Najava i analiza: La Liga, 28. kolo: Lak posao za Real, Barsa se čuva za Ligu šampiona, Đirona traži izlaz iz krize!

Od petka su na programu mečevi 28. kola španske La Lige koje nam sa sobom donosi pregršt veoma interesantnih mečeva.
Pre svega, osvrnimo se na tabelu koja nam govoro da se Real u ovom trenutku nalazi na prvom mestu uz sedam bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Đironu, ali i osam poena više od Barselone, pa kako sada stvari stoje utisak je da su Madriđani već stavili jednu ruku na pehar namenjen šampionu Španije.
Na četvrtom mestu se trenutno nalazi Atletiko Madrid koji ima pet bodova viška od Atletik Bilbaa, i deluje da će ova dva tima voditi veliku borbu za plasman u Ligu šampiona.
Na šestoj poziciji je trenutno stacioniran Betis koji ima dva boda viška u odnosu na Sosijedad, kome blago rečeno ne cvetaju ruže u poslednje vreme.
Kada je u pitanju borba za opstanak, Almerija je već prežaljena, isto se može reći i za Granadu, a na trenutno poslednjem mestu koje na kraju šampionata znači selidbu u niži rang se nalazi Kadiz koji ima čak pet bodova manjka u odnosu na sedamnaestoplasiranu Seltu iz Viga.
U ovom kolu će lider na tabeli dočekati upravo Seltu, Đirona će pokušati da izađe iz krize na svom stadionu protiv Osasune, dok će Barselona u premijernom duelu ovog kola na svom stadionu ugostiti Majorku, uz napomenu da će Ćavi vrlo verovatno sačuvati svoje glavne fudbalere za revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Napolija, koji je na programu za samo nekoliko dana.
Od ostalih duela izdvajamo mečeve između Kadiza i Atletiko Madrida, kao i Betisa i Viljareala, što će po svemu sudeći biti i najzanimljiviji susret ovog kola.

Barselona – Majorka – 3+ @ 1.78 u Meridianbet

Prvi duel ovog kola se igra u Kataloniji, gde će snage odmeriti Barselona i Majorka. Barsu već za nekoliko dana očekuje veoma važan meč u okviru osmine finala Lige šampiona, pa je vrlo moguće da Ćavi odmori glavne fudbalere za taj duel koji bi vrlo verovatno za Barsu mogao da se okarakteriše i kao meč sezone.
Inače, u prošlom kolu La Lige ova ekipa je remizirala na gostovanju kod Atletik Bilbaa, a taj duel je završen bez pogodaka.
Majorka je sa druge strane nedavno obezbedila plasman u finale Kupa Kralja, a što se tiče La Lige, ova simpatična ekipa se trenutno nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja, pa opstanak zaista ne bi smeo da se dovede u pitanje.
Kao što smo napomenuli, nezahvalno je prognozirati sastav Barse za ovaj duel, pa je najbolje da se oprobate sa golovima, kojih će u Kataloniji i te kako biti, pa savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.78 u Meridianu.

Valensija – Hetafe – 1 @ 2.05 u Mozzartbet

Prvi meč subotnjeg programa se igra na Mestalji gde će Valensija ugostiti Hetafe. Popularni “slepi miševi” su u prošlom kolu remizirali protiv Real Madrida na svom stadionu, a taj meč je završen rezultatom 2:2, iako je domaćin u jednom trenutku imao i dva gola prednosti, ali se na kraju ipak sve dobro završilo, pošto je Madriđanima čini se neopravdano poništen pogodak u poslednjim sekundama susreta.
Trenutno se nekadašnji šampion Španije nalazi na devetom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i sedmoplasirani Las Palmas.
Što se tiče Hetafea, ova ekipa će i naredne sezone sasvim sigurno igrati u La Ligi, a trenutno se ekipa iz predgrađa Madrida nalazi na jedanaestoj poziciji na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na Valensiju, kod koje i dolaze u goste. Ono što je veliki problem ove ekipe godinama unazad su partije na strani, zbog čega najviše domaćinu i dajemo prednost na ovom duelu i savetujemo vam da odigrate jedinicu uz kvotu 2.05 u Mozzartu.

