TIP DANA: Mančester siti – Mančester junajted: Utisak je da Građani odavni nisu bili veći favoriti u derbiju Mančestera!

U nedelju je fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali veliki derbi Mančestera u kom će snage odmeriti Siti i Junajted.
Početak duela između dva vrhunska tima je zakazan za 16 časova i 30 minuta.

Mančester siti: Građani bez prava na kiks!

Teško da je prošla sezona mogla da bude uspešnija po Siti koji je na kraju stigao do trofeja u Premijer ligi, Ligi šampiona, ali i u engleskom FA Kupu.
Sa dobrim rezultatima su puleni Pepa Gvardiole nastavili i u ovom šampionatu, pošto do sada tim sa Etihada na svom kontu već ima dva trofeja, i to u Superkupu Evrope, kada je savladana Sevilja, ali i na Svetskom klupskom prvenstvu, gde je engleski predstavnik bez većih problema savladao brazilski Fluminense, pa dolazimo do zaključka da su Građani prošle sezone osvojili praktično sve što se moglo osvojiti.
Na početku ove u klub je stiglo nekoliko veoma zanimljivih fudalera, a tu pre vih mislimo na Gvardiola i Dokua, a u ovom trenutku se aktuelni šampion Engleske nalazi na drugom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Liverpul, koji je juče savladao Notingem i to golom Darvina Njunjeza u poslednjim sekundama susreta.
Inače, na pet poslednjih mečeva u prvenstvu izabranici Pepa Gvardiole su ostvarili čak četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na domaćem terenu protiv Čelsija, kada je bilo nerešeno (1:1).
U prošlom kolu su Građani uz dosta muke slavili na gostovanju kod ove sezone odličnog Bornmuta, a taj duel je završen rezultatom 0:1, uz konstataciju da su gosti na tom duelu propustili nekoliko neverovatnih prilika za postizanje pogotka.
Pre toga je aktuelni šampion Evrope ostvario važan trijumf protiv Brentforda na svom terenu i to sa istim rezultatom, pa je utisak da Siti ne postiže previše pogodaka u poslednje, međutim, ne treba zaboraviti da je odbrana Građana ubedljivo najbolja u ligi.
Što se Lige šampiona tiče, Siti je bez većih problema stigao do plasmana u nokaut fazu i to sa prvog meta u grupi, ispred Lajpciga, Jang Bojsa i Crvene zvezde.
U prvom meču osmine finala engleski predstavnik je uspeo da savlada Kopengahen u gostima sa 1:3, a revanš je na programu za samo tri dana, i naravno očekuje se da engleski predstavnik bez većih problema stigne do plasmana među osam najboljih evropskih ekipa.
Što se tiče izostanaka, Pep Gvardiola za ovaj duel neće moći da računa jedino na Griliša, dok je pod znakom pitanja Gvardiol.

Mančester junajted: Može li Junajted da iznenadi gradskog rivala?

Junajted je prošle sezone konačno došao do jednog trofeja, i to u engleskom Liga Kupu, nakon što je finalu savladana ekipa Njukasla. Imali su fudbaleri sa Old Traforda priliku da dođu i do trofeja u FA Kupu, međutim, u velikom finalu je gradski rival Mančester siti bio bolji i zasluženo stigao do trijumfa, a samim tim i do trofeja u drugom po važnosti engleskom fudbalskom takmičenju.
Ono što je nekako najbitnije kada je u pitanju prošla sezona je svakako činjenica da su Đavolovi uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, što jeste bio primarni cilj i ovog puta, međutim veliko je pitanje da li će engleski velikan moći da ponovi sve to.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Ten Haga nalaze na šestom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Aston Vilu, koja ruku na srce ima i meč viška, pošto je tim sa Vila Parka juče u jednom sjajnom duelu slavio na gostovanju kod Lutona sa 2:3.
Taman kada smo pomislili da je Junajted krenuo sa nešto boljim partijama, a sve to nakon četiri vezana pobede, dogodio se poraz u prošlom kolu na Old Trafordu protiv Fulama, kada su pomalo i neočekivano popularni Kolibari slavili sa 1:2.
Pre toga je kao što smo već napomenuli Junajted vezao nekoliko fantastičnih mečeva, gde svakako prednjači pobeda na gostovanju kod Aston Vile (1:2), koja i jeste glavni kandidat u borbi za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Kada smo se dotakli Lige šampiona, moramo pomenuti da je engleski velikan jedno od najvećih razočarenja ovogodišnjeg izdanja najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, pošto je ova ekipa u konkurenciji Bajerna, Kopenhagena i Galatasaraja završila na poslednjem mestu u grupi i ne samo da nije uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu elitnog takmičenja, već izabranici Ten Haga nisu došli ni do treće pozicije na tabeli i nastavka takmičenja u Ligi Evrope.
Ipak, kada se sve sabere i oduzme, deluje zaista da Mančester Junajted u ovom trenutku igra najbolje od početka sezone, a taj utisak nije pokvario ni poraz u prošlom kolu Premijer lige od Fulama.
Što se tiče izostanaka, Erik Ten Hag ima daleko više problema u odnosu na svog kolegu na klupi Sitija, pošto za ovaj duel protiv aktuelnog šampiona Engleske neće moći da računa na Hojlunda, Maunta, Van Bisaku, Marsijala, Malasiju, Martineza i Šoa, dok je pod znakom pitanja Megvajer.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, stiče se utisak da domaćin odavno nije bio veći favorit u derbiju Mančestera, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.27.

Sva je prilika da će domaćin od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu svog gradskog rivala pa vam savetujemo da se oprobate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.68.

U poslednje vreme nam mečevima između dva gradska rivala donese pregršt pogodaka, a kako sada stvari stoje, sva je prilika da će to slučaj biti i ovog puta pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.