Tiket dana: Poeni igrača

Večeras su na proframu samo tri utakmice u Evroligi i pošto su Baskonija protiv Albe odnosno Panatinaikos protiv Asvela veliki favoriti, fokusirali smo se meč Olimpije i Partizana u Milanu. Svi predlozi su sa ove utakmice a kvote i granice važile su u trenutku sastavljanja predloga.

Nikolo Meli (Olimpija) – Skokovi + (granica 4,5) @ 1.75 u MaxBet

Izgledalo je da će Milanezi biti desetkovani protiv Partizana a na kraju se može ispostaviti da će više oslabljen biti beogradski tim. Mesina će biti bez Berona, Pojtresa i Tonuta, a još uvek je nepoznato da li će na teren Mirotić, Nejpir i Flakadori. U Partizanu sigurno neće biti Nanelija, Vukčevića i Jaramaza koji nisu ni krenuli za Italiju. Jedan od onih koji će sigurno igrati je Nikolo Meli. Iskusni krilni košarkaš velika je uzdanica trenera Etorea Mesine u pokušaju da se Olimpija nekako ugura u plej-in.Meli je u poslednje vreme u jako lošoj formi u Evroligi, posebno ako se gleda broj ubačenih poena. Zanimljivo je da stalno ima više skokova nego koševa po meču, a protiv Efesa, na primer, to je bilo najprimetnije. Ove sezone hvata 4,3 lopte po meču, a ako Olimpija bude bez nekih bitnih igrača, od njega očekujemo da opet pokupi najviše skokova. Granica je na 4,5 a za (+) kvota je 1.75 u kladionici MaxBet.

Šejvon Šilds (Olimpija) – Poeni + (granica 14,5) @ 1.88 u MaxBet

Poeni su, čak i kad je Olimpija kompletna, očekuju od Šejvona Šildsa. Neverovatni šuter je i ove sezone imao velikih problema sa povredama ali je, kada je bio na terenu, najčešće bio najbolji. Dve velike pobede koje je tim iz grada mode ostavrio u prethodnom periodu može da zahvali najviše njemu. Protiv Barse je ubacio 23 a protiv Reala čak 27 poena. Ove sezone Šilds iga prosečno 30 minuta u Evroligi a ubacuje više od 16 poena po utakmici uz 4 skoka. Sećamo se i njegovih odličnih partija u Beogradu i protiv Zvezde i protiv Partizana, s tim da su Milanezi pobedi crveno-bele a izgubili od crno-belih i pored velike prednosti koju su imali. U meču sa Partizanom Šild će biti najveća opasnost po četu Željka Obradovića i verujemo da će on ponovo biti jedan od najefikasnijih igrača ako ne i najefikasniji. Granica je na 14,5 poena a za (+) koševe na Šildsa kvota je 1.88 u kladionici MaxBet.

Zek Ledej (Partizan) – Poeni + (granica 9,5) @ 1.88 u MaxBet

Pobeda protiv Efesa ponovo je oživela nade Partizana da će i ove sezone igrati u doigravanju Evrolige. Plej-of, tačnije 6. mesto je relativno dalkeo ali bi u ovom momentu i plasman u plej-in bio zadovoljavajući rezultat. Do kraja sezone Partizan ima tri gostovanja, pored ovog u Milanu igraće još u Barseloni naredne sedmice i nešto kasnije u Berlinu. Na svom parketu će četiri puta ugostiti rivale. Računica je da će te četiri domaće pobede i ona potencijalna protiv Albe na strani biti dovoljne za plej-in, pa bi trijumf u Milanu bio ogroman zamajac za ispunenje cilja. Jedan od igrača koji igra kao preporođen od finala kupa je Zek Ledej. Neverovatno zvuči podatak da je krilni centar Partizana odigrao svaki sekund u pobedi nad Efesom i za 40 napornih minuta ubacio 21 poen i uhvatio 8 lopti. Uz Avramovića bio je istinski junak važnog trijumfa. Dosta manje je igrao protiv Cedevita Olimipije ali je opet bio na svom visokom energetskom nivou. Biće Zek takav i u Milanu a ubeđeni smo da će imati dvocifrn košgeterski učinak. Granica je na 9,5 poena a za (+) koševe kvota je 1.88 u kladionici MaxBet.

Frenk Kaminski (Partizan) – Skokovi + (granica 3,5) @ 1.65 u MaxBet

Kaminski i dalje ne prikazuje ono što se u Partizanu od njega očekivalo na početku sezone. Imao je, ruku na srce, odličnih izdanja, pre svega napadačkih, poput onih u Monte Karlu ili protiv Bajerna u Beogradu. Nesreća je što su crno-beli te mečeve izgubili. Protiv Efesa nije dao ni poen ali je imao solidnu rolu u skoku i istakao se i dobrim dodavanjima. Ima odličan pregled igre i često njegovi povratni pasovi ostavljaju bekove Partizana same na šutu. Izgleda da je počeo dobro da razmišlja i u odbrani i odlično se postavlja ispod koša. Njegove fizikalije nisu adut ali košarkaška inteligencija svakako jeste. Istisnuo je sa pozicije prvog centra Bruna Kabokla, ali crno-beli pod košem imaju i Alena Smailagića i sve boljeg Balšu Koprivicu. Što se Kaminskog time verujemo u njegove skokove, granica je niska samo na 3,5 skoka za meč sa Milanom, a za (+) kvota je 1.65 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici MaxBet iznosi 10.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.