TIP DANA: Juventus – Atalanta: Oba tima zapala u krizu kada je to najmanje potrebno!

U nedelju nas očekuje nekoliko vrhunskih mečeva, a bez ikakve sumnje se jedan od barem na papiru najzanimljivijih duela igra u Torinu, gde će fudbaleri Juventusa ugostiti Atalantu.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Juventus: Stara dama polako ali sigurno posustaje!

Prošle sezone je Stara dama došla do sedme pozicije na tabeli, što je bilo dovoljno za plasman u Ligu konferencije, međutim, nekadašnji šampion Italije je izbačen iz Evrope zbog finansijskih malverzacija, a njegovo mesto je zauzela ekipa Fiorentine.
U novu sezonu su Bjankoneri ušli sa ambicijom da završe među prve četiri ekipe na tabeli, što, kao što je to dobro poznato donosi plasman u Ligu šampiona, a kako sada stvari stoje, velika je verovatnoća da se to i ostvari.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Masimilijana Alegrija nalaze na drugom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na trećeplasirani Milan, međutim, ono što je u ovom trenutku jako bitnije je da klub iz Torina trenutno ima čak šest bodova viška u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju, a na sve to ova ekipa ima i meč viška, pošto je sinoć poražena na svom stadionu protiv Intera, rezultatom 0:1.
Juve u poslednje vreme ima baš dosta problema i utisak je da je ova ekipa ušla u krizu kada je to bilo najmanje potrebno pošto su Alegrijevi puleni na pet poslednjih mečeva u italijanskom šampionatu ostvarili samo jedan trijumf, čak čak tri poraza, ali i jedan remi.
U prošlom kolu su Dušan Vlahović i drugari poraženi na gostovanju kod aktuelnog šampiona Napolija, a taj duel na stadionu “Diego Armando Maradona” je završen rezultatom 2:1.
Ni pre toga se Stara dama nije proslavila, ali je ipak uspela na svom stadionu da savlada Frosinone, i to nakon pogotka u poslednjim trenucima susreta.
Naravno, moramo podsetiti da Juve od samog starta šampionata ne može da računa na Pola Pogbu koji je suspendovan zbog dopinga, i po najnovijoj odluci, za bivšeg francuskog reprezentativca je i karijera završena, iako je Pogba najavio žalbu. Isto tako, Fađoli je suspendovan u oktobru na sedam meseci zabrane igranja zbog učestvovanja u klađenje, a kada na sve to dodamo da Alegri za ovaj duel neće moći da računa ni na Vlahovića, koji ima žute kartone, ali i najverovatnije na Rabioa i Mekenija, dolazimo do zaključka da je pred Juventusom izuzetno težak posao, pogotovu što u goste dolazi neugodna Atalanta, koja mora da ide na sva tri boda.

Atalanta: Može li Boginja do plasmana u Ligu šampiona?

Da je Atalanta svih ovih godina od kako je Đanpjero Gasperini stigao u klub bila konstantna, sigurno je da bi ovu ekipu svake sezone gledali u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Ipak, ono što moramo napomenuti je da klub iz Bergama najbolje posluje u Italiji, što smo odlično videli i prošlog leta kada je Atalanta prodala praktično sve svoje najbolje fudbalera, a tu pre svih mislimo na Hojlunda, u suprotnom pravcu je stiglo nekoliko veoma zanimljivih, a ne preterano skupih fudbalera, i epilog svega je da će se popularna Boginja najverovatnije do kraja šampionata boriti za plasman u Ligu šampiona.
Podsećamo vas, prošle sezone je ovaj tim završio na šestom mestu na tabeli i obezbedio plasman u Ligu Evrope, a kada smo već kod drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, treba napomenuti da je italijanski predstavnik grupnu fazu završio na prvom mestu, preskočio šesnaestinu finala, a za protivnika u osmini finala je Atalanta dobila Sporting.
Prvi duel između ove dve izuzetno kvalitetne ekipe je odigran u Lisabonu i završen je bez pobednika, uz opšti utisak da je Atalanta bila bolji rival na terenu.
Što se tiče Serije A, trenutno se tim iz Bergama nalazi na petom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju, koja je kao što smo već napomenuli sinoć poražena na svom stadionu od Intera, što znači da bi Boginja eventualnim trijumfom na ovom duelu protiv Juventusa prišla četvrtoplasiranoj ekipi na tabeli na samo bod zaostatka.
Međutim, poput Juventusa, Atalanta je u najgorem mogućem trenutku upala u krizu rezultata, pa je tako ekipa iz Bergama na tri poslednja meča bez trijumfa, a u tom periodu je ovaj tim doživeo dva poraza, ali i jedan remi, i to u gostima kod Milana kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu su izabranici Đanpjera Gasperinija u direktnom duelu za četvrtu poziciju poraženi od Bolonje, a taj duel je završen rezultatom 1:2, uz konstataciju da je domaćin prvi stigao do prednosti.
Za kraj, u gostima je Atalanta do sada odigrala trinaest mečeva i ostvarila četiri trijumfa, tri remija i čak šest poraza.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na tradiciju, videćemo da na međusobnim mečevima između ova dva tima u poslednje vreme nema previše pogodaka. Ipak, mišljenja smo da nas ovog puta očekuje jedan dosta drugačiji meč u kom će i jedni i drugi dati sve od sebe da dođu do tri boda, pa vam pre svega preporučujemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.89.

Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da okušate sreću i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.13.

Za kraj, Juventus će po svemu sudeći i pored dosta loših partija u poslednje vreme skoro sigurno završiti na jednom od prva tri mesta, dok je za Atalantu ovo možda i poslednji voz da ostane u igri za plasman u Ligu šampiona, pa smo mišljenja da Gasperinijevi puleni neće doživeti poraz na ovom meču i zato vam i savetujemo da se oprobate sa duplom šansom X2, a sve to uz kvotu 1.65 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.