Najava i analiza: La Liga, 29. kolo: Uzbudljiva trka na Pirinejima se nastavlja, duel Atletika i Barse baca u senku sve ostale!

Pred nama je ovog vikenda 10 utakmica 29. kola La Lige i sigurno je da ćemo i ovog puta uživati u mečevima. Program u petak otvara meč između Real Sosijedada i Kadiza, dok ćemo u subotu gledati četiri utakmice od kojih se najviše ističe duel Osasune i Real Madrida. U nedelju čak 5 veoma zanimljivih mečeva na rasporedu, prvo će koplja ukrstiti Sevilja i Selta iz Viga, da bi kao šlag na tortu ovog kola došao derbi meč između Atletiko Madrida i Barselone. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja analize.

Real Sosijedad – Kadiz – 1 @ 1.60 u MozzartBet

Baskijski tim je veoma dobro započeo sezonu u kojoj su uspijeli da prođu grupnu fazu Lige šampiona i zaigraju nokaut fazu ovog takmičenja nakon mnogo godina. Ipak igranje na tri fronta je kad tad moralo da uzme svoj danak, pa su tako rezultati u La Ligi počeli da ispaštaju. Trenutno se nalaze na 6. mjestu sa 43 osvojena boda, što je čak za 10 manje od petoplasiranog Atletik Bilbaa. Nakon dva uzastopna poraza, uspijeli su u prethodnom kolu da ostvare trijumf i to na gostovanju protiv Granade rezultatom 2:3. Kadiz vodi grčevitu borbu za opstanak i sigurno je da će tako ostati do samog kraja sezone. Trenutno se nalaze na 18. mjestu na tabeli sa 22 osvojena boda, što je 2 boda manje od sigurne zone. U poslednje vrijeme su podigli formu, te u poslednja 3 kola imaju 2 remija i trijumf koji su ostvarili u prethodnom kolu protiv Atletiko Madrida na domaćem terenu (2:0). Ipak mišljenja smo da će Sosijedad ovde svojim kvalitetom uspijeti da nadjača svog protivnika, pa vam prema tome predlažemo jedinicu po kvoti 1.60 u MozzartBet kladionici.

Majorka – Granada – 2+ @ 1.55 u MeridianBet

Plasirala se Majorka u finale nacionalnog kupa i to će joj po svemu sudeći donijeti izlazak u Evropu naredne sezone. Ekipa koja igra veoma čvrsto tokom čitave sezone i koja sa 24 postignuta gola ima najslabiji napad u ligi. U poslednjem kolu su nakon velike borbe poklekli u meču sa favorizovanom Barselonom, ali su i tu pokazali da imaju kvalitet. Trenutno se nalaze na 15. mjestu na tabeli sa 27 osvojenih bodova, te još uvijek nisu bezbijedni u borbi za ostanak u ligi. Granada je sa 14 osvojenih bodova već jednom nogom u Segundi, ali sve dok postoji nada vjerujemo da će ovaj simpatični klub davati sve od sebe. U poslednjem meču su na vrlo nesretan način izgubili na domaćem terenu od Sosijedada, te sada zaostaju 10 bodova za mjestom koje garantuje opstanak. Sa 57 primljenih golova imaju najgoru odbranu u ligi i na njihovim mečevima obično vidimo dosta golova. Mišljenja smo da će u ovom okršaju biti viđena makar 2 gola, pa vam predlažemo igru 2+ po kvoti 1.55 u MeridianBet kladionici.

Osasuna – Real Madrid – 2 @ 1.60 u MaxBet

Seriju sjajnih rezultata u kojoj su osvojili veliki broj bodova, fudbaleri Osasune prekinuli su u prethodnom kolu pošto su poraženi na gostujućem terenu protiv Đirone rezultatom 2:0. Bio je to 12. poraz Osasune ove sezone, ali ono što treba da ih raduje je da su već sada obezbijedili opstanak u eliti, te da svaki naredni meč mogu odigrati rasterećeno. Real je i dalje na vrhu La Lige sa 7 bodova više od drugoplasirane Đirone i teško da će neko uspijeti da ih skine sa trona do kraja ove trke. U poslednjem kolu su na veoma ubjedljiv način slavili protiv Selte rezultatom 4:0, što je bila njihova čak 21. pobjeda u sezoni. Real je u seriji od 2 remija u gostima i sigurno da će željeti nakon skoro 2 mjeseca da trijumfuju van svog stadiona. Prema tome predlažemo čistu dvojku po kvoti 1.60 u MaxBet kladionici.

