Najava i analiza: Bundesliga, 26. kolo: Farmaceuti u Frajburgu za korak bliže Salatari, Bajern protiv Darmštata ima lakši trening

Posle ovog kola sledi dvosedmična pauza u prvenstvu a za to vreme će se u Leverkuzenu sanjati šampionski snovi. Bajer ima 10 bodova prednosti u odnosu na aktuelnog prvaka Bajern i u narednih devet kola mora da sačuva tu veliku razliku. U ovom kolu Leverkuzen gostuje u Frajburgu dok Bajern ide u Darmštat. Važni mečevi igraju se i u Majncu, Kelnu i Sinshajmu. Predložene kvote bile su aktuelne u vreme sastavljanja tiketa.

Keln – Lajpcig – 2,2+ @ 1.78 u Meridianbet

U lošem trenutku po Keln u goste mu dolazi Lajpcig. Bikovi su vezali dve pobede u Bundesligi a između njih su odigrali onaj sjajan meč u Madridu protiv Reala ali remi nije bio dovoljan za plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Sada je Redbulovcima ostala samo Bundesliga i pokušaj da se još jednom nađu u evropskoj eliti. Trenutno su jedno mesto ispod željenog četvrtog, zaostaju samo bod za Dortmundom koji je mesto ispred njih, ali nije nedostižan ni Štutgart na trećoj poziciji. Što se Jarčeva tiče bez pobede su već pet uzastopnih kola, još od trijumfa nad Ajntrahtom, jedinim u drugom delu sezone. Keln je na 16. poziciji, ona donosi samo igranje u baražu, ali im je za petama i pretposlednji Majnc. Keln će pokušati da ostavi bar još jednu ekipu iza sebe, Bohum, Union i Volfsburg su legitimne mete ali ako ne počnu da pobeđuju teško će zadržati i priliku da igraju baraž. Deluje nam da je Lajpcig u najboljoj formi od početka sezone i da će odneti bodove sa Rajn Nekara i to uz dva postignuta gola. Za 2,2+ kvota je 1.78 u kladionici Meridianbet.

Darmštat – Bajern – 2,T23+ @ 1.63 u MaxBet

Ne piše se dobro Ljiljanima iz Darmštata u meču sa Bajernom. Bavarci su se ražestili posle silnih propusta ove sezone i to su u poslednjih desetak dana platili Lacio u Ligi šampiona i Majnc u Bundesligi. Majnc je ispraćen iz Minhena sa osam lopti u mreži, bavarska mašina pokazala je ono staro, lepše, lice, ali je Leverkuzen na tško dostižnih 10 bodova razlike. Neće Bajern odustati, niko im nije davao velike šanse i pre poslednjeg kola u prethodnoj sezonipa je Salatara ipak ostala na Alijanc Areni. Možda je za Tomasa Tuhela sada Liga šampiona prava šansa da ostane upamćen u Minhenu po lepom, ali su u četvrtfinalu sve same aždaje i neće biti lako otići ni u polufinale, a kamoli do trofeja. Za domaćina ovog meča nade nema. Darmštat se vraća u Cvajtu posle samo jedne sezone, a prethodni put kada su bili u eliti zadržali su se dve sezone. Bilo je nekoliko sramotnih poraza, kao onaj od Augzburga sa 6:0 u Darmštatu kada su i navijači održali lekciju svojim ljubimcima. U prvom delu sezone Bajern je pobedio sa 8:0, bila je to prva ”osmica” u sezoni, a ubedljiv trijumf biće i sada. Za kombinaciju 2,T23+ kvota je 1.63 u kladionici MaxBet.

Hajdenhajm – Menhengladbah – GG3+ @ 1.85 u Mozzartbet

Gladbah je izgubio meč sezone pre nekoliko dana. Poraženi su u četvrtfinalu DFB kupa od trećeligaša Sarbrikena i tako ispustili šansu da odu u finale ovog takmičenja pošto bbi im ival u polufinalu bio drugoligaš Kajzerslautern. Kup je uvek nepredvidljiv, pa će tako ove godine u polufinalu biti samo jedan bundesligaš, Bajer iz Leverkuzena, uz dva člana Cvajte i jednog trećeligaša. Ostatak sezone može biti dosadan za Borusiju, od plasmana u Evropu su dalkeo a teško da će pasti u opasnu zonu. Nešto slično važi i za debitanta iz Hajdenhajma koji je za bod ispred njih na tabeli. Hajdenhajm je u lošoj formi, posle serije bez poraza sada nemaju trijumf već četiri kola. Na ovom duelu golova mora biti kao pleve, pa je naš predlog za duel u Hajdenhajmu GG3+ sa koeficijentom 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Majnc – Bohum – 1x,0-3 @ 1.72 u SuperBet

