TIP DANA: Čelsi – Njukasl: Dosta više smo očekivali od oba tima!

U ponedeljak je naravno nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj bio u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Stamford Bridžu, gde će fudbaleri Čelsija ugostiti Njukasl.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Čelsi: Mogu li Plavci da se umešaju u borbu za Evropu?

Poznato je prošla sezona za Plavce bila košmarna, pošto tim sa Stamford Bridža i pored enormnih ulaganja nije uspeo da obezbedi plasman u neko od evropskih takmičenja.
Svakako da je upravo to bio primarni cilj u novom šampionatu, međutim, vrlo lako se može desiti da nekadašnjeg šampiona Evrope ni sledeće sezone ne gledamo u evropskim takmičenjima, što bi svakako bila prava katastrofa.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Maurisija Poketina nalaze na jedanaestom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na primera radi šestoplasirani Mančester Junajted, međutim, ono što moramo napomenuti je da Plavci imaju dva meča manjka u odnosu na Junajted, pa bi sa dve eventualne pobede na tim zaostalim susretima tim sa Stamford Bridža došao u situaciju da se bori za mesto koje vodi u neko od evropskih takmičenja, uz konstastaciju da će to biti pakleno težak zadatak.
Na poslednjih pet mečeva u Premijer ligi Čelsi je ostvario samo jedan trijumf, dva poraza i isto toliko remija, a u prošlom kolu je tim iz Londona remizirao na nimalo prijatnom gostovanju kod Brentforda kada je bilo 2:2.
Pre toga je ova ekipa odigrala možda i svoju najbolju partiju u ovoj sezoni, pošto su Plavci remizirali na gostovanju kod Mančester sitija, a taj duel je završen rezultatom 1:1, i kada na sve to dodamo da je ova ekipa uspela da odoli Građanima i u prvom delu sezone, u spektakularnom susretu koji je završen rezultatom 4:4, dolazimo do zaključka da je tim sa Stamford Bridža svoja dva najbolja meča u sezoni odigrao protiv aktuelnog šampiona Engleske.
Nažalost, nedavno su Poketinovi puleni poraženi u finalu Liga Kupa i to od Liverpula, a taj duel na Vembliju, Redsi su rešili nakon produžetaka, pa je tako otpala nada da bi Plavci preko trofeja u Kupu mogli da dođu do učešća u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Inače, kada se radi o mečevima na domaćem terenu do sada je jedanaestoplasirani tim na tabeli odigrao dvanaest mečeva i ostvario pet trijumfa, tri remija, ali i četiri poraza, a u prvom delu sezone su Plavci ubedljivo poraženi na gostovanju kod Njukasla, kada je bilo 4:1, pa će ovo biti najbolja moguća prilika za revanš timu koji generalno igra katastrofalno na strani, i utisak je da je to nešto što bi Poketinovi puleni mogli i morali da iskoriste.

Njukasl: Bilo je teško ponoviti prošlu sezonu!

Njukasl igrao zaista fenomenalno prošle sezone, a najbolji pokazatelj za to je i izboren plasman u Ligu šampiona, što naravno i jeste bio primarni cilj od kako je klub pre nešto više od dve godine dobio prebogate vlasnike.
Od prvog do poslednjeg kola Svrake su igrale na veoma visokom nivou i na kraju došle do četvrte pozicije na tabeli, a ostaje žal zbog poraza u finalu Liga Kupa, od Mančester Junajteda, mada, ne treba previše zameriti fudbalerima Njukasla, pošto je prošla sezona i definitivno označila povratak ovog kluba na mesto koje mu i pripada.
Kada smo spomenuli Ligu šampiona, treba istaći da engleski predstavnik nažalost nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu elitnog takmičenja, i to pošto je ova ekipa u konkurenciji Dortmunda, PSŽ-a, i italijanskog Milana na kraju završila na četvrtom mestu na tabeli, uz konstataciju da je tim sa Sent Džejms Parka dosta dobro započeo takmičenje, ali kada je bilo najmanje potrebno, ova ekipa je vezala nekoliko loših rezultata.
Primarni cilje i ovog puta izlazak u Evropu, međutim, poput Čelsija, deluje da će to biti dosta težak, a možda čak i nemoguć zadatak. Naime, trenutno se izabranici Edi Haua nalaze na desetom mestu na tabeli i imaju meč manjka u odnosu na gotovo sve timove u šampionatu, ali i četiri boda viška u odnosu na jedanaestoplasirani Čelsi, kod koga gostuju u ovom kolu. Eventualna pobeda na ovom duelu bi popularnim Svrakama dala kakvu takvu nadu da mogu da se uključe u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja, međutim, sigurno je da je i domaćin tog duela silno motivisan, jer je i za njega ovo poslednja prilika za priključak.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu izabranici Edi Haua su ostvarili dva trijumfa, dva remija i jedan poraz i to na gostovanju kod Arsenala kada je bilo 4:1. U prošlom kolu su crno-beli ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv Vulverhemptona, a taj meč na Sent Džejms Parku je završen rezultatom 3:0.
Inače, kada se radi o gostovanjima, moramo napomenuti da je Njukasl jedna od najslabijih gostujućih ekipa u prvenstvu Engleske, pošto je do sada ovaj tim odigrao trinaest mečeva na strani i ostvario samo tri trijumfa, dva remija i čak osam poraza, što je za tim koji je pre početka sezone imao ambiciju da ponovo dođe do plasmana u Ligu šampiona, zaista previše.

Naš predlog

Poslednji međusobni meč između ove dve ekipe je odigran prošle godine u sklopu Liga Kupa, kada je Čelsi nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisao Njukasl. I ovog puta dajemo prednost domaćoj ekipi, najviše zbog činjenice da Plavci još uvek imaju kakve takve šanse da se umešaju u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja, savetujemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.00.

Mišljenja smo i da nas očekuje dosta pogodaka, pa savetujemo igru 4+, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.09.

Za kraj, sva je prilika da će Čelsi koji u poslednje vreme počinje da pokazuje znake živosti postići dva ili više pogotka na ovom duelu, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na igru D2+ uz kvotu 1.64 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.