bramal Lejnu moraju da pobede, nebitno kojom razlikom. Naš predlog je prelaz na goste uz bar dva postignuta gola ukupno. Za 2/2,2+ kvota je 1.61 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.