MEČ DANA: Osasuna – Alaves: Domaćini u boljoj formi, gosti bez trijumfa više od mesec dana!

Ekipa Osasune će u okviru 27. kola La Lige ugostiti Alaves. Domaći tim je trenutno u boljoj formi, pa tako kao blagi favorit ulazi u ovaj meč. Utakmica je na programu od 21 čas.

Osasuna: Potvrditi dobru formu na domaćem terenu!

Nije dobra izgledala Osasuna krajem januara i početkom februara, međutim moglo bi se reći da je i malo teži raspored doprinjeo nešto slabijim rezultatima. Remi sa Seviljom na Ramos Sančez Pichuan stadionu krajem prvog mjeseca u godini, najavio je nešto lošiju seriju. Nakon tog meča Osasuna je na gostujućem terenu poražena od Barselone sa 1:0, a u tom meču su pružili itekako dobar otpor.
Ono što se nikako nije očekivalo je poraz na domaćem terenu od davljenika Selte iz Viga i to veoma ubjedljiv poraz u kom su primili čak 3 gola.
Pet mjeseci bez trijumfa na strani kluba iz Viga prekinut je upravo protiv Osasune (3:0). Tačku na crnu seriju gosti su stavili u samo 95 sekundi zahvaljujući tandemu Jergen Strand Larsen – Luka de la Tore. Norvežanin i Amerikanac su jedan drugome asistirali u 24. i 25. minutu i tako već sredinom prvog poluvremena stekli dragocijenu i nenadoknadivu prednost.
Dva gola prednosti bila su kapital koji je Selti donio komfor u igri, pa su gosti rasterećeno i rutinski trasirali put ka slavlju koje je u 90. minutu upotpunio Anastasios Duvikas golom za konačnih 3:0.
Upravo nakon tog poraza Osasuna kao da je progledala i u naredna 3 meča su upisali 7 od mogućih 9 bodova.
Gostovanje na Sen Sebastijanu je za njih u najavi bio još jedan veoma težak ispit u koji su ušli kao autsajderi, međutim u tom meču su trijumfovali minimalnim rezultatom zahvaljujući golu Budimira.
Sedam dana kasnije su nova tri boda upisana protiv Kadiza rezultatom 2:0, a i u tom meču je hrvatski reprezentativac Budimir bio dvostruki strijelac.
U prethodnom kolu ekipa Osasune je remizirala na veoma teškom gostovanju protiv Las Palmasa (1:1), čime su osvojili svoj 33. bod. Trenutno se nalaze na 11. mjestu na tabeli i čini se da će sredina tabele za njih biti maksimum ove sezone.

Alaves: Opasna zona je daleko!

Činilo se na početku sezone da će Alaves imati mnogo posla u borbi za opstanak, ali nakon 26 odigranih kola izgleda kao da su već obavili veći dio posla u tom poduhvatu. Sa 29 osvojenih bodova nalaze se na 13. mjestu na tabeli, trenutno su udaljeni 10 bodova od opasne zone i tako u narednim mečevima mogu da odigranju nešto relaksiranije.
Ekipa Alavesa nije slavila još od gostovanja slabašnoj Almeriji, a nakon tog meča su upisali poraz od Barselone. Seriju od 3 uzastopna remija koja i dalje traje, započeli su prvo protiv Viljareala, potom je nastavili protiv Betisa, a onda i u poslednjem kolu protiv Majorke.
U meču sa Betisom koji je završen bez golova, za razliku od domaćina Alaves je zatresao mrežu. Učinio je to već u drugom minutu Samu Omorodion, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Baskijski klub je čekao Betis na kontru, zadovoljan je bio i remijem, nije gubio glavu i na kraju je uspio.
U poslednjem kolu su iako su vodili ispustili pobjedu i upisali svoj osmi remi ove sezone. Predrag Rajković je u tom meču branio sve što je bilo u njegovoj moći, ali Matija Nastasić je taj o kojem se najviše pričalo nakon tog meča, jer je donio timu sa Baleara bod na gostovanju Alavesu – 1:1.
I to potpuno zasluženo, jer ako nije bila bolja, Maljorka sigurno nije bila lošija ekipa u Vitoriji. Ali, lopta ranije nije htijela u gol. Srećom po njih, Nastasić se, iako mu je to nije primarno zaduženje, našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i pokvario slavlje Alavesu.
Alaves je dočekao svoju šansu, golom iz kornera je matirao Predraga Rajkovića. Rajković je branio dosta dobro, a kod gola je možda mogao bolje da reaguje da nije imao situaciju kreni-stani kod kornera. Udarac Benavidesa glavom jeste bio majstorski, pri skoku unazad, pogodio je uz samu stativu, teško da bi to srpski čuvar mreže ukrotio i da je ostao na liniji.
Imao je i Alaves šanse, Rajković ih je krotio i na semaforu je stajala „nula“ nakon sat vremena igre. Nakon 16 minuta plavo-bijeli su matirali Rajkovića iz kornera.
Zanimljivo je da je Alaves poslednji poraz na gostovanjima upisao još u decembru mjesecu, a na prethodna 4 meča van svog stadiona upisali su po 2 remija i 2 trijumfa.

Naš prijedlog:

Domaći tim kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihovu pobjedu je 2.40 u MeridianBet kladionici. Trijumf gostujuće ekipe plaća se kvotom 3.20.

Veoma tvrdo i borbeno tokom čitave sezone igraju obje ekipe, a mišljenja smo da ćemo večeras gledati upravo jedan takav meč. Naš prijedlog za ovaj meč je prema tome igra 1X&0-2 po kvoti 1.83 u MeridianBet kladionici. Takođe igra PIK X po kvoti 1.60 čini se veoma primamljivo, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo čistu jedinicu uz kombinaciju golova, 1&0-3 plaća se kvotom 2.70 takođe u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.