MEČ DANA: Porto – Benfika: Poslednji pokušaj Zmajeva da se uključe u borbu za titulu!

Porto će u okviru 24. kola elitnog ranga Portugala ugostiti Benfiku. Zmajevi su sa 49 osvojenih bodova na trećem mjestu na tabeli, dok je Benfika sa 58 osvojenih bodova na liderskoj poziciji. Utakmica je na programu od 21 čas i 30 minuta.

Porto: Poslednja šansa za Konseisaovu ekipu!

Porto se sapleo po treći put u prethodna četiri kola i definitivno izgubio korak sa vodećim dvojcem iz Lisabona. Jeste da Seržo Konseisao nema na raspolaganju Markana i Taremija, ali kriza sve dublje ulazi u Porto koji posle remija na gostovanju Žilu Visenteu (1:1) u prethodnom kolu, ostao na devet bodova zaostatka za Benfikom, koja je na svom terenu pregazila Portimonense sa 4:0.
Porto se dugo mučio da stvori bilo kakvu šansu, samo je u uvodnih 15 minuta pokazivao znake živosti kao i domaćin koji se od početka jasno okrenuo ka čuvanju svog gola i usporavanju igre. U nastavku su igrači tima iz portugalske luke zaigrali dosta bolje i već u 55. minutu Evanilson je dobio šansu da ih sa kreča dovede do vođstva. Nije bio precizan sa bijele tačke, ali se iz odbitka ispravio.
Minimalno vođstvo Konseisaova ekipa čuvala je sve do petog minuta nadoknade, kada je Tomas Lusijano u paramparčad raznio Portove nade u nova tri boda.
Sa Seržom Konseisaom je situacija još komplikovanija, strategu Zmajeva na kraju sezone ističe ugovor, a kako će uskoro da se održe predsednički izbori u klubu još nije dobio novi ugovor. Konseisao je pritom nedvosmisleno podržao jednu stranu, a uz to su ga agenti nudili Barseloni posle informacije da će Ćavi Ernandez da napusti Katalonce na ljeto, što je pogoršalo status portugalskog trenera u Portu.
Tim Serža Konseisaa uspiješno je nastavio misiju odbrane trofeja u Kupu pošto je u četvrtfinalu kao gost savladao Santa Klaru posle preokreta – 2:1 (0:1).
Plasman u narednu fazu i okršaj sa Vitorijom Gimaraes u istoj ekipi sa Dragaa donio je brazilski tandem Evanilson – Galeno, koji je početkom drugog poluvremena u razmaku od devet minuta preokrenuo rezultat u Ponta Delgadi.
Konseisao nije želio da dovede u pitanje prolaz u narednu fazu takmičenja, koje je njegov klub osvojio u tri od poslednje četiri sezone, te je na megdan Santa Klari poslao skoro najjači sastav, gotovo identičan onom što je prije osam dana savladao Arsenal.
Evanilson je uz dosta sreće izjednačio rezultat u 52. minutu, da bi u 61. heroj pobjede nad Arsenalom Galeno natrčao na odbitak koji je sa penala u punom trku zakucao u mrežu za pobjedu.

Benfika: Samo jedan poraz ove sezone!

Jasno je da će ukoliko ne bude nekih velikih iznenađenja, Benfika i Sporting voditi ogromnu borbu za šampionski tron do kraja sezone. Upravo ta dva tima su se susrela prije par dana u okviru polufinalne utakmice nacionalnog kupa.
U okršaju velikih rivala, poveo je Sporting u devetoj minuti preko Pedra Gonsalveša, domaćin je bio dominantniji u prvom poluvremenu i na predah je zasluženo otišao sa minimalnom prednošću.
Sporting je i u nastavku stvarao ubojite šanse, a fantastični Viktor Gjokrers zabio je za 2:0.
Benfika je nakon povećanja zaostatka živnula te preuzela nešto više inicijative, a vrlo brzo zabili su pogodak za 2:1 preko Tengstedta.
Svega pet minuta kasnije, krasan gol zabio je Di Marija, no Benfica ipak nije izjednačila jer je pogodak poništen zbog ofsajda. Utakmica je na kraju završena rezultatom 2:1, a revanš meč se igra na Lužu 4. aprila.
U nacionalnom šampionatu je nešto drugačija situacija, pošto je Benfika trenutno lider na tabeli sa 58 osvojenih bodova, 2 boda više od ljutog rivala i čak 9 više od svog večerašnjeg rivala.
Rodžer Šmit je u duel sa Portimonenseom u poslednjem kolu ušao sa idejom da istovremeno na terenu ima triling Di Marija – Rafa – Neres što se pokazalo kao dobar potez. Posle onih 2:2 na gostovanju Vitoriji Gimaraes, Šmit se vratio sistemu bez klasičnog napadača i mada se čekalo duže od jednog poluvremena na prvenac, kada je Rafa probio led na goste se obrušila lavina. U roku od četiri minuta Rafa, Neres i Di Marija upisali su se u listu strijelaca, da bi upravo Rafa zaokružio ubjedljiv trijumf, na drugu asistenciju Orkuna Kokdžua.
Benfika je zanimljivo, ove sezone samo jednom poražena i apsolutno je pošteno reći da su najviše pokazali do sada. Sa 15 primljenih golova imaju najbolju odbranu u ligi a ujedno su i najbolja gostujuća ekipa u ligi. Zanimljivo je da su čak 10 od 15 primljenih golova primili upravo van svog stadiona. U poslednjem meču na Dragau slavili su rezultatom 0:1, pa je sigurno da će i ovog puta željeti neporaženi da napuste teren.

Naš prijedlog:

Domaći tim kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, te se njihova pobjeda plaća kvotom 2.50 u MaxBet kladionici. Trijumf gostujuće ekipe plaća se kvotom 2.80.

Oba tima posjeduju kvalitetne sastave i za očekivati je da gledamo jedan veoma zanimljiv i dinamičan meč. Ono što je po nama najrealnije je da će obje ekipe postići makar po jedan gol, a igra GG se plaća kvotom 1.65 u MaxBet kladionici. Na poslednjih 5 mečeva na Dragau u njihovim duelima vidjeli smo prosiječno 2.5 gola po meču, te vam prema tome predlažemo igru 2-3 gola po kvoti 1.95. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 4+ po kvoti 2.90 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.