Tip dana košarka: Ulm – Huventud: Šampion Nemačke u pohodu na četvrfinale Evrokupa!

Ulm će u okviru osmine finala Evrokupa na domaćem terenu ugostiti ekipu Huventuda. Domaćini su aktuelni šampioni Nemačke, dok je tim iz Španije sigurno jedan od najnezgodnijih protivnika u ovoj fazi takmičenja. Utakmica je na programu od 19 časova i 30 minuta.

Ulm: Forma ne obećava!

Napravio je Ulm ogromnu senzaciju prethodne sezone osvojivši nacionalno prvenstvo u Njemačkoj i to pored dva stalna evroligaša – Bajerna i Albe. Sve je to ekipa iz istoimenog grada uradila na krilima bivšeg igrača a sadašnjeg plejmejkera Crvene zvezde – Jaga dos Santosa. Omaleni Bralizac je bio pravi lider ekipe i upravo na krilima njegove energije su podigli najznačajniji trofej u zemlji.
Sigurno je da bi senzacija bila i eliminacija Huventuda u osmini finala Evrokupa, ne tako velika, ali jasno je da pred njihov večerašnji okršaj mnogi veće šanse daju iskusnijem i “namazanijem” timu iz Katalonije.
Dvije ekipe koje su imale muke pred kraj regularne sezone, obje su završile sa skorom 10-8. Španska ekipa je izgubila tri uzastopna meča i tako pala na peto mjesto, dok je Ulm pretrpio tri uzastopna poraza kod kuće i tako posijao sijeme sumnje uoči ovog obračuna u nokauti fazi. Imaće prednost domaćeg terena ali da li će im to pomoći u ovom meču, ako uzmemo u obzir da su ih na domaćem terenu savladali timovi poput Arisa ili Kluža?
Ključna bitka će se odigrati u reketu, gdje će domaćinov talenat Huan Nunjez (5,8 asistencija i 1,9 ukradenih lopti po utakmici) pokušati da iskoristi svoju kreativnost da savlada direktniji stil Andresa Feliza (5,0 asistencija, 2,1 ukradene lopte). Ispod koša, gledaćemo jak duel Trevona Vilijamsa (14,5 poena i 10,9 skokova po utakmici, uključujući dvocifren broj poena u svih 17 nastupa u regularnoj sezoni) koji će pokušati savladati Huventudovog lukavog veterana Antu Tomića (9,4 poena, 5,6 skokova i 2,6 asistencija po utakmici).
Ulm je tako poražen u finalu nacionalnog kupa od Bajerna rezultatom 81:65. Besprekoran meč odigrao je tim Pabla Lasa u finalu, posebno u drugom poluvremenu. Bez greške. Nije dopustio Ulmu da napravi još jedno iznenađenje, izbjegao je Albinu sudbinu, a umnogome je za to zaslužan Silvan Fransisko. Francuski bek je ubacio 17 poena i bio prvi strelac meča, uz El Džeja Fugerou.

Huventud: Veliki klub!

Evrokup nikada nije bio lak, ali godinama španski timovi dokazuju svoju superiornost iznova i iznova. Gran Kanarija je branilac titule, osmi za Španiju u 20 izdanja Eurokupa, ali postoji još jedan klub sa velikim naslijeđem, velikim imenima i ponosom što je dogurao do ove faze, nekoliko koraka daleko od šampionskog trona.
To je put koji Huventud Badalona mora proći kako bi se konkurentno takmičila za ovosezonski trofej. Huventud je još 2008. osvojio Evrokup, od tada se mnogo toga promijenilo, ali ne i neke činjenice o Kataloncima.
Klub je ostao jedna od najvećih fabrika za proizvodnju talenata u Evropi, sa juniorskim timovima koji su u prošlosti “izbacili” igrače kao što su Riki Rubio i Rudi Fernandez.
Ipak, u posljednjih nekoliko godina ne radi se samo o domaćim talentima u njihovom rosteru. Usidren od strane veteranskog centra Ante Tomića, vjerovatno najboljeg centra u Euroligi na svom vrhuncu, Huventud ima solidnu mješavinu starih i novih lica koja imaju za cilj da naprave senzaciju, pa čak i povratak u Evroligu.
Plan se do sada nije ostvario, jer je Huventud stigao do nokaut faze poslednje četiri sezone, ali nikada nije prošao polufinale, kao što se dogodilo i prošle godine.
Sve je to razlog zašto će gostovanje u osmini finala u utorak protiv Ulma biti veliki test za ovaj klub.
Ulm ima prednost domaćeg terena, ali oba tima imaju isti skor u regularnom dijelu sezone (10-8) i na papiru bi Huventud mogao biti bolji tim. Ulm je izgubio nekoliko igrača koji su doveli tim do prošlosezonske titule prvaka Njemačke, ali je pronašao dragulj u velikom čovjeku Trevonu Vilijamsu, drugom najboljem igraču Evrokupa ove sezone u smislu indeksa učinka. Sa druge strane, Tajler Kok je najnovije otkriće “La Penya” i čini se da upotpunjuje Tomića na najbolji mogući način.

Naš prijedlog:

Domaći tim u ovom slučaju nije favorit, te kvota na njihovu pobjedu u MaxBet kladionici iznosi 2.18. Trijumf gostujuće ekipe se plaća kvotom 1.62.

Shodno važnosti utakmice mišljenja smo da nećemo gledati pretjerano efikasan meč, a nijedan od prethodna 3 međusobna duela ove dvije ekipe nije bio pretjerano efikasan. Prema tome predlažemo vam igru UP- (granica 170.5) po kvoti 1.75 u MaxBet kladionici. Kladionice po nama sa razlogom favorizuju goste, trenutno su u boljoj formi i jednostavno imaju više iskustva od Ulma. Prema tome predlažemo vam čistu dvojku po kvoti 1.80, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 2&UP- (granica 170.5) po kvoti 3.15 u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.