Najava i analiza: Serija A, 28. kolo: Skoro pola lige se bori za opstanak!

Od danas su na programu mečevi 28. kola italijanske Serije A. U centru pažnje će svakako biti duel između četvrtoplasirane Bolonje i prvoplasiranog Intera, mada ne treba zaboraviti ni na mečeve između Juventusa i Atalante i Fiorentine i Rome, a na prvi pogled vidimo da se svi ovi timovi bore za plasman u evropska takmičenja. Milan gostuje kod Empolija, a sve to nakon trijumfa nad Slavijom iz Praga u osmini finala Liga Evrope, dok će Lacio koji je u međuvremenu eliminisan iz Lige šampiona na svom terenu ugostiti ekipu Udinezea.

Napoli – Torino – 1 @ 1.80 u Mozzartbet

Premijerni duel ovog kola se igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će aktuelni šampion Napoli ugostiti ekipu Torina. Deluje da u poslednje vreme Napoli počinje polako ali sigurno da prikazuje one partije iz prošle sezone, i to pošto je tim iz Napulja prvo demolirao Sasuolo na gostovanju, a potom i na svom terenu slavio protiv Juventusa, a sve to je trenutno dovoljno za sedmo mesto na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu.
Torino je po pravilu tu negde na sredini tabele, ovog puta na desetoj poziciji, a u poslednje vreme ovaj tim ima dosta problema. U prošlom kolu su puleni Ivana Jurića remizirali na svom stadionu protiv Fiorentine, a taj meč je završen bez pogodaka.
Smatramo da će Napoli nastaviti sa sjajnim partijama, pa vam savetujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 1.80.

Kaljari – Salernitana – 3+ @ 2.00 u Meridianbet

Prvi duel subotnjeg programa kada je Serija A u pitanju se igra na Sardiniji gde će fudbaleri Kaljarija ugostiti Salernitanu. Kaljari je trenutno stacioniran na osamnaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu su izabranici Klaudija Ranijerija ostvarili zlata vrednu pobedu na gostovanju kod Empolija, pošto je taj duel u Toskani završen rezultatom 0:1.
Salernitana je praktično već viđena u Seriji B naredne sezone, pošto se ova simpatična ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli i ima čak devet bodova manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni. U prošlom kolu je ova ekipa ruku na srce odigrala jedan dobar meč i remizirala na gostovanju kod Udinezea, kada je bilo 1:1.
Deluje da bi ovaj duel na Sardiniji mogao da nam donese dosta pogodaka, pa toplo preporučujemo da se fokusirate na igru 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.00.

Sasuolo – Frosinone – 1 @ 2.26 u Primobet

Malo ko je mogao da pretpostavi da će Sasuolo imati ovoliko problema u ovogodišnjem izdanju Serije A, i nažalost, kako sada stvari stoje tim iz Ređo Emilije je jedan od glavnih kandidata da na kraju sezone napusti najkvalitetniji rang italijanskog fudbala.
Trenutno su popularni Neroverdi stacionirani na pretposlednjem mestu na tabeli, a već dugo ova ekipa ne uspeva da ostvari trijumf u šampionatu. U prošlom kolu je Sasuolo doživeo novi poraz i to na gostovanju kod direktnog konkurenta Verone, a taj meč na Bentegodiju je završen rezultatom 1:0.
U goste im stiže Frosinone koji igra promenljivo u poslednje vreme, a na poslednjih pet mečeva ova ekipa je doživela čak četiri poraza uz samo jedan remi, i to baš u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Lećea, pošto je taj meč završen rezultatom 1:1.
Mišljenja smo da Sasuolo nema pravo na kiks na ovom duelu, i da je ovo jedna od većih jedinica u ovom kolu Serije A, a sve to kladionica Primobet plaća sa kvotom 2.26.

