Najava i analiza: Premijer liga, 28. kolo: Sve oči uperene na travnjak Enfilda, šampion gostuje lideru!

premijer liga

Tri ekipe imaju priliku da posle ovog kola zasednu na vrh. Lider može ostati Liverpul, ako pobedio Siti, trijumf i Građane postavlja na čelo tabele, a u slučaju remija na Enfildu i pobede Arsenala nad Brentfordom, eto Tobdžija kao prvoplasirane ekipe. Pored velikog derbija Liverpul – Siti biće još nekoliko ekstra zanimljivih okršaja. Junjated na Old Trafordu čeka Evreton, Aston Vila u Birmingemu igra sa Totenhemom a Čelsi na stamford Bridžu protiv Njukasla. Sve predložene kvote iz najave bile su važeće u trenutku pisanja analize.

Mančester Junajted – Everton – 1 @ 1.88 u Primobet

Vodeći gol Rašforda dao je nadu navijačima Junajteda da mogu srušiti gradskog rivala Siti na njegovom terenu ali se na kraju još jednom potvrdilo da su Građani ovih godina na mnogo višem nivou od Crvenih đavola. Plasman u Ligu šampiona sada je dalji za tri boda, Vila je slavila u Lutonu i ima čak 11 bodova više, a između 4. Vile i 6. Junajteda nalazi se i petoplasirani Totenhema sa 6 bodova više od čete Ten Haga. Prostora za neki novi kiks jednostavno nema i Junajted mora da pobedi Everton kako zna i ume. Karamele su u lošoj fori i mogu da zahvale Savezu koji im je vratio 4 oduzeta boda što nisu u zoni ispadanja. Sa 6 bodova kazne Everton je 16. pred ovu rundu sa 5 bodova više, i utakmicom više, od prvog tima ispod crte a to je Luton. Jesenas je Junajted lako pobedio na Gudisonu sa 3:0 a i sada predviđamo pobedu ekipe iz Mančestera. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent koji iznosi 1.88.

Bornmut – Šefild Junajted – 1,0-3 @ 2.39 u Meridianbet

Jorkširci se polako opraštaju od Premijer lige u kojoj su se ovog puta zadržali samo jedno leto. Ono što posebno iritira navijače Šefilda su porazi sa velikom razlikoj. Jedan od njih su doživeli u prošlom kolu kada ih je Arsenal pobedio na njihovom Bramal Lejnu sa 6:0. Nekoliko puta primili su ”petardu” a ostaje zapisan i onaj sramotni poraz od Njukasla sa 8:0. U poslednje vreme Oštrice nešto bolje igraju na strani, nemaju opterećenje i mnogo jači otpor pružaju rivalima, a čak su pobedili Luton na strani. Za Bornmut je ovo odlična sezone iako su igrali dosta promenjivo do sada. Jedna odlična serija drži ih na solidnom 13. mestu a uskoro će odigrati i zaostali meč sa Lutonom takođe na svom Vitalitiju. Te dve pobede mogle bi da ih presele u zlatnu sredinu i ne sumnjamo da će tim Španca Areole uspeti u toj nameri. Lakši posao trebalo bi da bude u duelu sa Jorkšircima, a pored jedinice ne verujemo da će Trešnjice previše zapinjati da ubedljivo pobede. Za kombinaciju 1,0-3 kvota u kladionici Meridianbet iznosi 2.39.

Kristal Palas – Luton – GG @ 1.75 u Mozzartbet

Orlovi su promenili trenera ali nekog vidnijeg napretka nema. Istina, uzeli su 4 boda u tri prethodna kola a samo su jednom igrali na svom Selhurst parku. Prošle sedmice su pružili jak otpor Totenhemu na Vajt Hart Lejnu ali su gradski derbi okončali porazom. Iako su na tabeli nisko, na 14. mestu, od prvog tima u zoni ispadanja imaju solidnih osam bodova više. Taj tim koji je prvi ispod crte je Luton, njihov rival u ovom kolu. Za Šeširdžije je ovo možda i kljućni meč u nastojanju da ostanu premijerligaši i naredne sezone. Luton posle ove utakmice igra zaostali meč sa Bornmutom i imaće priliku da, hipotetički, uz maksimalan broj bodova pobegne iz crvene zone. Problem je što je Luton u lošoj formi, vezali su pet poraza, četiri u ligi i jedan u FA kupu, ali sve to sada moraju da ostave iza sebe. Palas bi pobedom pobegao na 11 bodova od svog rivala pa je i njihov motiv veliki. Pokušajte sa igrom gol-gol za koju se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 1.75.