Kadiz – Atletiko Madrid – GG @ 2.05 u Maxbet

Kako sada stvari stoje, vrlo lako se može dogoditi da i Kadiz naredne godine gledamo u Segundi. Naime, ova ekipa je trenutno stacionirana na osamnaestoj poziciji na tabeli, za koju je poznato da je poslednja koja na kraju šampionata znači i selidbu u Segundu, međutim, ono što nikako nije dobro je što Kadiz ima čak pet bodova manjka u odnosu na prvu bezbednu ekipu, a to je u ovom slučaju Selta iz Viga, koja igra sve bolje kako prvenstvo odmiče. U prošlom kolu je Kadiz remizirao na teškom gostovanju kod Rajo Valjekana, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Atletiko Madrid je u prošlom kolu ostvario izuzetno važan trijumf na svom terenu protiv Betisa, pa se tako klub iz prestonice Španije učvrstio na četvrtom mestu na tabeli, uz pet bodova viška u odnosu na Bilbao.
I Jorgandžije naredne nedelje očekuje revanš meč osmine finala Lige šampiona, pa je moguće da Simeone malo eksperimentiše sa sastavom, zbog čega je po svemu sudeći najrealnije da se fokusirate na igru GG koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 2.05.

Granada – Sosijedad – 0-2 @ 1.65 u Superbet

Granada je još jedna u nizu praktično prežaljenih ekipa, pošto se ova ekipa trenutno nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli uz samo četrnaest osvojenih bodova, što je trenutno za čak deset boda manje u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni.
Na poslednjih pet mečeva nekadašnji učesnik Liga Evrope je tri puta remizirao uz dva poraza, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa doživela pravu katastrofu na gostovanju kod Viljareala, a taj meč na Keramici je završen rezultatom 5:1.
Sa druge strane, Sosijedad nakon blistavog prvog dela sezone ima ogromnih problema u poslednje vreme, i kako vreme prolazi tako i ekipa iz San Sebastijana polako ali sigurno dovodi u pitanje svoj nastup u evropskim takmičenjima u narednoj sezoni. Trenutno se tim sa Anoete nalazi na sedmom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na šestoplasirani Betis, a u prošlom kolu je Sosijedad poražen na gostovanju kod Sevilje rezultatom 3:2.
Deluje da ovde neće biti previše pogodaka, pa vam toplo preporučujemo da se ovde odlučite za igru od 0-2 gola za koju je Superbet odredio koeficijent 1.65.

Đirona – Osasuna – 3+ @ 1.71 u Meridianbet

Deluje da je bilo samo pitanje trenutka kada će Đirona ući u krizu, pošto je sasvim sigurno bilo neočekivano da Katalonci čitavim tokom šampionata igraju na veoma visokom nivou.
Na pet poslednjih mečeva u elitnom rangu španskog fudbala, najprijatnije iznenađenje šampionata je ostvarilo samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza, što je i dalje dovoljno za drugo mesto na tabeli uz bod viška u odnosu na trećeplasiranu Barselonu. I pored nešto slabijih rezultata u poslednje vreme, gotovo je izvesno da ćemo ovu ekipu naredne sezone gledati u Ligi šampiona, što je nestvaran uspeh za tim koji je ne tako davno igrao u Segundi.
Osasuna igra fenomenalno u poslednje vreme, pošto je tim iz Pamplone na četiri poslednja meča u prvenstvu ostvario tri trijumfa uz jedan remi. U prošlom kolu je prošlosezonski finalista španskog Kupa Kralja slavio na domaćem terenu protiv Alavesa, kada je bilo 1:0.
Deluje da nas na ovom duelu u Kataloniji očekuje dosta pogodaka, pa je najbolje da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.71 u Meridianu.

Alaves – Rajo Valjekano – 1 @ 2.18 u Primobet

Iako Alaves dosta dugo ne zna za trijumf, tim iz Baskije je u prvom delu šampionata igrao na veoma visokom nivou, pa je najviše zbog toga trenutno situacija takva da se nekadašnji finalista Liga Evrope nalazi na trinaestom mestu na tabeli uz dvocifrenu bodovnu prednost u odnosu na timove koji su trenutno stacionirani u opasnoj zoni.
U prošlom kolu je Alaves poražen na gostovanju kod Osasune, kada je bilo 1:0, dok je pre toga ova ekipa remizirala na svom stadionu protiv Majorke, kada je bilo 1:1.
Rajo Valjekano igra promenljivo, a trenutno se tim iz Valjehasa nalazi na šesnaestom mestu na tabeli, i poput Alavesa, ova ekipa takođe dosta dugo ne zna za trijumf u prvenstvu. U prošlom kolu je Valjekano samo remizirao na svom stadionu protiv Kadiza, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Alaves je ove sezone uglavnom dosta dobro igrao na svom stadionu, a nema razloga da tako ne bude i ovog puta pa hrabro savetujemo da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 2.18 u Primobetu.