Bolonja – Inter – GG @ 1.93 u Maxbet

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra u Bolonji, gde će istoimena ekipa na svom terenu ugostiti Inter. Šta reći o partijama Bolonje, osim da je tim koji sa klupe sa dosta uspeha predvodi Tijago Mota glavni kandidat da na kraju dođe do četvrte pozicije na tabeli, a samim tim i direktnog plasmana u Ligu šampiona, što bi zaista bio nestvaran uspeh.
U prošlom kolu je ova ekipa u direktnom duelu savladala glavnog kandidata za tu poziciju, ekipu Atalante, i to u sred Bergama, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Sa druge strane, Inter je tim koji je do sada ubedljivo najviše pokazao od svih timova u Seriji A, i praktično su fudbaleri ove ekipe već stavili jednu ruku na šampionski pehar. U prošlom kolu su Neroazuri upisali novi trijumf i to na domaćem terenu protiv Đenove, kada je bilo 2:1.
Podsećamo vas da Inter već za nekoliko dana igra revanš meč u Madridu, protiv Atletika, pa je moguće da Inzagi malo promeša karte za ovaj duel u Bolonji, tako da je najrealnije da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 1.93 u Maxbetu.

Đenova – Monca – 1 @ 2.20 u Mozzartbet

Generalni utisak o povratničkoj sezoni Đenove u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala je za sada i više nego dobar, pošto ćemo po svemu sudeći popularne Grifone i naredne sezone gledati u društvu najboljih. Naime, trenutno se izabranici Alberta Đilardina nalaze na dvanaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ovaj tim dobrano namučio Inter na Meaci, u duelu koji je na kraju pripao lideru na tabeli, i to rezultatom 2:1.
Ovog puta im u goste stiže neugodna Monca koja takođe neće imati previše problema oko opstanka u društvu najboljih, pošto ovaj tim trenutno ima čak trinaest bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli. Ruku na srce tim u vlasništvu Adrijana Galijanija je u prošlom kolu doživeo ubedljiv poraz na svom stadionu protiv Rome, a taj meč je završen rezultatom 1:4.
Na osnovu svega onog što smo do sada videli od oba tima, deluje da je domaćin ipak favorit na ovom duelu, pa hrabro savetujemo jedinicu uz sjajnu kvotu 2.20 u kladionici Mozzartbet.

Leće – Verona – 3+ @ 2.33 u Meridianbet

Pamtimo svi onaj nestvarni start Lećea, koji je čak prvih nekoliko kola proveo i na poziciji broj jedan, međutim, od tada ovaj tim pruža poprilično blede partije i kada se podvuče crta deluje da će veliki uspeh za ovaj tim biti i ako uspe da opstane u Seriji A. Trenutno se tim sa juga Italije nalazi na trinaestom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na timove koji su u zoni ispadanja, a u prošlom kolu je Leće remizirao na gostovanju kod Frosinonea kada je bilo 1:1.
Verona je sa druge strane ostvarila do sada verovatno i najvažniji trijumf u prvenstvu i to na svom terenu protiv posrnulog Sasuola, a taj duel na Bentegodiju je završen rezultatom 1:0, nakon čega se Darko Lazović i drugari nalaze na sedamnaestom mestu na tabeli.
I jedni i drugi žele do bodove, a u takvoj situaciji se vrlo lako može desiti da prisustvujemo jednom veoma efikasnom duelu, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+, a sve to uz kvotu 2.33 u Meridianu.

Milan – Empoli – 1 @ 1.45 u Superbet

Milan je juče uspeo da u prvom meču osmine finala Liga Evrope savlada ekipu Slavije iz Praga, rezultatom 4:2, i tako je italijanski predstavnik praktično već prebrinuo sve brige oko plasmana u četvrtfinale Liga Evrope, što i jeste bio primarni cilj za ovaj deo sezone.
Što se tiče Serije A, u prošlom kolu su Rosoneri u jednom kontroverznom meču slavili na gostovanju kod Lacija sa 0:1, uz konstataciju da su domaćoj ekipi na tom duelu isključena čak trojica fudbalera.
Empoli je nakon jedne serije dosta dobrih rezultata u prošlom kolu poražen na svom stadionu od Kaljarija, i sigurno je da je taj poraz zabrinuo sve u Toskani, pošto je tim sa Sardinije konkurent u borbi za opstanak.
Imaće fudbaleri Milana dosta vremena da se odmore od napornog meča u četvrtak, pa je gotovo izvesno da će puleni Stefana Piolija ostvariti novi trijumf u prvenstvu, i savetujemo vam da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 1.45 u Superbetu.