Vulverhempton – Fulam – GG3+ @ 2.20 u MaxBet

Može se reći da su oba tima u dobroj formi što može da garantuje odličan meč na Molinjuu. Vukovi jesu izgubili u prošlom kolu u Njukaslu, dosta ubedljivo, ali su pre toga imali tri vezana trijumfa, dva u prvenstvu i jedan u kupu. FA kup može da bude velika šansa za Vulverhempton da uradi nešto veliko ove sezone. Pobedom nad Brajtonom plasirali su se u četvrtfinale najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu, a pošto im je sledeći rival drugoligaš Koventri, eto sjajne prilike da Vulvsi završe među četiri najbolja tima i možda se bore i za trofej. Imao je i Fulam svojih odličnih momenata, pobedili su pre dva kola na Old Trafordu protiv Junajteda, a zatim su ubedljivo dobili i Brajton na svom Krejven Kotidžu. Kolibari su sada daleko od borbe za opstanak ali i od bitke za Evropu. U prvom delu sezone meč u Londonu između ova dva tima bio je sjajan i dobio ga je Fulam sa 3:2. Verujemo da će i ovaj biti sličan i predlažemo igru GG3+ sa koeficijentom koji u kladionici MaxBet iznosi 2.20.

Arsenal – Brentford – 1,0-3 @ 2.30 u SuperBet

I pored niza od sedam uzastopnih pobeda u Premijer ligi uz više nego dobru efikasnost, za fudbalere Arsenala duel sa Brentfordom nikako neće biti lak. U podsvesti će im biti mogućnost da posle ovog kola budu lideri na tabeli, u slučaju svoje pobede i remija između Liverpula i Sitija, ali će ih opteretiti blizina revanša sa Portom u osmini finala Lige šampiona. Taj meč u Portugaliji je jedini koji su izgubili u skoro dva meseca i mada je bio minimalan, neće biti lako stići u četvrtfinale elitnog takmičenja. Tobdžije su svojim prethodnim rivalima na Ostrvu punile mrežu. Na 7 utakmica dali su 31 gol i sigurno da Pčelicama nije svejedno pred odlazak na Emirejts. Za Brentford je opstanak najbitniji, ova sezona je bila nešto teža od prethodnih što pokazuje trenutno 15. mesto koje Pčelice drže. Bez pobede su u prethonda četiri kola ali su u prošlom remijem sa Čelsijem barem prekinuli niz od tri vezana poraza. Brentford ima odličan kontra napad i mogao bi da napakosti Arsenalu i to na Emirejtsu, a u prethodna tri međusobna meča između ova dva tima Tobdžije nisu davale više od jednog gola. Uz jedinicu dodajemo i manji broj golova, pa za 1,0-3 dobijamo kvotu 2.30 u kladionici SuperBet.

Aston Vila – Totenhem – x @ 4.10 u Primobet

Da nije meča na Enfildu ovo bi svakako bio najznačajniji duel ovog kola. Sastaju se dva tima koji su najozbiljniji kandidati za četvrtu poziciju, poslednju koja vodi u Ligu šampiona, s obzirom da su Liverpul, Siti i Arsenal sigurni predstavnici Engleske. Za sada je Vila u povoljnijoj poziciji, ima pet bodova više od Pevaca ali Totenhem ima jedan zaostali meč. U prošlom kolu ekipa iz Birmingema je uspela nekako da slavi na gostovanju Lutonu, prvo su ispustili dva gola prednosti da bi na kraju ipak slavili sa 3:2. To je bio treći vezani trijumf u prvenstvu za Vilu a u četvrtak su odigrali prvi meč osmine finala Lige konferencija sa čuvenim Ajaksom u Amsterdamu. Na opšte iznenađenje taj meč je završen bez pogodaka, pa će se putnik u četvrtfinale rešavati na Vila parku u sledeći četvrtak. Pre toga Vila ima ovaj meč, možda i važniji, dok će se Pevci mirno spremati pošto ne igraju u Evropi. Tri vezana meča imali su Sparsi na svom Vajt Hart Lejnu, dva su dobili i jedan izgubili. U prvom delu sezone Vila je slavila u Londonu sa 2:1, a sada nam se čini da je remi najrealniji ishod. Za x se u kladionici Primobet dobija koeficijent 4.10.

Brajton – Notingem Forest – GG3+ @ 1.97 u Mozzartbet

Veliko stradanje doživeo je Brajton u Rimu u meču protiv Rome. Posle prvih 90 minuta dvomeča osmine finala Lige Evrope jasno je da će u četvrtfinale italijanski tim, pošto je jako teško zamisliti da Galebovi mogu stići četiri gola minusa. Da sve bude lošije to je treći uzastopni neuspeh Brajtona i to u tri različita takmičenja. U FA kupu su ispali od Vulverhemptona, u prvenstvu ih je dobio Fulam i sada Roma u Ligi Evrope. Na ta tri meča Brajton nije postigao ni gol. Da li je to najava neke krize u timu sa juga Engleske, ne znamo, ali bi sve mogo da bude jasnije nakon duela sa Šumarima iz Notingema. Gosti se grčevito bore za opstanak, trenutno imaju samo 4 boda više od prvog tima ispod crte Lutona, koji ima jedan meč manje. I Forest ima tri vezana poraza, dva u Premijer ligi i jedan u FA kupu, ali u ovom momentu, za ekipu koju od skoro vodi Nuno Espirito Santo, šampionat je najbitniji. Brajton je jesenas slavio na Siti Graundu u Notingemu sa 3:2, a i sada verujemo u igru GG3+. Za nju je kvota u kladionici Mozzartbet 1.97.