Hetafe – Đirona – 3+ @ 1.90 u SuperBet

Hetafe je nakon 28 odigranih mečeva na skoru od 8 trijumfa, 11 remija i 9 poraza, što je dovoljno za poziciju broj 11 sa 35 osvojenih bodova. To je nešto čemu su i težili prije početka ove sezone, a njihova igra u poslednjih 5 kola je toplo-hladno. U poslednjem kolu su poraženi od Valensije, dok su prethodno remizirali sa Las Palmasom (3:3). Đirona se sigurno neće predavati sve dok postoji i teoretska šansa za titulu. U prethodnom kolu su savladali Osasunu i još jednom potvrdili da su sjajna ekipa. U poslednjih 5 utakmica imaju čak 3 poraza i ovakve mečeve jednostavno moraju da dobijaju ukoliko žele da se održe u vrhu. Hetafe će u ovaj meč ući bez nekog pretjeranog pritiska, a ofanzivan fudbal kakav gaje gosti bi mogao da nam donese jedan efikasan meč. Prema tome predlažemo igru 3+ po kvoti 1.90 u SuperBet kladionici.

Atletik Bilbao – Alaveš – 1 @ 1.55 u PrimoBet

Fenomenalna sezona je iza Atletik Bilbaa koji je trenutno na 5. poziciji na tabeli sa 53 osvojena boda, što je 2 boda manje od četvrtoplasiranog Atletika. Ta pozicija im naredne sezone skoro sigurno garantuje učešće u Ligi šampiona u kojoj nisu igrali već dugi niz godina. Pored toga uspijeli su da se kvalifikuju u finale kupa i u tom meču će biti apsolutni favoriti protiv Majorke. Alaveš je trenutno sa 32 osvojena boda na 13. mjesto na tabeli, 10 bodova daleko od opasne zone i baš bi trebalo da se desi čudo, da budu ugroženi do kraja. Seriju mečeva bez pobjede su prekinuli u prošlom kolu kada su slavili protiv Rajo Valjekana rezultatom 1:0. Ipak mišljenja smo da će Atletik ovde maksimalno motivisan ući u meč, pa vam predlažemo jedinicu po kvoti 1.55 u PrimoBet kladionici.

Sevilja – Selta – 1 @ 2.00 u MozzartBet

Tim iz Andaluzije ima zaista košmarnu sezonu i pored eliminacije iz Evrope odmah u grupnoj fazi, ruže im ne cvijetaju ni u domaćem šampionatu, pa su sve prilike da ih naredne sezone nećemo gledati na evropskoj sceni. Trenutno se nalaze na tek 14. mjestu na tabeli sa 28 osvojenih bodova, a njihova igra je tokom čitave sezone promjenljiva. U poslednjem kolu su ostali bez pobjede protiv poslednjeplasirane i otpisane Almerije, koja je uspijeli da u poslednjim momentima meča izjednači i tako Sevilji otkine već 2 viđena boda. Selta je sa druge strane sa 24 osvojena boda na 17. mjestu na tabeli, sa 2 boda “glavom iznad vode”. Ostali su bez trenera pošto je Rafa Benitez prije par dana i konačno dobio otkaz, te će u nastavak sezone odigrati sa novim strategom na klupi. Sevilja je po nama kvalitetniji sastav pa vam prema tome predlažemo jedinicu po kvoti 2.00 u MozzartBet kladionici.

