MEČ DANA: Lacio – Udineze: Nebeskoplavi traže izlazak iz krize protiv nezgodnih Udina!

Lacio će u okviru 28. kola Serije A dočekati ekipu Udinezea. Nebeskoplavi se nalazi u krizi rezultata, pošto su trenutno u nizu od 3 uzastopna poraza u svim takmičenjima, a na poslednjih 5 mečeva su ostvarili samo jedan trijumf. Utakmica je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Lacio: Sari na velikom ispitu!

Za nepune dvije nedelje euforiju izazvanu trijumfom nad Bajernom na Olimpiku zamjenile su tenzije. Dva prvenstvena poraza u Seriji A u razmaku od desetak dana učinila su da čelnim ljudima Lacija presjedne pobjeda u prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv minhenskog kluba, jer surova realnost ih je dočekala u revanš meču u Minhenu, a ukoliko ostanu bez mjesta u elitnom evropskom takmičenju za narednu sezonu, biće to ravno katastrofi.
Posle poraza od Bolonje i Fjorentine, direktnih rivala u borbi za četvrto i peto mjesto u Seriji A – od kojeg je Lacio udaljen sedam bodova – sve su veće šanse da scenario bude baš taj, možda i gori, pošto je posle 27 rundi rimski klub na devetom mjestu sa 40 bodova. Ko bi rekao da je reč o istom onom timu što je prošlu sezonu završio kao vicešampion, uz epitet druge najbolje odbrane na Čizmi.
Lacio je tada na 38 utakmica u Seriji A primio svega 30 golova, dva manje jedino od šampiona Napolija. Trenutno, na 11 rundi prije kraja šampionata, njegova mreža već se tresla 29 puta, tek tri puta manje nego što je on pogađao protivničke. Dakle, više od jednog puta po meču u prosijeku.
Mauricio Sari posebno loše je podnio neuspijeh na Artemio Frankiju te je posle istog naglasio da bi “svako trebao da preuzme svoj dio odgovornosti”, dodavši kako je “u julu djelovalo da je klub jasan po pitanju toga ko odlučuje o transferima”, poručivši upravi Lacija da nije dobio njenu adekvatnu podršku u prelaznom roku.
Klaudiju Lotitu riječi 65-godišnjeg Napolitanca nimalo se nisu dopale. Prvi čovjek Bjankoćelesta je u prethodne dvije i po godine uglavnom branio svog trenera i isticao njegov opsesivan pristup radu na terenu i van njega. Baš uoči prvog meča sa Bajernom na Olimpiku nazvao ga je ‘majstorom fudbala’, posle okršaja sa Bavarcim uvjeravao kako je budućnost Lacija sjajna, ali se u međuvremenu ona našla u izmaglici. U pitanje su je doveli pomenuti porazi u prvenstvu ali i revanš meč u Minhenu. I ne samo njegovu, već i Sarijevu, sve posle izjava bivšeg trenera Čelsija sa konferencije za štampu u Firenci.
Lacio je izgubio čak 15 mečeva u ovoj sezoni u Seriji A i Ligi šampiona i što još više zabrinjava šest na poslednjih deset utakmica.

Udineze: Ponovo ta borba za opstanak!

Godinama unazad, iz sezone u sezonu ekipa iz Udina u proljećni dio šampionata ulazi sa mačem iznad glave i strijepnjom igranja elitnog ranga naredne sezone. Iako na kraju uvijek uspiju da se spase i obezbijede sebi još jednu godinu u Seriji A, rizik je svaki put ogroman i čini se da će i ovog puta biti isto tako.
Nakon 27 odigranih mečeva nalaze se na 17. mjestu na tabeli sa 24 osvojena boda, isto koliko ima i Frozinone koji se nalazi u opasnoj zoni (doduše ima i utakmicu više), a samo bod više od pretposlednjeg Sasuola.
U prošlom kolu Udineze je na domaćem terenu igrao protiv poslednjeplasirane Salernitane i na tom meču ipak nije uspio da trijumfuje, čime su još jednom potvrdili da ove sezone igraju dosta bolje na strani nego kod kuće. Jedina dva trijumfa van svog stadiona Udineze je ostvario protiv Milana i Juventusa, malo paradoksalno ali i istinito.
Katastrofalno je ova godina počela za Salernitanu koja je u osam mečeva osvojila samo bod i praktično se pozdravila sa prvoligaškim statusom, pa se od Udinezea očekivalo da dokusuri davljenika. Remijem u tom meču (1:1) na Friuliju upisala tek drugi bod ove godine ali on više šteti Udinezeu nego što njoj koristi.
Mladi francuski napadač Lum Čauna iz Salernitane je obilježio poečtak meča u Udinama. Domaćin se spasao posle njegovog prvog solo prodora, ali ne i posle drugog. U 10. minutu je zasjekao sa desnog krila, prebacio na lijevu i ispalio projektil u suprotan gornji ugao Udinezeovog gola.
Posle toga je Udineze preuzeo incijativu, Očoa je spasavao goste, ali u nadokandi vremena je došao red i na evrogol domaćina. Hasan Kamara je upisao prvi gol u dresu Udinezea. I to kakav! Na Tovanov centrašut je reagovao fantastičnim makazicama i donio Zebrama izjednačenje prije odlaska na poluvrijeme.
Možda su domaći mogli i da preokrenu da Ebosele u 66. minutu nije napravio glupost kada je zaradio isključenje, a pride se i povrijedio u duelu sa Peljegrinom. Sa igračem više, Salernitana je opet napala, Čauna je propustio priliku da izraste u junaka meča, a poslednju šansu na meču nije iskoristio Kandreva čiji šut je otišao preko gola.

Naš prijedlog:

Domaći tim kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihovu pobjedu u PrimoBet kladionici je 1.90. Trijumf gostujuće ekipe plaća se kvotom 4.40.

Mišljenja smo da će Lacio maksimalno fokusirano ući u ovaj meč, a iako se nalaze u očiglednoj krizi danas ne bi smijeli da upišu novi poraz. Igra 1X&2+ po kvoti 1.65 nam se čini veoma primamljivo, a igra 3+ po kvoti 2.15 u PrimoBet kladionici mogla bi vrlo lako da “ispoštuje”. Duel ova dva tima se vrlo često završavao sa golovima u obje mreže, pa tako za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&GG po kvoti 4.25 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.