Vest Hem – Barnli – 1 @ 1.67 u SuperBet

Čekićari su vezali dve prenstvene pobede i to nakon osam mečeva bez trijumfa u dva takmičenja. U četvrtak su igrali prvi meč osmine finala Lige Evrope protiv Frajburga u Nemačkoj i izgubili 1:0. Zanimljivo je da je to bio već treći međusobni duel obve sezone između ovog nemačkog tima i Vest Hema, s obzirom da su igrali u istoj grupi tokom jeseni. Tada je engleski tim bio bolji, dobio oba međusobna okršaja i završio kao prvi u grupi pa je čekao svog rivala u osmini finala. Ispostavilo se da je to Frajburg koji je, čini se, naučio lekciju iz prva dva poraza. Revanš je u četvrtak, ima Vest Hem dobru šansu da se probije dalje i ponovo napadne neki evropski trofej s obzirom da su aktuelni osvajači Lige konferencija. Protiv Barnlija su veliki favoriti, gosti su gotovo otpisani i sumnjamo da mogu čak i da uhvate priključak sa timovima koji se bore za opstanak. Od prvog tima ispod crte imaju 11 bodova manje, a Klaretsi su ukupno u prvih 27 kola osvojili samo 13 bodova. Kako onda očekivatui da u preostalih 11 rundi osvoje toliko da nadoknade 11 zaostatka čak i da rivali ne osvoje nijedan? Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija kvota 1.67.

Liverpul – Mančester Siti – x2,2+ @ 1.64 u Meridianbet

Dule sa ogromnim ulogom igra se na Enfildu. Dobro je da su oba tima rešila evropske brige u sedmici za nama, pa je tako Siti odradio posao u revanšu protiv Kopenhagena i osmi uzastopni meč u elitnom takmičenju dobio rezultatom 3:1, dok je Liverpul igrao samo ”prvo poluvreme” dvomeča sa praškom Spartom ali slavio je sa 4:1 u prestonici Češke i, realno, završio posao pre vremena. Međutom nije lako bilo Redsima prošlog vikenda u Notingemu. U vreme kada se glavni delilac pravde spremao da odsvira kraj meča i to sa početnim rezultatom, ukazao se Darvin Nunjez i pogodio za ogromna tri boda Liverpula koji su ih ostavili na vrhu tabele. Biće ovo i poslednji okršaj Klopa i Gvardiole u Premijer ligi, bar za neko vreme pošto je Nemac odavno najavio odlazak sa Enfilda na kraju sezone. Njih dvojica su bili bitke u Bundelsigi ali mnogo više su ukršati koplja u Premijer ligi, ovo im je 22. duel. Jesenas je meč u Mančesteru završen rezultatom 1:1 mada je Siti bio bliži pobedi. Pravog favorita u ovom duelu nema, a veliko je pitanje bez koliko će prvotimaca Klop morati da sklopi tim. Redsi i dalje mogu do četiri pehara ove sezone. Za sada imaju jedan, onaj u EFL kupu, a videćemo dokle će stići u FA kupu i Ligi Evrope, kao i Premijer ligi. Mančester Siti brani krunu i u domaćoj ligi i u Ligi šampiona ali i FA kupu, i videćemo šta će uspeti da odbrani. Liverpul još nije izgubio ove sezone na Enfildu ali sada će imati najteži ispit. Naš predlog je dupla šansa na goste uz bar dva gola ukupno. Za x2,2+ kvota je 1.64 u kladionici Meridianbet.

Čelsi – Njukasl – GG4+ @ 2.30 u MaxBet

Mada se radi o dva tima koja su figurirala kao kandidati i za šampionsku titulu, posle 27 odigranih rundi jasno je da su razočarali. Njukasl je igrao i Ligu šampiona, i tamo je bio ispod očekivanja, dok je Čelsi bio maksimalno fokusiran na Premijer ligu ali mu ni to nije pomoglo. Pred 28. kolo Plavci su 11. sa 36 bodova i jednom utakmicom manje, dok su Svrake sakupile četiri boda više ali su i one pred ovo kolo na niskom 8. mestu i sa malim izgledima da stignu do evropske vize kroz prvenstvo. I jednima i drugima ostaje FA kup u kom su u četvrtfinalu koje je na programu narednog vikenda. Čini se da će šanse Čelsija da odu u polufinale biti veće, oni će igrati na svom terenu protiv Lestera, lidera Čempionšipa, dok će Njukasl na megdan Sitiju i to u Mančesteru. Čelsi je već izgubio jedno finale, u EFL kupu su pali u produžecima protiv Liverpula, a trenutno su u dobroj formi jer su pobedili Lids u FA kupu i remizirali sa Brentfordom u Premijer ligi. Njukasl je igrao veoma zanimljive utakmice u prethodnom periodu i to sa obiljem golova. Moglo bi da ih bude i sada dosta, a ovo je treći duel ova dva tima u aktuelnoj sezoni. Prvenstveni je dobio Njukasl sa 4:1 dok je naj u EFL kupu pripao Čelsiju. Naš predlog je GG4+ sa kvotom 2.30 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.