Las Palmas – Almerija – 1 @ 1.95 u MeridianBet

Las Palmas je uz Đironu najprijatnije iznenađenje i neće biti nikakvo čudo ako ih na kraju sezone vidimo na mjestu koje garantuje izlazak u Evropu. Trenutno se nalaze na 9. mjestu na tabeli sa 37 osvojenih bodova, a eventualni trijumf u ovom meču bi ih značajno približio poziciji broj 7 kojoj strijeme. U seriji su loših rezultata, te u poslednja 4 meča imaju 2 remija i 2 poraza. Ovo će biti sjajna prilika da na domaćem terenu, na kom inače igraju sjajno, upišu 3 nova boda. Almerija je maltene već prežaljena i sa 10 osvojenih bodova teško da mogu da se nadaju nečemu. Jedini su tim bez trijumfa ove sezone i to pokazuje o kakvoj ekipi se radi. U poslednjih 5 mečeva imaju 4 remija, što svakako pokazuje da su u solidnoj formi. Ipak domaći teren tima sa Kanara je dovoljan da Las Palmas trijumfuje, kvota na jedinicu je 1.95 u MeridianBet kladionici.

Viljareal – Valensija – GG @ 1.75 u MaxBet

Malo je falilo Viljarealu da u četvrtak nadoknadi četiri gola deficita sa kojim su ušli u revanš meč osmine finala Lige Evrope protiv Marseja. Bilo je 3:0 i u jednom momentu se činilo da četvrti gol visi u vazduhu, međutim Marsej je iz kontre uspio da smanji na 3:1 i tako zapečati sudbinu Žutoj podmornici. Viljareal se nalazi u sjajnoj formi kada je riječ o La Ligi, pošto na poslendjih 5 mečeva imaju 3 trijumfa i 2 remija. Trenutno se nalaze na 11. mjestu na tabeli sa 35 osvojenih bodova, dok je Valensija na 8. mjestu sa 40 osvojenih bodova. Slijepi miševi su u poslednjem kolu savladali Hetafe rezultatom 1:0, što je bio njihov 11. trijumf u sezoni. Ova dva tima tradicionalni u međusobnim duelima postižu golove jedna protiv druge, a forma oba tima trebala bi da nam donese makar po jedan gol u obje mreže. Naš prijedlog je prema tome igra GG po kvoti 1.75 u MaxBet kladionici.

Rajo Valjekano – Betis – GG @ 1.92 u SuperBet

Ekipa iz Valjekasa je u veoma lošoj formi i u poslednjih 5 mečeva ne znaju za trijumf, što ih je srozalo na poziciju broj 16. Trenutno imaju 4 boda više od Kadiza koji je u opasnoj zoni, ali ukoliko ne počnu da bilježe bolje partije vrlo lako će se ta bodovna razlika istopiti. U prethodnom kolu su poraženi od Alaveša, dok su prethodnom upisali remi na domaćem terenu baš protiv Alaveša. Betis je malo posustao pa su nakon pobjede protiv Atletik Bilbaa upisali 2 vezana poraza, od kojih je poslednjih bio protiv Viljareala rezultatom 2:3. Trenutno su na 7. mjestu na tabeli sa 42 osvojena boda. Bodovi su nešto što je neophodno i jednoj i drugoj ekipi, pa smo mišljenja da će obje ekipe postići makar po gol. Kvota na igru GG je 1.92 u SuperBet kladionici.

Atletiko Madrid – Barselona – GG @ 1.53 u PrimoBet

Uspio je Atletiko ove sedmice da eliminiše Inter iz Lige šampiona i tako ostvari ogroman uspijeh plasirajući se u četvrtfinale najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi. Pokazao je tim iz Madrida još jednom da na domaćem terenu može da dobije svaku ekipu i da će se do kraja lavovski boriti. U La Ligi su trenutno na 4. mjestu na tabeli i biće bitno da sačuvaju tu poziciju do kraja sezone. Barselona je takođe obezbijedila četvrtfinale Lige šampiona eliminišući Napoli na domaćem terenu i ovaj meč će i jedan i druga ekipa dočekati posle sjajnog uspijeha. Barsa ima 6 bodova više od Atletika i nalazi se na 4. mjestu na tabeli, a tokom čitave sezone igraju veoma efikasne mečeve. Atletiko takođe zna da odigra veoma efikasno, pa prema tome predlažemo GG po kvoti 1.53 u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.