Možda i najznačajjniji meč kola igra se u Majncu. Od nejga ne zavisi ko će osvojiti titulu ni ko će ići u evropske kupove, ali će imati, možda i resudan, uticaj na to ko će u Cvajtu ili makar u baraž. Domaćin je na pretposlednjem mestu i ako se ne pomere makar jedno napred igraće u drugoj ligi od avgusta. Nije siguran ni Bohum, posebno posle serije loših rezultata ali su oni barem iznad crte sa solidnih 7 bodova više od Kelna i 9 od svog sadašnjeg rivala. Bohum je mogao biti već sada u sigurnoj zoni ali je upisao tri uzastopna poraza, dva na svom terenu, uz čak 11 primljenih golova za 270 minuta igre. Poakzalo se da kada Bohum igra meč sa velikim brojem pogodaka da retko dolazi do trijumfa, izuzimajući onaj protiv Bajerna. Majnc je pobedio samo jednom u 2024. godini i svaki naredni poraz korak je bliže Cvajti. U prošlom kolu doživeli su debakl u Minhenu, primili su osam golova i sada moraju da se opsravdaju pred navijačima. Naš predlog je dupla šansa na domaćina uz mali broj golova. za 1x,0-3 kvota je 1.72 u kladionici SuperBet.

Union Berlin – Verder – x2 @ 1.75 u Primobet

Tri kola za pobedu ne znaju ni Union ni Verder. Za goste je situacija povoljnija utoliko jer su daleko od dna tabele i teško da će se boriti za opstanak. Za Berlince, koji su ove sezone po prvi put igrali u Ligi šampiona, to ne važi. Šumari su tik iznad crte zajedno sa Bohumom i Volfsburgom, a sva tri tima imaju po 25 bodova, 7 više od Kelna koji je u zoni baraža. Union je izgubio dva prethodna duela sa po 2:0, od Dortmunda i Štutgarta, ali ih više peče remi sa Hajdenhajmom pre toga. Verder je gubio od Hofenhajma i Dortmunda u dva prethodna kola, ali i njih ”žulja” remi pre toga i to protiv poslednjeplasiranog Darmštata u Bremenu. Bodovi su, vidimo to po tabeli, potrebniji domaćinu, ali oni neće lako stići do njih. Verder ume da bude nezgodan na strani, već su tri puta doneli ceo plen samo u poslednjih pet mečeva iz 2024. godine, pa smatramo da neće izgubiti ni u prestonici. Za duplu šansu na goste x2 dobijamo kvotu 1.75 u kladionici Primobet.

Volfsburg – Augzburg – GG @ 1.65 u Mozzartbet

Za Vukove utakmica može da znači život u Bundelsigi i naredne sezone. Trenutno nisu u zavidnom položaju ali im prednost od 7 bodova u odnosu na Keln koji je u zoni baraža, daje nadu da mogu imati miran finiš prvenstva. Volfsburg igra jako slabo u nastavku sezone. Još su bez pobede u 2024. godini a na 9 odigranih utakmica u Bundesligi imaju tri poraza i čak 6 remija. Sve to su mogli da imaju i sa samo dve pobede. Protiv Augzburga nemaju izbora i moraju ići na pobedu. Sledi im dosta teži raspored nego što su ga imali u prvom delu proleća, pa ne bi bilo dobro da moraju da se ”vade” protiv mnogo jačih timova nego što je ovaj iz Bavarske. Gosti su u jednoj lagodnoj poziciji, posle tri uzastopne pobede popeli su se do 9. mesta ali i dalje sa solidnim zaostatkom za timovima u zoni plasmana u evropske kupove. Glavni cilj je i dalje opstanak i u Augzburgu će se truditi da ga što pre ostvare. Ovde očekujemo po gol na obe strane, pa predlažemo igru GG sa kvotom 1.65 u kladionici Mozzartbet.