Las Palmas – Atletik Bilbao – GG @ 2.00 u Maxbet

Las Palmas igra iznad svih očekivanja u svojoj povratničkoj sezoni u društvu najboljih, a trenutno se tim sa Kanarskih ostrva nalazi na sjajnom osmom mestu na tabeli, što znači da će se ovaj tim ravnopravno boriti za plasman u neko od evropskih takmičenja, što je malo ko mogao da pretpostavi pred početak sezone.
U prošlom kolu je Las Palmas remizirao na gostovanju kod Hetafea, a taj meč je završen rezultatom 3:3.
Atletik Bilbao je nedavno uspeo da dođe do plasmana u finale Kupa Kralja, gde će protivnik mimo svih očekivanja biti Majorka, i nema nikakve sumnje da je tim iz Baskije veliki favorit za novi trofej u španskom Kupu Kralja, uz podsećanja da se radi o trećem najtrofejnijem španskom klubu.
U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na svom stadionu protiv Barselone, a taj meč je završen bez pogodaka, što i nije bilo toliko očekivano.
Las Palmas igra generalno dosta dobro, dok Bilbao ume da bude i te kako neugodan na strani, pa iz ove perspektive deluje da je najbolje da probate sa igrom GG uz kvotu 2.00 u Maxbetu.

Real Madrid – Selta – 3+ @ 1.54 u Meridianbet

Real Madrid je pre samo nekoliko dana uspeo da dođe do plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, i to pošto su Madriđani na svom terenu u revanšu protiv Lajpciga samo remizirali sa ovom ekipom, međutim, i to je bilo dovoljno za nastavak epizode u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.
Što se tiče prvenstva, u prošlom kolu je Real Madrid na jedan nesvakidašnji način ostao bez sva tri boda na gostovanju kod Valensije, pošto je sudija Mancao u trenutku kada je Real imao izglednu šansu za postizanje gola svirao kraj utakmice. Bilo kako bilo i pored tog remija Madriđani i dalje imaju ogromnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale.
Selta se godinama unazad bori za opstanak u društvu najboljih, a u prošlom kolu je tim iz Viga ostvario verovatno do sada i najvažniju pobedu i to na domaćem terenu protiv Almerije kada je bilo 1:0, nakon čega Selta ima čak pet bodova viška u odnosu na tim koji se nalazi na poziciji koja vodi u Segundu na kraju šampionata.
Ono što nikako ne bi smelo na ovom duelu da se dovede u pitanje su golovi, pa savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.54 u Meridianu.

Betis – Viljareal – 1 @ 2.10 u Mozzartbet

Verovatno najzanimljiviji meč ovog kola se igra na Benito Viljamarinu gde će fudbaleri Betisa ugostiti Viljareal. Zeleni su u prošlom kolu verovatno propustili i poslednji voz da se uključe u borbu za plasman u Ligu šampiona, a ako realno sagledamo stvari, nije bilo ni za očekivati da Andalužani trijumfalno vrate sa gostovanja kod Atletiko Madrida.
Betis se trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli, uz dva boda viška u odnosu na sedmoplasirani Sosijedad i već sada deluje da će ova dva tima voditi glavnu reč kada je u pitanju borba za to šesto mesto a samim tim i plasman u Ligu Evrope, uz konstataciju da Sosijedad igra očajno u drugom delu sezone.
Viljareal je u četvrtak doživeo pravu katastrofu na gostovanju kod Marseja, u sklopu osmine finala Liga Evrope, pa je sigurno da će fudbaleri “žute podmornice” dati sve od sebe da se iskupe svojim navijačima za taj poraz od francuskog predstavnika. Što se tiče prvenstva, Viljareal je u prošlom kolu ostvario ubedljiv trijumf na svom terenu protiv Granade kada je bilo 5:1.
Betis po pravilu igra dosta dobro na svom stadionu, dok Viljareal ove sezone ima dosta problema, pogotovu na strani, i smatramo da je ovde najbolje da se opredelite za jedinicu, za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 2.10.

Almerija – Sevilja – 3+ @ 1.96 u Meridianbet

Poslednji meč ovog kola se igra u Andaluziji, gde će snage odmeriti Almerija i Sevilja. Almeriju ćemo gotovo izvesno naredne sezone gledati u Segundi, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz samo devet osvojenih bodova.
Ono što je veoma zanimljivo je da ova ekipa do sada nije ostvarila niti jedan trijumf, a u prošlom kolu je Almerija poražena na gostovanju kod Selte, kada je bilo 1:0.
Sevilja u poslednje vreme pruža dosta bolje partije nego što je to bio slučaj u prvom delu šampionata, a to nam najbolje pokazuje i trijumf u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Sosijedada, kada je bilo 3:2.
Trenutno je Sevilja stacionirana na četrnaestom mestu na tabeli, i ono što je najvažnije, Andalužani neće imati problema oko opstanka, što se u jednom trenutku čak i dovelo u pitanje.
Sevilja je svakako favorit, ali je dosta realnije da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.96.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.