DERBI DANA: Liverpul – Mančester siti: Sudar titana na Enfildu!

Nedelja nam donosi veliki derbi engleskog fudbala, u kom će Liverpul na svom Enfildu ugostiti Mančester siti, a biće to po svemu sudeći i meč sezone i za jedne i za druge, pošto su se pre ovog kola Redsi nalazili na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Mančester siti, pa već sada vidimo da će ova dva tima uz naravno Arsenal voditi veliku borbu za naslov prvaka Engleske, možda čak i do poslednjeg kola.
Početak ovog spektakularnog susreta je zakazan za 16 časova i 45 minuta.

Liverpul: Mogu li Redsi da izdrže do kraja?

Pre svega, treba reći da se Liverpul prošle sezone nije proslavio i sigurno je da će svi prošlu sezonu želeti što pre da zaborave, pošto Redsi posle baš dosta vremena nisu uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, a svakako da je to godinama unazad primarni cilj engleskog velikana.
Na kraju su Redsi morali da se zadovolje sa petim mestom na tabeli, koje donosi plasman u Ligu Evrope i ne treba biti previše pametan pa istaći da su izabranici Jirgena Klopa jedni od glavnih kandidata za osvajanje drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
To se dosta dobro videlo i u prvom meču osmine finala, kada je engleski predstavnik u gostima demolirao Spartu iz Praga sa 1:5, iako je češka ekipa pre toga eliminisala Galatasaraj u šesnaestini finala, koji je u oba prelazna roka uložio ogromna finansijska sredstva.
Nedavno je Liverpul već stigao do svog prvog trofeja u ovoj sezoni i to pošto je u finalu Liga Kupa ova ekipa bila bolja od Čelsija.
Što se tiče Premijer lige, u ovom trenutku se tim sa Enfilda nalazi na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na Arsenal, koji ima i meč viška, pošto je ova ekipa juče uz dosta poteškoća slavila na svom terenu protiv Brentforda, kada je bilo 2:1.
Liverpul je u prošlom kolu stigao do veoma važnog trijumfa na gostovanju kod Notingem Foresta i to nakon gola Nunjeza u poslednjim sekundama susreta. Inače, na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala izabranici Jirgena Klopa, koji na kraju sezone napušta Liverpul, su ostvarili četiri trijumfa uz samo jedan poraz, i to na gostovanju kod upravo Arsenala kada je bilo 3:1, a moramo napomenuti da su Redsi na skoro svim tim mečevima igrali bez svog najboljeg fudbalera Salaha.
Pre tog trijumfa na gostovanju kod Notingema, Liverpul je uspeo da savlada Luton na svom Enfildu i to rezultatom 4:1.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada su Redsi odigrali trinaest mečeva na svom stadionu i ostvarili jedanaest trijumfa, uz samo dva remija, pa se svi u klubu nadaju da će nekadašnji šampion Evrope ostati neporažen i na ovom duelu protiv Sitija, koji nema drugog izbora nego da od prvog minuta krene po sva tri boda, što nam obećava jednu fenomenalnu fudbalsku predstavu.

Mančester siti: Građani obično u ovom delu sezone ubace u petu brzinu!

Pominjali smo dosta puta da je iza Građana gotovo savršena sezona u kojoj je ova ekipa uspela da dođe do trofeja u Ligi šampiona, naslova prvaka Engleske i trofeja u FA Kupu, a trijumfalni niz se nastavio i u ovoj sezoni, pošto je tim sa Etihada već do sada osvojio dva trofeja, i to u Superkupu Evrope, ali i na Svetskom klupskom prvenstvu.
Primarni cilj će naravno i ovog puta biti naslov prvaka Engleske, ali i odbrana krune u Ligi šampiona, do koje su Građani prošle sezone stigli po prvi put u svojoj istoriji.
Kada smo se već dotakli ovog takmičenja, ne možemo a da ne napomenemo blistave partije engleskog predstavnika u dosadašnjem toku Lige šampiona, pošto je pre svega aktuelni šampion Evrope došao do prvog mesta u grupnoj fazi, uz maksimalnih osamnaest osvojenih bodova, a rival u osmini finala je bio Kopenhagen, koji je takođe blistao u grupnoj fazi, i uspeo da završi ispred ekipa poput Mančester Junajteda i Galatasaraja. Naravno, u tom dvomeču je Siti bio bolji i stigao do plasmana među osam najboljih evropskih ekipa gde ovaj tim još uvek čeka svog rivala, a kada se podvuče crta, deluje da su Građani uz Real Madrid verovatno i glavni favoriti za naslov prvaka Evrope.
Postavlja se veliko pitanje da li će puleni Pepa Gvardiole moći da ponove prošlu sezonu u kojoj su i pored očajnog prvog dela uspeli da nadoknade ogromnu prednost Arsenala i na kraju dođu do nove šampionske titule.
U ovom trenutku se Siti nalazi na trećem mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na drugoplasirani Liverpul, ali i dva boda manje od Arsenala, koji ponavljamo ima meč viška.
Inače, na poslednjih pet mečeva aktuelni šampion Engleske je ostvario četiri trijumfa uz remi protiv Čelsija, a u prošlom kolu je savladan gradski rival Mančester Junajted, nakon preokreta, rezultatom 3:1.
Pre toga je trenutno trećeplasirani tim na tabeli ostvario veoma važnu pobedu na neugodnom gostovanju kod Bornmauta, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Na gostovanjima je za sada Mančester Siti odigrao trinaest mečeva i doživeo tri poraza, jedan remi, ali i ostvario devet trijumfa, uz napomenu da su Građani fenomenalni na strani u poslednje vreme, pošto je ova ekipa na pet poslednjih mečeva van svog terena ostvarila isto toliko trijumfa, i sigurno je da fudbaleri ove ekipe ne nameravaju tu da se zaustave, ali ovog puta gostuju kod najboljeg domaćina u Premijer ligi, pa kao što smo već pomenuli, sva je prilika da nas očekuje jedan spektakularan duel.

Naš predlog

Vrlo je moguće da nam ovaj duel između Liverpula i Sitija na kraju i odluči šampiona Engleske. Liverpul kao što smo već napomenuli igra možda čak i iznad očekivanja, dok Siti sa druge strane po starom dobrom običaju zaista retko gubi mečeve u poslednjem delu šampionata.
Salah će po svemu sudeći biti spreman za ovaj duel, međutim, Jirgen Klop generalno i bez toga ima dosta problema sa izostancima, i mišljenja smo da bi to mogao da iskoristi aktuelni šampion Engleske, koji po našem mišljenju neće izgubiti na ovom duelu pa vam savetujemo da okušate sreću sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.42 u Meridianu.


Ako se osvrnemo malo na tradiciju, Liverpul je na poslednjih 25 međusobnih mečeva na Enfildu protiv Mančester sitija izgubio samo jednom, što je zaista jedan nestvaran podatak. Ipak, tradicija i postoji da bi se rušila, a deluje da će Građani biti silno motivisani na ovom duelu, pa vam hrabro preporučujemo da se opredelite za čistu dvojku koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.30.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza za ovaj veliki derbi engleskog fudbala je da će gosti postići dva ili više pogotka, pa toplo preporučujemo igru G2+ uz kvotu 1.88 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.