MEČ DANA: Aston Vila – Totenhem: Direktan okršaj za Ligu šampiona i jedno od omiljenih gostovanja Pevaca!

Aston Vila će u okviru 28. kola Premijer lige dočekati ekipu Totenhema. Riječ je o dvije ekipe koje ove sezone pretenduju na tu četvrtu poziciju koja garantuje mjesto u Ligi šampiona, a razlika između njih je trenutno 5 bodova, uz napomenu da Totenhem ima utakmicu manje od današnjeg rivala. Utakmica je na programu od 14 časova.

Aston Vila: Emeri radi sjajne stvari!

Totenhem prijeti, ali Aston Vila ne popušta. U šampionskoj trci nije se dugo zadržao, no, birmingemski klub nema namjeru da prepusti četvrtu poziciju za slučaj da Englezi ne uspijeju da se izbore za peto mjesto u elitnom evropskom takmičenju do kraja sezone.
Na preokret londonskog kluba nad Kristal Palasom, birmingemska banda Unaja Emerija odgovorila je u prethodnom kolu dramatičnim trijumfom na gostovanju Lutonu (3:2) zahvaljujući kojem je, uz meč više od njega, zadržala pet bodova prednosti u odnosu nad timom iz prestonice sa kojim će danas odigrati veoma važan meč.
Imali su gosti zahvaljujući Oliju Votkinsu dva gola prednosti na poluvremenu i već na pauzi dijelovalo je da će sva tri boda otići na Vila park, ali je Luton po ko zna koji put ove sezone pokazao da nikada ne odustaje. Ni onda kada ga unaprijed otpišu, kao što je to uradila ostrvska javnost još pred početak sezone. Uspio je tim Roba Edvardsa da u razmaku od šest minuta igre u nastavku anulira prednost Vile i primakne se bodu. Ali samo da mu se primakne, ne i da ga osvoji, jer kada su kola krenula nizbrdo Emeri je posegao za izmjenama, a upravo mu je tandem momaka sa klupe donio pobjedu. Dva potpuno različita poluvremena gledali smo na Kenilvort roudu. U prvom je Aston Vila bila ona iz većeg dijela sezone, u talasima napadala gol rivala i kao na traci ređala šanse koje je u gol pretvarao Oli Votkins. Engleski reprezentativac je u drugoj polovini prvog poluvremena postigao dva gola – prvi u 24. minutu posle kornera, drugi petnaestak minuta kasnije uhvativši čitavu odbranu Lutona na spavanju – i potvrdio da igra u životnoj formi.
Igrala je Vila i meč u okviru osmine finala Lige konferencija ali Unaj Emeri je u odnosu na meč sa Lutonom napravio pet promjena i bilo je jasno od početka da mu je mnogo važniji današnji duel sa Totenhemom u Premijer ligi, nego prvi meč osmine finala. Trebalo je da bude najzanimljivija i najbolja utakmica osmine finala Lige konferencije, umjesto toga u Amsterdamu su Ajaks i Aston Vila priredili ‘festival’ negledljivog antifudbala koji je završen bez golova, čak i bez prave šanse da se zatrese mreža.

Totenhem: Vila Park im baš prija!

Igra Totenhem veoma promjenljivo u poslednje vrijeme, a tri pobjede na poslednjih 5 mečeva su nešto sa čime popularni Pijevcu trebaju biti zadovoljni. Pored ta 3 trijumfa upisali su još i remi na Gudisonu protiv Totenhema, ali i poraz od Vulverhemptona u pretposlednjem kolu i to na njihovom stadionu.
Susret na stadionu Totenhema obilježio je Žoao Gomeš. Brazilac koji je prije godinu dana stigao u Vulverhemtpon iz Flamenga postigao je oba pogotka za goste i tako potpisao prvi prvenstveni poraz londonskog tima na domaćem terenu. Gomeš se u završnici prvog poluvremena najbolje snašao pred protivničkim golom posle kornera, Dejan Kuluševski je lukavim udarcem već u prvom minutu nastavka izjednačio rezultat, ali je vezista Vulvsa u 63. minutu ispratio kontru, koju je povukao Pedro Neto i zakucao je sa desetak metara za novo vođstvo i pobjedu ekipe Gerija O'Nila.
Za Postekogluovu ekipu je bilo veoma bitno da se trend loših rezultata na domaćem terenu ne nastavi, te su tako maksimalno motivisani ušli u meč sa Kristal Palasom. Mali londonski derbi odigrali su Totenhem i Kristal Palas u poslednjem kolu Premijer, a ovde je “mali” gradski rival imao prednost, ali se na kraju radovao tim Ejndža Postekoglua i slavio sa 3:1. Popularni Orlovi su pred istek sat vremena igre iz jedinog udarca ka golu protvnika u drugom poluvremenu poveli preko Eberečija Ezea i potom dugo uspiješno odolijevali naletima domaćeg tima, koji je u talasima napadao.
Ipak, u završnih desetak minuta pukla je brana pred golom Sema Džonstona, koji je u prvom poluvremenu u situaciji ‘jedan na jedan’ izašao kao pobjednik protiv Tima Vernera. Nijemac se u 77. minutu iskupio za propuštenu šansu i na dodavanje Brenana Džonsona ubacio loptu u praznu mrežu sa druge stative. Samo tri minuta kasnije Kristijan Romero je na majstorski ubačenu loptu Džejmsa Medisona režirao preokret, da bi u 88. Son ovjerio trijumf.
Zanimljivo je da gostovanje na Vila Parku itekako prija Totenhemu, a do poslednjeg meča koji su izgubili od Aston Vile u Birmingemu, na tom terenu su imali čak 8 uzastopnih trijumfa, a na tim mečevima su svaki put postizali minimalno po 2 gola! Totenhem je izgubio u prvom njihovom susretu ove sezone i to rezultatom 1:2, iako su golom Lo Selsa vodili od 22. minute. Kasnije su Tores i Votkins donijeli preokret Vili, a porazom u današnjem meču bi Pijevci napravili ogroman korak unazad.

Naš prijedlog:

Aston Vila kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, te se trijumf domaće ekipe plaća kvotom 2.45. Potencijalni trijumf gostujuće ekipe plaća se kvotom 2.65 u MeridianBet kladionici.

Efikasni mečevi su nešto na šta su nas navikle obje ekipe, a sigurno je da bi nedostatak golova u današnjem susretu bio veliko iznenađenje. Na poslednjih 4 od 5 gostovanja Totenhema, vidjeli smo minimum 4 gola na utakmici, dok je na 4 od poslednjih 5 mečeva na domaćem terenu Aston Vile viđeno takođe minimum 4 gola. Mišljenja smo da bi i u ovom meču vrlo lako mogli da gledamo goleadu, pa vam predlažemo da pokušate sa igrom 4+ po kvoti 2.00 u MeridianBet kladionici. Gostima iz Londona je igranje na Vila Parku prethodnih godina donosilo bodove, a vrlo često su u tim mečevima postizali makar po 2 gola. Igra G2+ plaća se kvotom 1.80, pa svakako vrijedi da pokušate. Mišljenja smo da ćemo gledati jedan veoma neizvjestan meč, pa vam za konačni ishod predlažemo X po kvoti 3.95 takođe u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.