Tiket dana (četvrtak, 07.03.2024)

Tiket dana

Danas se igraju prvi mečevi osmine finala Lige Evrope i Lige konferencija. Na programu je čak 15 zanimljivih utakmica u ova dva kupa. Predložene kvote važile su u vreme pisanja predloga.

Sparta – Liverpul – 0-2 @ 1.76 u Primobet

Redsi i dalje imaju šansu da sezonu završe sa četiri trofeja. Jedan su već osvojili, radi se o EFL kupu ali tek treba da napadnu one najvažnije, Premijer ligu i Ligu Evrope. U igri su i u FA kupu i oproštajna sezona za Jirgena Klopa na Enfildu mogla bi da ostane upisana u istoriji. Pred okršaj sa Spartom u Pragu Liverpul je slavio na gostovanju u Notingemu i to golom u poslednjim sekundama nadoknade. Trijumf ih je ostavio na prvom mestu i kao lideri će sačekati derbi sezone koji igraju sa Sitijem na svom terenu već u nedelju. Taj meč je svima u mislima i Česi u tome vide svoju šansu, barem kada je utakmica na Letni u pitanju. Imala je i Sparta težak period iza sebe, dva puta su u samo pet dana igrali sa najvećim rivalom Slavijom, u Kupu su slavili posle produđetaka kao gosti, ali u prvenstvu su igrali bez golova kao domaćini. Sparta je eliminisala Galatasaraj u baražu za ovu rundu dok je Liverpul, kao pobednik grupe, bio slobodan. Redsi su favorit za prolaz dalje mada nismo ubeđeni u njihov trijumf u prvom meču u češkoj prestonici. Ne očekujemo goleadu i naš predlog za ovu utakmicu je mali broj golova. za 0-2 gola kvota je 1.76 u kladionici Primobet.

Olimpijakos – Makabi Tel Aviv – 0-2 @ 1.75 u Primobet

Pirejci su u seriji od sedam uzastopnih pobeda, pet su ostvarili u grčkoj Super ligi i dve u baražu za osminu finala Lige konferencija. Ta dva meča dobili su protiv mađarskog šampiona Ferencvaroša, oba puta sa po 1:0. Borba za titulu u Grčkoj im je prioritet, iako su trenutno tek na trećem mestu. Razlike između četiri najbolja kluba su minimalne a još nije počeo ni plej-of. Sigurno je da su navijači gladni evropskih uspeha, pa makar i u Ligi konferencija. Njihov rival u osmini finala je izraelski Makabi iz Tel Aviva, ekipa koja osvojila prvo mesto u svojoj grupi ispred Genta, Zorje i Breidablika. Prednost Olimpijakosa može biti i to što će se revanš igrati u Srbiji, a to će biti već treći put da ekipa iz Atine gostuje ove sezone u Srbiji pošto su već igrali protiv Čukaričkog i TSC-a. Makabi iz Tel Aviva je ponovo preuzeo lidersku poziciju u izraelskom šampionatu, sada imaju bod više od imenjaka iz Haife, pa će i tamo biti neizvesna bitka za titulu. Na Karaiskakiju je Olimpijakos favorit ali je još sigurnije igrati na mali broj pogodaka. Za 0-2 gola kvota je 1.75 u kladionici Primobet.

Frajburg – Vest Hem – GG @ 1.70 u Primobet

Žreb se poigrao sa nemačkim i engleskim timom i ponovo ih je spojio u istoj sezoni. Naime, Frajburg i Vest Hem su igrali u istoj grupi Lige Evrope, Čekičari su dobili oba meča i osvojili prvo mesto i direktno se plasirali u osminu finala. Frajburg je, kao drugi, morao u baraž i sada ima priliku za revanš. Frajburg je bez pobede, barem u regularnih 90 minuta, već osam uzastopnih utakmica. Taj jedini trijumf, posle produžetaka, ostvarili su u revanšu protiv Lansa i to ih je dovelo među 16 najboljih ekipa u Ligi Evrope. U Bundesligi nisu slavili od 20. januara, ali su i dalje u igri za novi izlazak u Evropu. Prošlog vikenda su osvojili bod u meču sa Bajernom i to bi moglo da poveća samopouzdanje pred dvomeč sa engleskim Čekičarima. Vest Hem je vezao dve pobede u Premijer ligi i to posle serije bez pobede koja je trajala šest utakmica. Trijumfi nad Brentfordom i Evertonom doveli su ih na 7. mesto ali još uvek imaju solidnih 8 bodova manje od prvog tima u zoni plasmana u Evropu. U oktobru prošle godine Vest Hem je slavio u Frajburgu sa 2:1, a mi i sada predlažemo igru gol-gol. Za GG kvota je 1.70 u kladionici Primobet.

Dinamo Zagreb – PAOK – x2,2+ @ 2.20 u Primobet

Modri su napravili najveće iznenađenje u baražu za osminu finala i izbacili su favorizovani Betis iz Sevilje. Ispostavilo se da je za ukupan trijumf dovoljna bila minimalna pobeda na stadionu Benito Viljamarin s obzirom da je Dinamo na Maksimiru izvukao 1:1. U hrvatskom šampionatu Zagrepčani više nisu tako dominantni i imaće velikih problema da u konkurenciji Hajduka i rijeke odbrane naslov. Prošlog vikenda su bod u Osijeku spasili tek u sudijskoj nadoknadi i tako za još dva boda povećali zaostatak za Riječanima. Za titulu se bori i PAOK u Grčkoj, a tamo su u konkurenciji četiri tima. Pored Solunaca tu je i atinska trojka Panatinaikos, Olimpijakos i AEK. Crno-beli su trenutno lideri ali samo sa bodom više od aktuelnog šampiona AEK-a. PAOK je doživeo pravu tragediju u polufinalnu nacionalnog kupa kada je ostao bez plasmana u finale zbog primljenog gola u poslednjoj sekundi produžetaka. Solunci igraju odlično na strani i ne verujemo da će izgubiti u Maksimiru. Uz duplu šansu na goste očekujemo i barem dva gola ukupno. Za x2,2+ kvota je 2.20 u kladionici Primobet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Primobet iznosi 11.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.