Juventus – Atalanta – GG @ 1.90 u Maxbet

Derbi kola se igra u Torinu, gde će Juventus ugostiti Atalantu. Pre svega, moramo napomenuti da i jedna i druga ekipa ne igra baš najbolje u poslednje vreme, a sve to nakon jedne izuzetno dobre serije rezultata.
Što se tiče Juventusa, Stara dama se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli, međutim kako Bjankoneri igraju u poslednje vreme, deluje da je samo pitanje vremena kada će ih preteći Milan koji trenutno ima samo bod manjka. U prošlom kolu je Juventus poražen na gostovanju kod Napolija, a taj susret je završen rezultatom 2:1.
Atalanta je do pre samo tri kola držala sve u svojim rukama kada je u pitanju četvrta pozicija i plasman u Ligu šampiona, međutim, onda je tim iz Bergama doživeo dva poraza i jedan remi, i trenutno se nalazi na šestom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju.
Kako i jedni i drugi ne blistaju u poslednje vreme, najbolje da prekočite prognoziranje konačnog ishoda na ovom duelu i da se fokusirate na golove, odnosno na igru GG uz kvotu 1.90 u Maxbetu.

Fiorentina – Roma – X2 @ 1.52 u Meridianbet

Dosta truda će biti potrebno Fiorentini da se i ove sezone domogne plasmana u neko od evropskih takmičenja, pošto se Viola trenutno nalazi na osmoj poziciji na tabeli uz bod manjka u odnosu na sedmoplasirani Napoli, koji kako se bliži kraj šampionata pruža sve bolje partije.
U prošlom kolu je Fiorentina samo remizirala na gostovanju kod svog bratskog kluba Torina, a taj duel je završen sa miroljubivih 0:0.
Roma igra preporođeno od kako je na klupu ovog tima seo De Rosi, a verovatno se to najbolje videlo juče, kada je ovaj tim u prvom meču osmine finala Liga Evrope na svom stadionu demolirao ekipu Brajtona, a taj meč je završen rezultatom 4:0, i praktično su Rimljani jednom nogom već došli do plasmana u četvrtfinale. U prošlom kolu Serije A, Vučica je takođe odigrala jedan sjajan meč na gostovanju kod Monce i slavila sa 1:4, a kako sada stvari stoje deluje da Roma neće izgubiti ni od Fiorenitine, pa savetujemo da se oprobate sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.52 u Meridianu.

Lacio – Udineze – 1 @ 1.95 u Mozzartbet

Poslednji duel ovog kola se igra na Olimpiku gde će Lacio ugostiti Udineze. Nažalost, Rimljani nisu uspeli da dođu do plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je ova ekipa ubedljivo poražena u revanšu kod Bajerna, kada je bilo 3:0. Na sve to Lacijali ne blistaju u poslednje vreme u Seriji A, i ozbiljno su doveli u pitanje svoje učešće u evropskim takmičenjima naredne sezone. U prošlom kolu su Sarijevi puleni poraženi na svom terenu od Milana, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Udineze sa druge strane igra generalno jaku lošu sezonu, i kako sada stvari stoje deluje da će se popularne Zebre do kraja boriti za opstanak u društvu najboljih, što je malo ko mogao da pretpostavi.
Inače, u prošlom kolu je tim iz Udina na svom terenu odigrao samo 1:1 protiv Salernitane, a deluje da se ovaj tim neće proslaviti ni na ovom duelu pa vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.