Hofenhajm – Štutgart – T22+ @ 1.65 u SuperBet

Za Švabe će svaki meč do kraja sezone biti malo finale, posebno ako su i dalje namerni da igraju u Ligi šampiona od naredne jeseni. Nije lako Štutgartu iako je na odličnom trećem mestu. Za petama su im Dortmund i lajpcig, dve ekipe koje su stalni učesnici elitnog evropskog takmičenja, a i ove sezone bili su u najboljih 16. Na ruku Štutgartu ide prednost koju imaju, pred ovo kolo imali su 6 više od Milionera i 7 od Bikova, ali se sve to mođe promeniti posle samo dva,tri kola. Zato je važno da ekipa koju predvodi Sebastijan Henes i dalje pobeđuje, kao što je to radila u poslednjih pet kola u kojima su, od mogućih 15, osvojili 13 bodova. Na poslednja tri gostovanja su pobedili, kod Frajburga, Darmštata i Volfsburga, a u tim mečevima dali su ukupno osam golova. Verujemo da će biti efikasni i u Sinshajmu, kod ekipe Hofenhajma koja se bori za Evropu. Hof je posle senzacionalne pobede u Dortmundu, a onda i protiv Verdera, izgubio u Frankfurtu, ali je tada veći deo meča igrao sa igračem manje. Naš predlog je igra gost daje dva gola za koju se u kladionici SuperBet dobija kvota 1.65.

Frajburg – Leverkuzen – 2 @ 1.58 u Primobet

Ako donesu tri boda i iz Frajburga u Leverkuzenu će moći da stave šampanjac da se hladi. Ostaće još osam kola, čak 24 boda u opticaju, ali će zadržati deset više od Bajerna i teško je očekivati da izgube takvu prednost kada su do sada ukupno izgubili 8 bodova i to u četiri remija, koliko imaju uz čak 21 pobedu. Ne znamo ishode mečeva ova dva tima u Evropi u ovom momentu, ali i jedni i drugi su imali realne izglede da odu u četvrtfinale Lige Evrope odnosno Lige konferencija. Bajer još nije izgubio meč ove sezone. U Evropi su prvi put ostali bez pobede u Azerbejdžanu kada su izborili remi u samom finišu. Igraju i u polufinalu DFB kupa gde su veliki favoriti za trofej, u konkurenciji dva drugoligaša i jednog trećeligaša. Sve izgleda bajkovito za ekipu Ćabija Alonsa. Crta se tripla kruna ali nekako mislimo da bi svi bili prezadovoljni i sa peharom Bundeslige. Bajer nikad nije bio šampion i sumnjamo da će u skorije vreme imati ovakvu šansu. Zato je utakmica u Frajburgu, ali i svaka sledeća, za njih finale. Frajburg je igrao težak meč u Londonu i pitanje je da li će biti sveži. Odigrajte dvojku sa koeficijentom 1.58 u kladionici Primobet.

Dortmund – Ajntraht – 1,2+ @ 1.88 u MaxBet

Za kraj kola, pred pauzu bez Bundesligaških mečeva u narednih 12 dana, ostao je duel na Signal Iduna areni. Milioneri su srećni zbog plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, ali je okršaj sa PSV-om bio sve samo ne lak. Na kraju je piobeda bila čak i ubedljiva, bilo je 2:0, ali samo Edin Terzić zna šta mu je prošlo kroz glavu u 94. minutu kada je De jong bio sam ispred mreže njegovog tima a na semaforu je pisalo samo 1:0. Taj meč ostavlja se Ad Akta jer stiže Ajntraht koji mora da se pobedi ako Borusija hoće opet u Ligu šampiona. Mogu to Milioneri i ako osvoje ovogodišnje izdanje elitnog takmičenja, ali kakva je konkurencija bolje da to ne uzimaju za ozbiljno. Orlovi iz Frankfurta su ispali iz Evrope i sada žele da ”osvoje” još jedan pokušaj. U prošlom kolu su pobedili Hofenhajm, direktnog kon kurenta u bici za plasman u Ligu konferencija i sada imaju solidnih 7 bodova viška u odnosu na pratioce. Dortmund je bio iznenađenj od Hofenjama pre dva kola i sada ne sme ništa da rizikuje. Predlažemo jedinicu sa bar dva postignuta gola. Za 1,2+ kvota je 1.88 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.